Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform
Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Maddy

Maddy

15-01-2015 om 13:58

Engels ophalen

Voor mijn werk moet ik binnenkort een engelse cursus gaan volgen. Het is ook de bedoeling dat ik met engelse collega's ga overleggen.

Hoe krik ik snel m'n engels op? Welke radio/tv programma's bijvoorbeeld? Andere manieren?

Heb 20 jaar geleden HAVO engels gedaan, vakantie en tussendoor nog wel wat gesproken/ gelezen. Maar wel vrij basaal. "Steenkolen engels"

marie

marie

15-01-2015 om 14:32

BBC en films met Engelse ondertitels

Ga Engelstaligefilms kijken (je hebt wellicht nog wel wat DVD's in de kast?) en zet de Engelse subtitels erbij aan.
Dat werkt ook heel goed bij de BBC tt 888.

amk

amk

15-01-2015 om 14:36

Lezen

en een boek dat je leuk vindt in het engels gaan lezen.

Zijn er engelstalige collega's waar je nu al contact mee kunt hebben?

En let op de vaktermen want die vindt je niet bij de bbc en in boeken.

Ook filmpjes op youtube kunnen helpen omdat die engelsen ook nog eens met heerlijk veel onduidelijke accenten kunnen spreken. (onze premier spreekt werkelijk goed verstaanbaar engels)

Thursday Next

Thursday Next

15-01-2015 om 14:37

luisterboeken

in het engels.

over ondertitels

Ik riep dit laatst ook al in een ander draadje. Sommige DVD's hebben twee soorten Engelse ondertitels. De gewone, en 'special English'/ 'Énglish for the hearing impaired'.

Doe alleen gewone Engelse ondertitels. Die andere ondertitels zijn in een speciaal uitgekleed Engels, daar schiet je weinig mee op.

Met de tip zelf ben ik het trouwens helemaal eens (en met de andere tips ook).

Groeten,

Temet

Barvaux

Barvaux

15-01-2015 om 15:25

maar

Je moet ook gaan overleggen en dat leer je natuurlijk alleen door het te doen. Niet door naar films te kijken, boeken te lezen etc. Wel pik je daar woorden en zinsconstructies op maar die moet je wel oefenen.

Als je bereid bent om er iets voor te betalen is er een site waar je via skype of mail etc met mensen kunt praten die van jou Nederlands willen leren en bij wie jij je Engels kan oefenen. Je kunt er gratis inschrijven maar als je contact wil moet je betalen. http://www.mylanguageexchange.com/

bertje1

bertje1

20-01-2015 om 15:45

wrts

misschien gewoon het woordjesprogramma die kinderen gebruiken, gebruiken?
log je in en je kunt diverse lijsten downloaden.
gewoon, om mee te beginnen.
en dan denk ik: alleen maar engelse tv kijken...

Kaaskopje

Kaaskopje

22-01-2015 om 00:14

Woordenkennis

Ik wil mijn Engels ook ophalen. Het is echt beschamend hoe belabberd mijn Engels is. De tip van Barvaux ga ik gebruiken. Engelse films e.d. kijken zijn vooral goed voor het begrijpen van de taal, maar mijn probleem is juist ook de spreek'angst'. Ik moet mij gemakkelijk gaan voelen bij het uitspreken van de Engelse taal en dat leer je denk ik toch vooral van lessen waarbij je mee moet praten.

Groupon.nl heeft momenteel taalcursussen voor leuke prijzen overigens.

onderdompelen

Het helpt als je je zoveel mogelijk onderdompelt in een taal. Dus zoveel mogelijk Engels lezen (in jouw vakgebied) en woorden die je niet begrijpt opzoeken. Ook regelmatig naar BBC luisteren (Horizon en dergelijke en woorden soms hardop herhalen om de uitspraak onder de knie te krijgen), meezingen met Engelse liedjes ( en betekenis opzoeken van onbekende woorden) en het zou fijn zijn als de cursus is afgestemd op jouw vakgebied, zodat je de specialistische termen meteen in goed Engels leert.
Succes!

BBC etc.

Luister naar de BBC, lees Engelse boeken, kijk BBC (geen afleidende ondertitels). Is er iemand in je omgeving waarmee je Engels kunt spreken ? Volg vast wat lessen online, zoals hier al eerder genoemd. Good luck !

Zoek

Zoek een webforum in het engels met jou topics. Dan kun je in het engels gaan schrijven en daar kun je even over nadenken.
Neem een engelse gast in huis, student of anders.
Ga naar de engelse kerk en ga meedoen aan het koor.

Maddy

Maddy

17-02-2015 om 22:31

Sorry

ik zie nu dat ik nog helemaal niet weer gereageerd heb.
Komt misschien ondankbaar over.
Ik ben inmiddels BBC gaan kijken en heb een proefweekje online engelse cursus gedaan. Met de kinderen spreek ik engels. ik merk dat het steenkolen engels al stuk beter gaat. Nu nog de mooie uitspraak en meer vanzelfsprekende zinnen.

Thanks!

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.