Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Maria

Maria

08-01-2015 om 16:37

dwarse opstandige wenkbrauwen

De titel zegt het al, ik word wat ouder en krijg van die dwarse, opstandige wenkbrauwen.
Het is niet zo dat ik enorm volle wenkbrauwen heb, dus epileren valt mee.
Maar precies op de knik (helft wenkbrauw) staan er haartjes die recht naar voren groeien, dus van mijn gezicht af naar voren of omhoog richting mijn voorhoofd.
Ik heb al het een en ander geprobeerd:
- verwijderen, maar dan krijg ik gaten in mijn wenkbrauwen omdat ze al niet zo vol zijn.
- wenkbrauwenborstel helpt niets tegen die haartjes
- wenkbrauwgel en borstelen helpt niet voldoende
- haarlak en meteen in model borstelen helpt niet
- afknippen zodat het minder opvalt helpt eigenlijk ook niet zo, want ze hebben niet echt een plek in een volle wenkbrauw.

Ik vind het niet zo'n punt dat ik dunnere wenkbrauwen krijg, dat valt desnoods wel bij te tekenen. Het vervelende vind ik echt die dwarse haartjes. Hoe krijg ik die eigenwijze krengetjes plat?

Maria

Maria

08-01-2015 om 16:39

stukje zin weggevallen

- afknippen zodat het minder opvalt helpt eigenlijk ook niet zo, want ze hebben niet echt een plek in een volle wenkbrauw om weg te vallen/niet op te vallen.

Schoonheidsstudio

Ik had hier eigenlijk nog nooit van gehoord. Ik zie wel veel vrouwen met amper wenkbrauwen door vele jaren teveel epileren. Maar borstelwenkbrauwen door leeftijd herken ik niet.
Ik zou stoppen met zelf prutsen en informeren bij een goede schoonheidsspecialiste. Misschien is permanente make-up een idee?

Maria

Maria

08-01-2015 om 23:57

borstelig

Borstelig in de zin van: in het midden van de wenkbrauw groeien er diverse haren alle kanten op. Niet dat er meer haar is, eerder minder, daarom vallen ze ook zo op

Permanente make-up zou ik niet aan beginnen, ik heb bij een paar mensen gezien hoe dat mis kan gaan en dan loop je permanent met zo'n verbaasde uitdrukking rond En ik moet dan blijven epileren.
Ik wil ze eigenlijk onder bedwang krijgen, het zijn niet veel haartjes die zo vreemd doen, maar net genoeg om te zien dat het ongelijk lijkt, rommelig; alsof ik er doorheen heb zitten wrijven.

wenkbrauw

wenkbrauw

09-01-2015 om 13:55

hahah had mijn posting kunnen zijn

ik heb hele volle (mooie) zwarte wenkbrauwen, ook 'ouder' aan het worden en ook hier staan ze overeind soms.
heel vreemd. Ik doe er nu eerst gezichtscreme op (dagcreme) dan gaan ze al wat liggen (en over rest gezicht) en dan wat 'spuit' lak met vingers. dit gaat redelijk....
dom probleem he. hahah.

worrel

worrel

09-01-2015 om 14:06

waar je je druk om kunt maken

sorry, maar wie kijkt er nu echt naar de wenkbrouwen van anderen?

We denken vaak dat anderen heel veel naar je kijken, maar dat is helemaal niet zo.
Accepteer je zelf zoals je bent en je leven wordt een stuk makkelijker.

Maria

Maria

09-01-2015 om 14:19

haha oke

Dus eerst een soort buiten bewustzijn brengen met de vettigheid en daarna haarlak om af te maken.

Het is een dom probleem, geen probleem uiteraard, maar zonder wenkbrauwen ben je vrij uitdrukkingsloos en met getekende heb ik ook vaak zoiets van: wat is er met de echte gebeurd en het lijkt zo streng
Een vriendin van mij tekent ze bij/in en dan net altijd te donker, verkeerde vorm, ongelijk enz. Als ik dat nog even kan voorkomen door die loedertjes plat te krijgen graag. Bijtekenen vind ik niet erg, maar dat voorkomt die arrogante haartjes niet.

worrel (ot)

De nick "Worrel" ken ik nog van een heeeeele tijd terug, maar die Worrel had nadien een andere nick aangenomen. Ben jij nu dezelfde en recycle je een oude nick, of ben je nieuw hier?

Groeten,

Temet

worrel

worrel

09-01-2015 om 14:26

Temet

geen van 2, niet nieuw en geen recycling, gewoon een gelegenheids nick.

google, facebook en treacability ik maak het tegenwoordig wat moeilijker allemaal.

