Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

P

P

09-10-2012 om 20:19

Winterbanden

Omdat ik nu in de winter echt moet rijden naar mijn werk en ook over niet al te veilige wegen willen we aan de winterbanden.

Wat hebben jullie: met of zonder velgen? Nog tips waar het goedkoop is? Pman loopt weg met een ANWB actie maar ik geloof niet dat die nu erg goedkoop is

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Petr@

Petr@

09-10-2012 om 21:23

Met velgen

Zowel manlief als ik hebben winterbanden met velgen. Wel zo makkelijk want dan kan je ze zelf verwisselen. Man dan, ik niet, ik laat het voor mij doen )

Via google kom ik op deze site, misschien is het wat voor jullie:

http://www.winterbanden-365.nl/

Met velg

en via marktplaats gekocht. 4 banden voor nog geen 150 euro. 2 jaar geleden gekocht, dit jaar moeten de banden vervangen worden voordat ze erop gaan. Goedkoop en effectief. Hubbie geeft aan het verschil in banden wel degelijk te merken. (ik heb geen rijbewijs, dus weet er niet veel van.)

Pham

Vic

Vic

09-10-2012 om 22:43

Ik rijd al ruim 20 jaar zonder winterbanden naar mijn werk. Ben 2 keer uit de bocht geschoten, dus dat valt reuze mee. Ik denk dat mensen met winterbanden meer risico nemen. Maar het is wel beter als je er verstandig mee om gaat. Ik heb alleen geen ruimte om 4 wielen te bewaren en opslaan bij de garage maakt het helemaal zo duur.

Ik zit er volop in

In de winterbanden dan...is mn werk.
En ik kan je maar 1 goed advies geven. Ga naar een banden specialist.
Merk dealers komen niet verder dan standaard beschikbare (vaak veel te dure) sets. Kwikfit en dergelijke snelfitters, hebben geen idee waar ze t over hebben.

Ga niet zelf online zo maar wat bestellen. WAnt de kans dat je dan verkeerde maat besteld is niet ondenkbaar.

Een goede banden specialist geeft je vrijblijvend advies over de voors en tegens van winterbanden of 4 seizoenenbanden. OP velg of los, huidige maat of evt een inch maat kleiner met velg.....

Kwala

Met velgen

Wij hebben een "abonnement" met winterbanden, dus opslag bij de bandenboer en banden met velgen. In ons geval is het niet eens alleen een "luxe" voor Nederland. In Duitsland, waar we toch geregeld komen, zijn winterbanden wettelijk verplicht in bepaalde maanden. Ik heb niet het idee dat wij meer risico nemen nu we winterbanden hebben. Wel merk ik, dat we makkelijker dan de buren de wijk uit komen 's winters.

Merel

Merel

10-10-2012 om 10:06

Bij de plaatselijke garage

Wij hebben ooit winterbanden aangeschaft in duitsland. Daar belandden we in een sneeuwbui en we zijn eigenlijk binnen een uur bij een grote garage gestopt omdat het gewoon gevaarlijk werd. We bleken sowieso al slechte banden te hebben (al oud en bijna glad) dus daar winterbanden erop. Thuis via marktplaats velgen gevonden want iedere keer omzetten en uitlijnen was veel duurder. De garage hier heeft ze op de velgen gezet en ze mogen daar ook de hele zomer (gratis) blijven liggen. In het najaar worden we meestal door hen (uit henzelf) gebeld dat er dan en dan een gaatje is om de banden even te wisselen (en in het voorjaar andersom) en dat alles voor 35 euro. Wat een service hé. (en we kwamen er dus achter dat de winterbanden in duitsland (was toeval) toen behoorlijk wat goedkoper waren)
Dus ik zou even rondbellen, blijkbaar vraagt niet iedere garage hier geld voor.(het is wel de garage waar wij altijd heen gaan, voor grote beurt en en kleine beurt enzo)

Henriette123

Henriette123

10-10-2012 om 11:07

Opslaan

Wij bewaren ze gewoon achterin onze schuur,en hebben een zeg maar standaard schuur.

Vic....en andere...

van de kwikfit is helaas bekend dat ze jongens van 17 in dienst nemen, die op hun 20e geen verlenging meer krijgen van hun contract omdat ze te duur zijn.
Deze jongens krijgen geen tijd om iets goed te leren. Maten omrekenen, de juiste velgen bij een auto zoeken, of rekening houden met de mogelijkheid van sneeuwkettingen bij grote remklauwen wordt ze vaak niet geleerd.

En de monteurs bij dealer bedrijven...met alle respect, doen in de regel alleen het onderhoud van jonge auto's. Banden monteren doen ze alleen bij aanschaf van nwe banden, niet het ommonteren van winterbanden/zomerbanden, alleen complete sets wisselen.

Zoek een universeel garage bedrjf in je buurt, die veel met banden doet. Of een bandenspecialist. DEze mensen hebben nu eenmaal veel meer kennis van zake.
En nee....jullie hoeven niet allemaal naar mijn bedrijf!

(even nog een misverstand uit de wereld helpen...bij een winterbanden wissel hoeft er niet uitgelijnd te worden! Uitlijnen heeft met de stand van je wielen ten opzichte van de auto te maken,en daar vernaderd bij een wissel niets aan. Wel bij het raken van een stoeprand.)

Kwikfit, kwala

Maar de Kwikfit hier is een prima adres voor een bandenwissel.

Wij hebben de winterbanden bij de dealer gekocht, mooie aanbieding vorig jaar. Wij hebben gekozen voor winterbanden met een extra wieldoppenset. Met velgen is mooi, maar wel prijzig.

Puck

Puck

11-10-2012 om 12:22

Bandenspecialist

Ik ben nu wel benieuwd naar de werkgever van Kwala, Puckman werkt ook voor een bandenspecialist, misschien zijn ze wel collega's. Ik kan het verhaal van Kwala alleen maar onderschrijven.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.