Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Wat zijn mooie eetkamerstoelen?

Onze rieten stoelen zijn echt aan hun eind. Wat zijn mooie eetkamerstoelen? Ik hou veel van jaren '50 ontwerpen.

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Vlinderstoelen

wij hebben zes appelgroene vlinderstoelen...zitten erg lekker en het model blijft leuk....vinden wij dan.

groetjes van Purk

Budget?

gispen classics heeft mooie stoelen, bijvoorbeeld de gispen 101 in meerdere kleuren te krijgen en passen in een jaren 50 interieur, erg duur, maar gaat generaties mee. Sorry voor de belachelijk lange link maar dit bedoel ik:

http://www.google.nl/imgres?q=gispen+101&um=1&hl=nl&qscrl=1&nord=1&rlz=1T4ACAW_nl___NL331&biw=1680&bih=837&tbm=isch&tbnid=HHlNyt1T6YBkYM:&imgrefurl=http://www.bigbrands.nl/design/eetkamerstoelen/dutch-originals/wh-gispen/dutch-originals-gispen-101-hout/gispen-101-hout-laag.html&docid=aovo9HgLY5qY7M&imgurl=http://www.bigbrands.nl/fotos/2853_1/big/Dutch_originals_Gispen_101_Hout_laag.jpg&w=784&h=510&ei=x6m5Tv2LAcebOreM5b0I&zoom=1&iact=hc&vpx=1195&vpy=189&dur=459&hovh=181&hovw=278&tx=152&ty=106&sig=105349843274053928244&page=1&tbnh=133&tbnw=197&start=0&ndsp=39&ved=1t:429,r:7,s:0

hier thuis ook vlinderstoelen, projectkwaliteit (duur), passen niet in ons huidige huis qua stijl en kleur (rood). Ik wil die gispens dus wel, mijn man ziet het het grote verschil maar niet met die gispens 101 in zwart terwijl dat er zo overduidelijk is, ach zucht...

Als je een ruim budget hebt kan je ook voor de beklede variant gaan.

Bennikki

Bennikki

09-11-2011 om 10:39

Deze?

Manda is natuurlijk de designgoeroe. Bij haar zit je altijd goed
Zelf hebben we deze uit de jaren vijftig en ik vind ze nog elke dag mooier. Ze zitten ook nog eens lekker:
http://www.retrostudio.nl/set-niels-o-m%C3%83%C2%B8ller-stoelen-p-2520.html

Wij hebben deens design

ik dacht eigenlijk dat ik hier al gereageerd had, maar ik was weer eens verdwaald geraakt bij het zoeken naar een plaatje...
Voor 125 euro hebben wij in onze arme tijd stoelen gekocht omdat we echt geen dure mooie konden vinden (pensioengeld hadden we anders zo opgemaakt . Deens design, teak, uit de 50'er/60'er jaren. Vijf eetkamerstoelen en een herenstoel ("carver").
Ze zijn zo mooi gemaakt, ik ben er nog iedere dag enorm blij mee.
Stoelen zijn notoir lastig om te kopen. Ik wilde goed rechtop kunnen zitten maar ook lekker onderuit kunnen hangen na het eten. In deze stoelen kan dat.
Het was iets zoals:
http://visavu.nl/?projects=teak-danish-dining-set

Haha bennikki

..da's toevallig!
Ik had niet meteen doorgeklikt naar jouw plaatje.
De onze hebben een dubbele lat aan de zijkant, uitgefreesd alsof er een ovalen gat in zit. Kan het niet uitleggen verder

Gispen vind ik minder fijn

Om te verplaatsen, mijn ouders hadden de originele.
Het is een fijn gevoel als je een stoel makkelijk met 1 hand kunt optillen.

Oh mooi

die van jullie en dan met leren bekleding uiteraard.

goh zou hier ook wel mooi staan, is wat chiquer dan die gispens die ik voorstelde.

(hmm, maar goed eerst de traploper

Manda

Het leukste was wel dat ik er tegen aan gelopen ben voor die bewuste 125 euro. Voor de set dus he. En pas jaren later, toen ik wat uit de wolken was gekomen, die grijsroze jeweetwel, ben ik gaan googlen en kwam ik erachter dat het deens design was. Mijn vader had vroeger NL design uit de 50-er jaren, dus ik was de retrolook met dat hoe noem je dat, gevormde niet gedraaide hout wel gewend. In van die ronde/ovale vormen. Heeft dat een naam?

Wij gaan ze opnieuw laten bekleden trouwens, maar wederom in stof. Voor de ventilatie. Vind ik lekkerder, en ze hebben ook wat dikkere zittingen. Volgens mij is een leren zitting vaak wat dunner.

liat

liat

09-11-2011 om 17:30 Topicstarter

Mooi dat deens design!

Dat hout maakt het heel warm.

Margriet*

Margriet*

09-11-2011 om 20:22

Gispen

Zo heb ik ooit een Gispen uit een grofvuil bak getrokken. Geen benul dat het een Gispen was (toen ik 16 was). Ik zag hem bij een hippe retrowinkel voor 450 euro staan.
Binnenkort krijgen we van mijn ouders de fauteuil PK 22 Poul Kjaerholm, hij moet wel opnieuw bekleed maar ze hebben al een adresje.

Manda: heb jij zoiets? http://www.retrostudio.nl/industriële-deense-stoelen-p-3455.html.

Liat geen geld dus op deze site. Als je even googled zie ik hele leuke stoelen vaak per set. Zou ik denk nu voorgaan, mooi tweedhands.

Nee ik heb deze

http://www.hulshoffonline.nl/catalogus/detail/229

van het merk Danerka, ik heb ooit 80 stoelen besteld voor een project (trouwzaal Bussum, komt allen mijn werk bekijken !) en toen 4 stoelen van de leverancier kunnen krijgen als 'relatiebinding' in natura dat is het voordeel van interieurontwerper zijn, je krijgt soms wat

Overigens staat in die trouwzaal weer een ander model wel van Danerka.

de kwaliteit is 10x beter dan wat je overal ziet voor een paar tientjes, maar goed, ze passen qua stijl niet in dit huis en ik ga pas nieuwe meubels kopen als het huis af is qua verbouwingen.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.