Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

puberlientje

puberlientje

23-03-2011 om 11:55

Wat doen aan donkere haren in gezicht dochter?

Mijn dochter van 12 1/2 is nu hard aan het puberen en ook haar lijf verandert heel snel. Haar haren zijn behoorlijk vies en vet, ondanks het wassen. Ze krijgt veel puistjes en ook haar wenkbrauwen worden steeds donkerder en zwaarder en op haar bovenlip komen ook veel donkere haren. Ze baalt van deze donkere haartjes. Ik snap dat wel, maar wat kunnen we er aan doen? Ik vind het eigenlijk niks om iets aan die wenkbrauwen te doen, maar die groeien wel steeds meer richting neusvleugel. Dus echt mooi is dat ook niet. En die snor ook niet eigenlijk. Maar om het weg te scheren...is ze daar niet wat jong voor.
Wat doen jullie in zo'n situatie?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
69er

69er

23-03-2011 om 12:16

Schoonheidsspecialiste

ik zou zeker niet scheren !!!!
Ik denk eerder aan harsen of bleken, maar daar zou ik wel advies voor vragen bij bijv. een schoonheidsspecialiste.
69

yvonne

yvonne

23-03-2011 om 12:35

Zeker niet scheren

Zeker niet scheren in het gezicht, dat geeft alleen maar harde stoppels, niet fijn bij een meisje. ik denk aan epileren, ontharingscreme of harsen. zoals reeds is gezegd laat je even adviseren door een schoonheidsspecialist.

Zeker niet scheren

maar gewoon laten epileren, zelf doen met een pincet of naar de schoonheidsspecialiste om het netje te laten harsen.

Maria

Maria

23-03-2011 om 13:05

En niet te vaak harsen...

net bij schoonheidsspecialiste geweest en die zei: als het even kan kan je beter epileren. als het moet dan harsen, maar zeker niet te vaak. niet goed voor de huid!

succes ermee.

Maria

wendelien

wendelien

23-03-2011 om 13:27

Toch maar

naar de huisarts. Het lijkt er sterk op dat er een hormonale oorzaak in het spel is. Destijds kwam er een speciale ac-pil voor dit soort klachten op de markt, maar misschien bestaat er nu ook wel minder zwaar geschut.

Ook

We zitten hier met hetzelfde. Heb gisteren een haarbleekcreme speciaal voor de damessnor gekocht. We gaan het vanavond uitproberen en ik zal je over het resultaat vertellen.

Dorry

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Vic

Vic

23-03-2011 om 14:55

Lastig hoor

Ik heb de haartjes op mijn bovenlip vroeger wel gebleekt. Dat is alleen in de zomer wel lastig want als je bruin wordt valt zo'n blonde waas op je lip best wel op. Bovendien zie je het ook altijd wel een beetje als je gezichtspoeder gebruikt. Harsen vind ik een te drastische methode. Bovendien vind ik het ook niet mooi als het compleet glad is (en ga je dan geen stoppels zien?). Ik neig zelf het meest naar niet druk om maken en lekker laten zitten.

Bleken

dochter hier koos voor bleken en dat helpt genoeg. Je ziet die haartjes nog wel, maar niet meer zo hinderlijk.
Harsen is inderdaad wel wat drastisch. Erg glad.

Niet wat je wilt horen

... maar het is heel dunne huid, een gevoelige en zichtbare plek...

Dus accepteren is ook nog een optie.

Mamvantwee

Mamvantwee

23-03-2011 om 21:22

Roze strips

Ik weet niet hoe die dingen heten, je koopt ze bij de drogist (ik haal ze bij de Etos): paars kunststof greepje met een roze plakstrip erop waarmee je deze haartjes wegschuurt. Klinkt erger dan het is, werkt zacht en effectief. Resultaat is een mooi zacht velletje. Ik gebruik ze zelf ook. Eens in de twee weken tien minuten 'schuren' en het is weer ok.

Groet, Mamvantwee

Sini

Ik spreek natuurlijk uit ervaring. Wij zijn veel donkerder dan de mensen om ons heen, en ik heb mijn moeder in de loop der jaren (mijn puberjaren) tig keer met een rode geirriteerde huid gezien omdat de schoonheidsspecialiste haar iets aansmeerde.