Maria

Maria

09-01-2015 om 14:34

Worrel

Het gaat er niet om hoe anderen naar me kijken, het gaat er om wat ik er zelf van vindt. Ik zie er graag verzorgd uit, dat heeft niets met mezelf accepteren hoe ik ben te maken.

Zolang er nog draadjes vollopen met reacties op wat je met een overgebleven verlepte krop sla moet aanvangen is dit niet zo'n ernstig delict toch?

Lou

Lou

09-01-2015 om 16:16

Maar toch

Maar toch: je kunt ook je wenkbrauwen accepteren zoals ze zijn

Maria

Maria

09-01-2015 om 16:32

alles kan

Alles kan, ik kan ook met ongekamde haren uit bed opstaan en zonder te borstelen of ongewassen naar mijn werk gaan Zo ben ik immers op dat moment.
Ik vraag gewoon om een simpele oplossing voor iets en dan gaat het ineens over acceptatie en zelfbeeld en een makkelijker leven en raakt mijn vraag verpieterd. Ik snap dat soort (klinkt als verbitterde)opmerkingen nooit zo. Als mijn zelfbeeld mijn probleem was geweest had ik een andere vraag gesteld of geen vraag gesteld.

Terug naar mijn wenkbrauwen.
Vettigheid en haarlak werkt beter dan iets tot nu toe deed, maar nog niet hélemaal voldoende.

Katniss

Katniss

09-01-2015 om 16:34

Van de laatste jaren

Het lijkt erop dat de wenkbrauw aan een opmars bezig is. Je ziet tegenwoordig bijna geen jonge meiden meer met 'normale' wenkbrauwen, ze hebben allemaal hetzelfde donkerbruine sjabloontje.
Ik zou ze lekker laten pieken, wat maken drie scheve haren nou helemaal uit? En anders van die extra sterke fixing gel erin. Als dat het niet doet...

Lou

Lou

09-01-2015 om 17:12

Het was een opmerking met een knipoog en zeker niet verbitterd, sorry als het zo overkwam. Ik snap ook wel dat je het waarschijnlijk geen immens probleem vindt en dat het toch fijn zou zijn als er een oplossing voor komt.

En toch zou dat mijn oplossing zijn: gewoon niets van aantrekken.

Maria

Maria

09-01-2015 om 17:19

Lou offtopic

Het ging me niet om jouw opmerking hoor, daar zag ik de lol wel van in

Ik heb al fixatie gel geprobeerd, ik zal het voor nu even op vet en haarlak houden, blijft mijn make up ook gelijk de hele week zitten

Precies: geen probleem en gehoopt op tips om niet op n schnauzer te lijken

+ Brunette +

+ Brunette +

09-01-2015 om 17:47

Inderdaad, accepteren (maar dan anders)

Vanwege een litteken in mijn wenkbrauw moet ik elke dag met een potlood in de weer om een en ander er fatsoenlijk te laten uitzien. Is het belangrijk genoeg voor je, dan zit er niets anders op dan de opstandige haren eruit te trekken en te accepteren dat je elke dag tijd aan kwijt bent aan het bijtekenen (ik schat 15 seconden).

Epileren.

Maar zou het juist niet komen door (verkeerd) epileren? Heb je al wel eens een goede schoonheidsspecialiste bezocht of is het home made? Misschien trek je ze uit tegen de groeirichting, zijn de wortels beschadigd? Kale stukken komt wel van teveel epileren, misschien als je een tijdje niets doet dat de natuur het oplost.
Vrouwen denken ook dat dunne en korte wimpers een leeftijdskwestie is. Maar dat komt door iedere dag mascara en het verwijderen met watjes en remover, vooral als je waterproof mascara gebruikt.

Maria

Maria

10-01-2015 om 11:39

Nee, ik

Nee, ik weet hoe ik moet epileren en ik heb eigenlijk van nature natuurlijk gevormde wenkbrauwen, waarbij ik hooguit een haartje of 3 moet epileren aan de onderkant.
Ik heb nooit aan de verboden zones gezeten en zeker niet midden in mijn wenkbrauwen. De stukjes waar minder groeit (niet het stukje van die dwarse haren) dat zie ik bij bijna elke "oudere" vrouw gebeuren. Dat de buitenste helft heel langzaam blonder/grijzer/minder wordt.
Daar zal niet iedereen zich van bewust zijn en zal bij iedereen in hoeveelheid verschillen uiteraard. Het is gewoon een hormonale verandering, niks bijzonders.
Net zoals je hoofdhaar ook minder wordt als je ouder wordt, net zoals je op de gekste plaatsen door hormonale veranderingen hardere haartjes tevoorschijn ziet komen. Zoals op lip, wang, onderbuik enz.

