Huis, Tuin en Keuken
Lusithania
31-01-2016 om 12:44
zalm, recept(en) gezocht
Ik heb ruim een kilo zalmfilet gekregen en dat is 'iets' te veel om in een keer op te eten.
Nu zoek ik dus twee recepten die ietwat verschillend zijn zodat het niet lijkt alsof wij twee keer achterelkaar het zelfde eten.
Zelf dacht ik aan een keertje bakken in de pan en de andere keer als ovengerecht???
Hoe lang kun je de zalm bewaren (niet vacuum, gewoon in plastic zak)?
Moni
31-01-2016 om 12:52
Lekker in pasta of in lasagna
Genoeg recepten te vinden met deze combi.
Zelf vind ik lasagna met spinazie en zalm lekker.
Zalmkoekjes zijn ook lekker.
IngridT
31-01-2016 om 13:25
Snel opeten....
Vandaag en morgen zou ik doen.
Zalmmoten afspoelen, droogdeppen met peper/ zout bestrooien. Op bakpapier in braadslede leggen. Oven flink heet (boven 200 graden). Wat citroen en olijfolie over de filet sprenkelen, en minuut of 10 in de oven.
Jammie!
Als je op de andere helft vd bakplaat een mengsel van kort gekookte boontjes, kleine tomaatjes en ansjovisfilet mikt, en er nog een flink stokbrood bij serveert heb je een heerlijke complete maaltijd
Lusithania
31-01-2016 om 15:19
IngridT
Jammie, optie 2
Zalm vandaag en morgen is het plan maar dan wil je niet twee keer hetzelfde eten.