Ik heb ook op mijn onderbenen alles geprobeerd, ook die verskrikkelijke epilady, en ik werd daar ook al in mijn tienerjaren op aangesproken.

Uiteindelijk bereikt iedereen zijn eigen balans hierin. Mijn benen doe ik wel in de zomer. Mijn bikinilijn - nee, bah, dat wordt al te persoonlijk.

Maar ik heb gewoon vaak gezien bij familieleden dat met name die gezichtsharen niet te bestrijden zijn zonder bijwerkingen die de hoofdwerking doen verbleken (stom woord in dit verband ...

Oh, baardharen knippen we trouwens wel af.. serieus.

+ Brunette +

+ Brunette +

24-03-2011 om 01:50

Wenkbrauwen epileren

Ik heb het een keer bij een vriend gedaan die zo´n doorgetrokken streep had, wat hem een wat boefachtig uiterlijk gaf, de haren boven zijn neus zijn nooit meer teruggekomen.

Geef haar een tweezerman

en laat het haar zelf uitzoeken, verder is een bezoekje aan de huisarts iets en ook eens per maand naar de schoonheidsspecialist. Verder goede reinigingsproducten kopen, goede reinigingsmelk, scrub, lotion en een prettige kalmerende dagcreme.

Ik epileer mijn schaamhaar, okselhaar, wenkbrauwen en bovenlip sinds ik daar zichtbaar iets zag groeien, dus ook al heel jong. En bij mij is het nooit minder geworden dus ik pluk lekker door, heel prettige bezigheid overigens want na een aantal jaar voel je het echt niet meer.

Harsen epileren

Ben ik ook ooit aan begonnen en ik vind het niet een heel groot succes. Als je haartje voor haartje weghaalt gaat het nog wel, maar als je de epilady erop zet krijg je toch steeds meer harde zwarte haren is mijn ervaring. Ik bleek mijn `snor` het liefste.
Muizemeis

Faith

Faith

24-03-2011 om 14:13

Dochter

Mijn dochter heeft ook erg donkere haartjes, op bovenlip. bij wenkbrauwen en op de armen (onder de ellebogen naar de pols, zo'n donshaartje) . We bleken in de zomer, en sinds een jaar gaat ze naar de huidtherapeut die het bewerkt met de laser. Dit helpt echter niet genoeg omdat ze nog onder invloed is van de hormonen natuurlijk van haar groei (ze wordt 14). Het advies is om eerst te wachten tot ze in rustiger vaarwater is qua groei en daarna weer beginnen. Ondertussen harsen we en bleken we. Het is goed te doen zo. s
Haren scheren op de snor was het advies tussen de behandelingen door. De therapeute deed het voor de behandeling ook even. Is niet erg blijkbaar, in weerwil van wat ik altijd heb gehoord.... Faith

Afdoende oplossing bij donkere haren - laserepileren

Dit heb ik gedaan om de donkere haren op kin en hals en de 'bakkebaarden' te verwijderen: ik ben al een paar jaar (met onderbrekingen) bezig met laserepilatie. Ik heb nu in totaal iets van 8 behandelingen gehad. Het is een hele snelle behandeling, in 10 minuten hebben ze dat hele stuk gehad (en in die zin is het goed te doorstaan vind ik, beter dan elektrische epilatie, waarbij per haar wordt gewerkt). Alle haren worden bij laserepilatie vlak van tevoren weggeschoren en dan krijg je wat gel op de huid en dan gan ze de haartjes flitsen mbt een laserding dat langzaam over je huid wordt voortbewogen. Zo'n bovenlip zal heel snel gaan per behandeling, echt minutenwerk schat ik zo. Je moet dan nog een kwartiertje blijven zitten met een icepack erop en dan is het ergste voorbij. Ik heb het aangevraagd via de huisarts en kan per jaar hieraan 450 euro per jaar besteden, dat is zo'n 3 behandelingen per jaar (in mijn geval dan he, dus uitgebreid kin, hals, zijkantjes; bovenlip is veel minder oppervlak dus zal je meer behandelingen voor zo'n budget kunnen doen). Kijk maar eens na in je ziektekostenverzekering wat je vergoed krijgt. De kwaal staat bekend als 'hirsutisme', overbeharing in het gezicht. Als vrouw krijg je daarvoor gemakkelijk vergoeding.
Ik kan merken dat het nu echt veel minder is. Vroeger was het echt zo'n harige boel op mijn hals als ik het een tijdje had laten groeien. Nu zijn het ze bijna allemaal weg en zijn het vooral nog blonde haren. Die wil ik dan nog laten behandelen met elektrisch epileren, ben je er ook vanaf na enkele behandelingen per haar maar het gaat veel langzamer want het wordt dus per haar behandeld.
Laserepileren is echt een superbehandeling en ik kan het iedereen aanraden van wie ik merk dat ze er mee zitten.
(Letterlijk, want ik heb bv ook een collega met hele zwarte haren en echt een beetje een 'snorretje', maar ik zal er nooit zelf over beginnen omdat zij het waarschijnlijk gewoon geen probleem vindt en dat is ook helemaal prima).
PS ik zit bij een kliniek voor huidbehandelingen die bij een ziekenhuis in zit.

