Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Anoniem

Anoniem

31-08-2013 om 23:12

Geldklopperij

Ik heb al langere tijd en steeds meer het gevoel dat mijn tandarts er niet is voor mijn gebit maar voor m'n geld. Ik voel me op een vervelende manier onder druk gezet. Ik heb er geen verstand van en zeker zijn er nieuwe behandelingen en technieken waarmee je langer je gebit kunt behouden. Dat is me best wel wat waard. Maar steeds weer foto's en waarom oude vullingen vervangen die nog prima zijn? Het voelt als geldklopperij en ik heb al besloten deze tandarts vaarwel te zeggen. Nu maar hopen dat er nog no-nonsense tandartsen bestaan.

Mara

Mara

31-08-2013 om 23:22

Herken het

Ja hier ook zo'n tandarts. Ik vraag meestal meteen of het nodig is, wat ze voorstellen. Dan lijken ze soms toch een beetje in te binden. We (man en ik) vragen nu telkens eerst om een offerte voordat we iets laten doen. Grappige is, dat we die dan soms helemaal niet krijgen en ze het er ook niet meer over hebben. (man had een noodvulling omdat zijn kroon niet goed gemaakt was) dat geld kregen we terug na veel gedoe (kroon viel er na 8 maanden uit, was verkeerd gemaakt) toen hebben ze het met een noodvulling (composiet) gevuld en man heeft nergens last van. Het lijkt nu wel of dit gewoon meteen al met composiet gevuld had kunnen worden. Ze willen het nu graag definitief in orde maken (andere tandarts) maar man zegt, och dat doe ik wel zodra ik last krijg. (dat is nu 3 jaar geleden) dus tja.... ik krijg ook het idee dat sommige tandartsen echt een soort verkopers zijn geworden.
Die nieuwe vullingen en de oude eruit heb ik trouwens wel gedaan, heb nu geen amalgaam meer en dat ziet er een stuk mooier uit.

Hombre

Hombre

01-09-2013 om 07:58

Yep

Mijn moeder, mijn vriendin en ik zaten bij dezelfde tandarts. Binnen een paar maanden moesten er bij ons alledrie ineens allerlei werkzaamheden verricht worden.

Wij trokken de conclusie dat hij geld nodig had, ik heb nog een 2nd opinion bij een andere tandarts gedaan (was niet nodig vond die) en we zijn alledrie vertrokken.

Knurf

Knurf

01-09-2013 om 08:56

Hier de dierenarts

dat gevoel heb ik bij onze dierenarts. De consulten en inentingen zijn duur en zodra er iets extra's nodig is, is het einde zoek.

Larissa

Larissa

01-09-2013 om 09:44

En de ortho

En ik heb dat hier met de ortho. Toen oudste beugel eruit had werden onder en boven draadjes geplaatst en 3 maanden later controle en dat was het. Jongste dochter heeft beugel eruit, heeft draadjes en een soort hardplastic bitje voor boven. Verder is ze al een keer of 3 daarna op controle geweest en ze krijgt nu over een jaar weer een oproep. Nou, we gaan niet. Ik vind het mooi geweest met die man.
En laatst naar de tandarts geweest met de kinderen. 3 man foto's, kinderen een afspraak om te sealen, 2 kinderen fluorbitje, oudste moet wat vlekjes laten weghalen die ontstaan zijn door beugel, ik een spoedreparetie met zenuwbehandeling en nog een vulling. Dat tikt ook lekker aan op zijn rekening. Maar die vullingen en vlekjes, terecht dat daar wat aan gedaan moest worden.
Wat ik mij nu ook afvraag, ik poets elektrisch en iedere keer wordt tandsteen verwijderd. Soms is ie zo klaar. Is dat nou ook nodig?

JansjeRommy

JansjeRommy

01-09-2013 om 12:41

Herkenning

Jaaa, hier ook, ik word er gek van, vooral bij de dierenarts. Daar zijn we echt opgestapt. Hij reed ook steeds grotere auto's en zo. Overal kregen de katten injecties voor of een echo of zo. Bij de nieuwe gaat het een stuk rustiger en we gaan ook niet meer overal op in. Deels is het geldklopperij, deels stijgende verwachtingen. Zo ook bij de tandarts. Vroeger trokken ze er ook wel eens gewoon een kies uit als die op was, dat kan allemaal niet meer. Nu moet ook je tandvlees op en top zijn, vandaar elke keer tandsteen verwijderen etc. Daar geldt echter volgens mij wel dat het echt beter is. bij mij willen ze ook de oude vullingen vervangen, maar daarvan heb ik zelf gezegd dat ik het niet nodig vind. Gaat al jaaaaren goed.
Maar het is overal. Ga je schoenen kopen dan MOET echt die spray erbij, ga je naar de schoonheidsspecialiste, moet je echt vervelend worden om die crèmes van een paar honderd euro niet erbij te nemen. Koop je koffie op het station moet er zowat een reepje bij, pffff. Je moet echt assertief zijn als klant en patiënt. Vrij snel je hakken in het zand zetten anders gaat men steeds een beetje verder lijkt het wel.
die tip van de offerte vind ik een hele goede!

Vic

Vic

01-09-2013 om 21:20

Ortho viel mee

Mijn dochter is laatst voor een intake bij de ortho geweest omdat twee tandartsen hadden gezegd dat het toch echt wel zo ernstig was dat er misschien al 'voorbehandeld' moest worden. De ortho zei dat dat mogelijk was, maar dat er ook een kans bestaat dat het ruimtegebrek door groei minder wordt. En als de nieuwe tanden inderdaad her en der doorkomen, het over twee jaar vroeg genoeg is om met de behandeling te beginnen. Dat viel me dus reuze mee.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.