Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Maro

Maro

18-09-2018 om 23:02

Arjen Kamphuis

Volgt een van jullie de zaak rondom verdwenen cyberspecialist Arjen Kamphuis? Zo ja, wat denk je ervan? Ik zelf tast volledig in het duister maar het intrigeert me wel. Wie ook?

Pooh Bear

Pooh Bear

18-09-2018 om 23:39

Een beetje

Ik volg het een beetje maar heb ook geen idee. Ik hoop maar dat hij uiteindelijk gevonden wordt.

Verdronken

Ik denk dat ie verdrinken is en dat ze m over een tijdje vinden

Inge

Inge

19-09-2018 om 07:31

arjen

Ik vind het veel te delicaat om te speculeren wat er gebeurd is (vooral op een ouderforum) maar het enige wat ik wil zeggen is dat ik hoop voor familie, vrienden, bekenden, collega's dat hij gevonden wordt, het liefst levend, zodat zij de onzekerheid achter zich kunnen laten.

bloemetje

bloemetje

19-09-2018 om 22:14

Maro

" Zo ja, wat denk je ervan? Ik zelf tast volledig in het duister"

Uhh... natuurlijk tast je in het duister. Net als de politie. En net als iedereen. Ik begrijp niet zo goed wat je duidelijk probeert te maken of hier verwacht te vinden.

Maro

Maro

20-09-2018 om 11:48

tja

Jullie hebben gelijk, de zaak is delicaat en niemand weet er iets van. Het intrigeerde me omdat er zoveel vreemde feiten (cyberspecialist, werkte samen met Julinan Assange etc) mee samenhangen en daarom was ik benieuwd wat anderen ervan wisten. Maar goed dat is natuurlijk in feite een vorm van ramptoerisme waar ik eigenlijk ook helemaal niet van houd dus misschien beter het draadje te sluiten.

En ja natuurlijk vreselijk voor de directe omgeving

Ieder toch bedankt voor de reacties

Ava

Ava

20-09-2018 om 12:40

Aandacht juist goed.

Ik denk dat alle aandacht goed is. Toeristen uit allerlei komen op de plekken waar hij is geweest maar deze zaak krijgt voornamelijk in Nederland aandacht. Je zal maar net een fb bericht krijgen van een (oude) vakantievriend en noemen dat je hierover iets aan het lezen was.

Het is een hele vreemde zaak. Temeer omdat zijn kajak en zijn tent honderden kilometers gevonden zijn van de plek waar zijn telefoon voor het laatst gesignaleerd is. Die is even aangezet en diegene die code intoetste deed dat in 1x goed. Daarna is er een andere, zijn eigen Duitse simkaart inde telefoon geplaatst. Een security specialist geeft zijn code niet uit handen, zelfs niet aan een partner of een tijdelijke reisgezel. Dus, hoe is dat met elkaar te rijmen?

Ad Hombre

Ad Hombre

20-09-2018 om 13:06

Ava

"Een security specialist geeft zijn code niet uit handen, zelfs niet aan een partner of een tijdelijke reisgezel."

Natuurlijk wel. Wat weet jij van security specialisten?

Stickertje

Stickertje

20-09-2018 om 13:19

Zeg nooit nooit

Met een mes op de keel
Doe je (niet gewild) veel
Ava ik kan me niet voorstellen dat ern security specialist met ern mes op de keel of een pistool tegen zijn hoofd nog steeds zijn codes geheim houdt.

Ava

Ava

20-09-2018 om 13:23

Omdat

Ik er met een getrouwd ben en mijn man en AK elkaar op die grond kennen.

Ad Hombre

Ad Hombre

20-09-2018 om 13:25

Ava

Je man is vast security specialist, maar niet iedere security specialist is zoals jouw man.

Ava

Ava

20-09-2018 om 13:25

Tja

Misschien is hij mishandeld of is hij onder invloed gebracht oid maar als je je code uit handen geeft, weet je dat men niets meer aan je heeft, in principe. Daarmee maak je juist je eigen positie zwakker.

Maro

Maro

20-09-2018 om 13:29

Ava

Ja precies, jij begrijpt wat ik bedoel, er duiken veel vragen op rond deze kwestie. Wat ook vreemd is, is dat hij naar Spitsbergen zou gaan maar in plaats daarvan naar Bodö (wat met een streepje door de tweede o moet maar die kan ik niet vinden) waar een centrum van cybersecurity specialisten schijnt te zijn.

Maar wat vindt jouw man ervan dan?

Inge

Inge

20-09-2018 om 13:32

Maro

"Maar wat vindt jouw man ervan dan?"
Waarom zou Ava dat op een openbaar forum gooien? Je zei het zelf al: ramptoerisme.

Maro

Maro

20-09-2018 om 13:36

Nou Inge

Omdat ik tot een nieuw inzicht kom door wat Ava zei in posting #7: wellicht is meer aandacht juist goed

Ava

Ava

20-09-2018 om 15:46

Veel vragen

Nouja, dat het nogal vreemd is. Meer dan vreemd. Er lijkt veel in tegenstrijd met elkaar.

Als hij het zelf was die zijn telefoon heeft aangezet, wat er op duidt aangezien de code meteen goed was, waarom zijn zijn spullen dan honderden kilometers in het water verder op gevonden? Als je ze niet nodig hebt, wat niet logisch is als je 1700 km gaat reizen, waarom pak je ze niet in en stal je ze ergens.
Maar stel dat een ander de telefoon heeft aangezet, hoezo heeft hij de juiste code doorgegeven? Dat wil je alleen weten als het je om de inhoud van de telefoon gaat en als je een aantal maal de foute code intoetst, kan je telfoon zich wissen (is in te stellen). Dan had toch toch een foute code kunnen doorgeven. Maar meer nog, als de code dus toch aan een ander is gegeven onder dwang dan had hij geweten dat hij zijn grootste goed, zijn onderhandelingspositie, meteen kwijt was. Want met het vertellen van de code van zijn telefoon, wat had hij dan nog te betekenen voor iemand? Snel cash lijkt me sterk (geen pinautomaat). Of iemand moet gedacht hebben dat hij bitcoins oid had die hij zo kon inpikken?

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.