Groetjes,
Vonda

Reactie van je moeder is heel belangrijk

Meisje pubert en raakt behaarder. Vindt dit niet leuk, en krijgt opmerkingen van vriendinnen (die waarschijnlijk zelf ook meer haar krijgen, dus waar zeuren die meiden over???)

Hoe je daar als meisje dan verder mee omgaat hangt toch echt sterk van je moeder af. Zegt mama 'kom op die paar haren, heb ik toch ook, de ergste epileren we even' dan sta je als meisje denk ik toch sterker in je schoenen tegen eventuele 'vriendinnen', als wanneer je eigen moeder al gaat zeggen dat het niet echt mooi is.

Ik ga dus wel mee met Rodebeuk. Ik denk dat je gelukkiger wordt als je gewoon accepteert dat de één nou eenmaal meer haar heeft dan de ander dan wanneer je je hele leven druk in de weer moet zijn met messen, smeersels, wasstrips en andere martelwerktuigen.

Hier gaan de beenharen er alleen af als ik in de zomer op sjiek ga. Rest van het jaar bommen die haren me niet, d'r gaat hooguit een legging over.

En ik krijg ook een snor. So what, ik zie nog steeds mezelf als ik in de spiegel kijk.

Mijn bijnaam

Mijn bijnaam vroeger was Breznjev, omdat ik ook een dikke streep had. Tot mijn 14e had ik een pony tot aan mijn wimpers en toen ben ik begonnen met epileren. Bovenlip hars ik ook al vanaf die leeftijd. Félydochter (13,5) is begonnen met haar benen en oksels te scheren en 1x in de 6 weken hars ik haar bovenlip met een harspleister. Ze vind het afschuwelijk, maar liever een paar seconden lijden dan worden gepest met haar snor. Wenkbrauwen worden ook zwaarder, maar dat vindt ze echt veel te veel pijn doen.

Acceptatie

'Ik denk dat je gelukkiger wordt als je gewoon accepteert dat de één nou eenmaal meer haar heeft dan de ander dan wanneer je je hele leven druk in de weer moet zijn met messen, smeersels, wasstrips en andere martelwerktuigen.'

Sja, prachtig principe. Maar je hebt haar - en haar. En véél haar. Vaak hebben mensen die zoiets propageren het geluk bescheiden bedeeld te zijn. Dirksmama, Rodebeuk, zijn jullie dochters al een jaar of 14, 15?

Mijn eigen moeder scheerde niks. Maar ze gaf mij met een jaar of 17 (nou ja, dat was wat laat, maar toch) een ladyshave. Philips, wit met oranje, echt jaren 70. Vond ik hartstikke tof van haar.

Inmiddels ben ik lui geworden qua ontharing, maar ik zal mijn dochters met alle plezier bijstaan als er geharst moet worden op de achterkant van hun bovenbenen - daar kunnen ze zelf niet zo best bij.

Fely

Echt, het is een definitievere oplossing om te laserepileren dan telkens weer te harsen. Met laseren kom je er uiteindelijk echt af. Het kost wel een aantal behandelingen, maar het neemt echt zienderogen af.
Als je meer wilt weten wil ik wel een mailadres geven.

