Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Regina

Regina

04-04-2014 om 14:51

Aangeven bij dierenbescherming?

De broer van een vriendin van mij heeft twee honden. Grote honden. Ze hebben een puppytraining gehad, maar dat werkte niet. Ze luisteren totaal niet. Zitten de hele dag ieder in een bench, als er bezoek is met een doek erover(?) En ze blaffen heel veel. Zij was laatst met haar man bij haar broer op bezoek, de honden zaten weer in hun bench. Ze hebben een grote tuin. Eindelijk mochten de honden los. Toen haar man opstond viel één van de honden hem aan. Haar broer heeft een schouderblessure omdat de hond hem omver trok en hij viel. De vrouw van haar broer heeft maandenlang een kniebandenblessure, ook al omdat ze gevallen was met de trekkende hond.
Buren hebben al geklaagd over het blaffen. Ze blaffen dus heel veel.
Ze wil haar broer eigenlijk niet aangeven bij de dierenbescherming. Nu zit ik er over te denken om dat wel te doen. Gewoon anoniem. Wat vinden jullie hiervan?

waarom?

Het is niet leuk voor de honden en voor de buren. Maar de echte last lijken de baasjes zelf te hebben! Waarom wil je ze aangeven? Ik denk dat je de motivatie zuiver moet hebben voor je zoiets zou doen.

Kaaskopje

Kaaskopje

05-04-2014 om 01:43

Wat kan helpen

De broer van je vriendin zou Pet Corrector kunnen proberen. Dat is een spuitbusje met een soort gas erin, wat met een flink sissend geluid ontsnapt als je op de knop drukt. Een hond schrikt daarvan en is als het goed is gelijk stil, of pruttelt nog wat na. Het is naar mijn idee een diervriendelijk product. Je maakt eigenlijk 'misbruik' van het instinct van de hond. Een sissend geluid, daar moet je ontzag voor hebben.

De broer van je vriendin heeft er niets aan, als je hen aangeeft. Het is een vervelende situatie. Mijn inschatting is, dat ze niet goed geïnformeerd aan deze twee honden zijn begonnen. Een hond is al al je aandacht waard als je onervaren bent, laat staan twee en dan ook nog zulke grote dat je over de stoep gesleurd wordt als ze de sokken erin zetten.

Ik weet uiteraard niet wat hun financiële situatie is, maar ik zou eigenlijk willen adviseren een gedragstherapeut in te schakelen. Als ze zo doorgaan als nu, hebben die honden een belabberd leven en hun baasjes ook. Honden hebben goede leiding nodig en dat lijkt hier te ontbreken.

Dat de honden tijdens visites in de bench zitten is trouwens niet zielig, met een kleed eroverheen is wel sneu. Onze hond gaat met visite in de kamer uit zichzelf in de bench, maar dan staat het deurtje gewoon open. En als de hond onder het eten onrustig is doen we hem heel af en toe met een dicht deurtje in de bench. Zolang een hond de bench als veilig nest ziet, is er niets aan de hand. Maar uiteraard niet voor hele dagen.

mama2

mama2

07-04-2014 om 11:45

Lastig

Ik begrijp vanuit " andere" dat het geblaf als vervelend wordt ervaren. Ook wordt het zielig gevonden dat de honden in de bench zitten met het kleed erover. Helaas is dit niet verboden en zal een melding dus niets uitmaken. Ik neem even aan dat de honden er goed doorvoed uitzien. De broer van je vriendin heeft nu een schouderblessure door de hond, maar het is zijn hond...dat geeft dus ook geen reden om een melding te maken helaas. Was het de man van je vriendin dan zou hij aangiften kunnen doen, maar of dat echt heel veel gaat doen....misschien als het een huur huis is kunnen de buren klagen bij de woningbouw. Ik denk dat dat nog het meeste zal doen.

Helaas is bij de wet in Nederland het niet heel streng (we doen voornamelijk alsof). Geef je je honden eten, drinken en onderdak dan voldoe je al. Dat de honden de baas aanvallen is niet de schuld van de hond, maar de schuld van de baas (nouja, een baas is er dus duidelijk niet). Deze situatie is enkel op te lossen door een gedrag therapeut of afstand van de honden te doen. Duidelijk is dat ze de honden niet onder controle hebben. Misschien dat je vriendin hier over kan praten met haar broer?

De bench vnd ik ook geen probleem eigenlijk, maar ben er ook niet voor. Hiermee creer je juist een negatief gevoel bij visite want " we moeten weer in de bench". Niet bij alle honden natuurlijk, maar wel bij minder goed gesocialiseerde honden zoals deze 2....

Merel

Merel

07-04-2014 om 12:01

zielig voor die honden

Voor zover ik het begrijp zitten ze de hele dag in hun bench? Hoe vaak mogen ze eruit dan?
Zou het niet beter zijn als ze een nieuw adres voor hun honden gaan zoeken, die beestjes hebben zo ook geen leven, en als baas kan je op deze manier lijkt me ook niet genieten van je hond

pedagogische verwaarlozing

Het lijkt de Kinderbescherming wel! Ga er vanuit dat bij dit soort zaken er geen oplossing komt maar wel ruzie met de melder en de omgeving en advocatenzaken en rechtzaken. Wat schiet je daar nou mee op?
Het verstandigste lijkt mij inderdaad je hulp aanbieden en een luisterend oor. Het klinkt niet alsof deze mensen dierenhaters zijn maar gewoon wat onhandig met honden. En dat hebben ze gemeen met half Nederland. Je kunt wel je ideale idee van het houden van een hond loslaten op je kennissen en familie maar dan denk ik toch dat je moeilijke relaties en een moeilijk leven krijgt.
Ken je een goede hondentrainer? Geef die tip dan door.

AnneJ

AnneJ

08-04-2014 om 11:31

Hondendiploma

Ik ben voor een verplicht hondendiploma en maak de eisen maar flink zwaar. De honden zijn meestal het probleem niet, maar de eigenaren wel.

Rafelkap

Rafelkap

08-04-2014 om 11:58

Annej

Een hondendiploma? Lijkt me niet, straks moeten ouders ook eerst een kinderdiploma halen voordat er mag worden bevallen.

Ik dacht bij je eerdere stukje (7 april, 13.58 uur), dat je het woord 'honden' met 'kinderen' had vervangen Lijkt me wel een goed advies.

Het lijkt mij ook dat het hebben van honden ze boven het hoofd is gegroeid. Maar ook dat ze dat zo langzamerhand zelf wel door hebben. Misschien dat ze zelf ook al aan uithuisplaatsing hebben gedacht, nu ze zelf het slachtoffer zijn. Durft niemand dat woord in de mond te nemen? Waarom niet dit uit te spreken als mogelijkheid (naast evt training) in plaats van stiekem achter de rug om aangifte doen?

Huh

Iemand heeft mijn nick gekaapt?

Hondendiploma

Die is niet van mij.

Mussie

Mussie

08-04-2014 om 16:54

Was al verbaasd

Wat irritant AnneJ, ik moet zeggen dat ik ook al licht verbaasd was door die reactie van je! Die dus niet van jou was.

Meelezer

Meelezer

09-04-2014 om 09:55

Soms

Soms post iemand in het naamvakje de titel van de reactie en in dit geval was dat dus een reactie AAN AnneJ denk ik zo, dat is dus een foutje geweest?

Rafelkap

Rafelkap

09-04-2014 om 10:48

ja vreemd

het spookt hier kennelijk

vast wel

Volgens mij is dat weleens vaker misgegaan als iemand zijn nick even verder wil anonimiseren.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.