Ik wil dus liever niet plukken als dat niet nodig is. Daarom mijn vraag: hoe en waarmee krijg ik ze op de dag gewoon plat

Kaaskopje

Kaaskopje

10-01-2015 om 14:50

Katniss

Ik las net dat een bij het gezicht passende wenkbrauw de trend van 2014 was, maar bedoel jij in onderstaande link de Siouxsie Sioux? (het eerste woord weet ik niet zeker wat er staat)

http://www.beautyscene.nl/makeupnieuws/152391/wat-is-perfecte-wenkbrauwvorm-voor

Gaatje in mijn wenkbrauw

Herkenbaar hoor, ik heb nooit mijn wenkbrauwen geepileerd, maar er is opeens wel midden in mijn linkerwenkbrauw een gaatje ontstaan omdat de haartjes aan de linkerkant van het gaatje naar links wijzen en aan de rechterkant naar rechts en op het gaatje zelf groeien geen haren meer.
Ik denk dat bijna niemand anders dat ziet (ik draag een bril). Maar nu ik het eenmaal gezien heb stoor ik me er stiekem wel aan en probeer ook het gaatje wat te dichten, maar dat helpt ongeveer 10 seconden, dan floept alles weer terug en denk ik "laat maar!".
Nog vervelender is het dat die haren die uit mijn wenkbrauwen verdwijnen ook nog eens terugkeren bij mijn bovenlip! Die ruk ik wel uit.
't Zal de leeftijd wel zijn...

Leeftijd

Gaten in wenkbrauwen, stuurloze wenkbrauwen, eindes die weg zijn, harde haren waar ze niet horen....help, wat staat me nog te wachten.
Op welke leeftijd moet ik alert worden?

Maria

Maria

10-01-2015 om 18:51

Wil40

Há dat is per persoon weer anders. Ik ben 48 en t laatste jaar merk ik het op (wenkbrauwen). Een vriendin van mij is ervan overtuigd dat zij met 45 jaar al dat soort dingen nog lang niet heeft, maar haar haar wordt ook dunner en toen ze me feliciteerde met 3 klapzoenen werd ik aan alle kanten geprikt en aan epileren doet ze niet. Ze heeft er geen last van, merkt het niet op waarschijnlijk en dat is prima, maar "het" is er dus wel.

Ook ik

Ik zit ook in de gevarenzone qua leeftijd, dus morgen direct een extra uitvoerige inspectie met een spiegel die vergroot.

Katniss

Katniss

10-01-2015 om 21:42

Vanaf 40 groeit er wel eens iets. Bij iedereen

Maria

Maria

10-01-2015 om 22:35

ohja

Ik heb een spiegel die 7 keer vergroot, ook zo'n probleempje bij het ouder worden

Ja idd, aangroeien, vergroeien, ingroeien, instorten, verslappingen en verzakkingen, niets is mij vreemd

tante Sidonia

tante Sidonia

11-01-2015 om 11:58

maar wil 40...

Jij blijft maar 40....hoe doe je dat toch?
Of ben je van 1940?
Ah...je wooont op nummer 40?

Kaaskopje

Kaaskopje

11-01-2015 om 13:22

Mini tondeuse

Voor wilde wenkrauwen kun je een mini-tondeuse inzetten:

https://www.fun4hairshop.nl/Kappers-merken/BabylissPro-mini-Tondeuse-neus-oor-wenbrauw-tondeuze.html

Ik heb er een gehad van slechte kwaliteit, die gaf het na een week al op, maar het idee was goed. Ik heb vrij rustige wenkbrauwen, ik onderhoud het heel zaakje niet echt 'naar de mode', maar als ik borstelbosjes boven mijn ogen krijg ga ik beslist weer naar de winkel voor zo'n apparaatje.

wenkbrauw

wenkbrauw

11-01-2015 om 14:58

nou och heb er geen trauma van hoor

maar toch, zo'n enorme, minimaal 1.5 centimeter dikke, zwarte wenkbrauwhaar die recht naar voren steekt? ken ik me toch wel een beetje aan ergeren...
verder liggen de haren niet strak naast elkaar hoor...
ik snap de poster in ieder geval...
o ja, epileren is echt geen gezicht. zo'n haar middenin.bovendien groeit dat ook weer aan.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.