Groetjes,
Vonda

Reactie snor bleken

Ik zou nog een reactie geven over de snorbleek-actie. Dochter stoorde zich en ik snapte dat best. We hebben iets gekocht bij de drogist; 2 tubes die je op de bovenlip moest mengen. Lekker dik erop en 2 minuten in laten werken. Prikt een beetje, afspoelen en klaar! Geweldig, blonde donshaartjes en geen donkere streep meer onder de neus. Een heel eenvoudige pijnloze en goedkope oplossing. Nu ik nog

Dorry

Wij

Hebben gisteravond met harspleisters de snorren verwijderd. Kwestie van paar seconden. Ze wilde het zelf en in een fel verlichte badkamerspiegel zag ik dat het bij mij ook hoog tijd werd. Mijn wenkbrauwen zijn na 30 jaar plukken keurig in model en ik moet af en toe een haartje epileren. Alleen zit er nu af en toe een wit haartje tussen. Wat ik met Félymeid haar wenkbrauwen aanmoet weet ik nog niet. Blonderen is geen optie en laseren is hier (Duitsland) erg duur. En ze heeft echt hele zware wenkbrauwen.

Fely

Maar je ziektekostenverzekering dan? Dekt die zoiets niet? Mijn verzekering biedt per jaar een bedrag van ongeveer 450 euro, daar kon ik drie behandelingen van hals/kin/bakkebaarden per jaar mee dekken. Het volgende jaar ging ik dan weer verder. Nu is het al zover afgenomen dat ik misschien niet eens meer ga laserepileren maar de rest van het budget ga gebruiken voor een aantal behandelingen elektrisch epileren van hardnekkige blonde haren op mijn kin en hals.
Bij forse wenkbrauwen bij vrouwen weet ik niet wat ze zouden doen want je wilt die wenkbrauwen er natuurlijk niet helemaal af, maar alleen bijwerken tot een leuker model evt. Electrisch epileren is dan misschien handiger maar (vind ik) ook pijnlijker.
Bij snorvorming zou ik denken dat laseren (althans in Nederland) bij vrouwen gewoon wordt vergoed. Laseren is daarbij ook echt afdoende: na een aantal behandelingen (moet je wel denken aan 6 tot misschien wel 10 behandelingen) zijn de meeste gewoon echt weg (de zwarte tenminste). Maar met laseren bij snorvorming heb ik geen ervaring, misschien gaat het wel sneller.
Wenkbrauwen zijn een veel kleiner opppervlak, moet toch echt veel minder kosten zou ik denken.

En nog even over het oordeel van je moeder: als jong meisje dacht ik ook altijd: nou, het is vast hun eigen schuld dat sommige meiden dikke haren op de benen krijgen want dat komt omdat ze ze scheren. Nee dus. Je krijgt ze gewoon (of niet, en dan heb je geluk), soms meer onder invloed van hormonen (de pil en zo). Het heeft volgens mij gewoon met je aanleg te maken. Ik zie bij mijn zussen gewoon dezelfde haargroei: extra haar op benen, kin, hals, bakkebaarden. Geen snor, niet teveel haar op de armen.
De manier waarop je er naar kijkt is uiteraard van belang, en ik zal nooit iemand er ongevraagd op wijzen dat laseren een fijne oplossing is bij overbeharing. (ik zal zelfs niet over een snorretje oid beginnen als ik dat bij iemand zie) maar wat je acceptabel vindt is zeer persoonsgebonden m.i.

Groet,
Vonda

Groet,
Vonda

Kan hormonen zijn

Ik zou het eens met de huisarts overleggen. Misschien is de pil wel een oplossing.

Alle oplossingen zijn niet pijnloos behalve scheren maar dat zou ik ook geen optie vinden.

Bij veel aanvullende verzekeringen wordt gezichtsbeharing behandelingen vergoedt. Wil je definitieve verwijdering kun je denken aan IPL of elektrische epilatie, auwwwww.....

ilsepilse

ilsepilse

06-04-2011 om 19:26

Turkse touwtjes epileren

dat kan over het hele gezicht, iraanse collega doet het ook samen met haar moeder.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.