Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

verhuizertje

verhuizertje

05-04-2010 om 10:24

Wasmachine en badkamer

Waar hebben jullie de wasmachine staan? Hier staat hij nu in de badkamer en ik vind dat ook heel handig. De wasmand staat er naast. Ik heb meestal 2 soorten was, 40 en 60 graden. De was waarvan ik denk dat die het eerst aan de beurt is spaar ik al in de trommel, de ander in de wasmand. Ik hang het meestal te drogen op zolder. Bij ons komende huis staat de wasmachine op zolder. Kan ook natuurlijk, maar ik denk dat ik liever een mand met klare schone was naar zolder breng dan met vieze was te gaan sjouwen en er dan achter te komen dat het niet past of dat er beter iets anders in kan enzo. Maar mischien valt dat mee?
We gaan die badkamer vernieuwen. Gaan we een plek voor de wasmachine vrij houden (kan best qua ruimte) of zetten we die toch op zolder?
En wie heeft ervaring met een betrouwbare badkamerboer in het midden van het land?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Op zolder

hoi
wij hebben de badkamer op zolder en ik vind het ideaal maar dat komt met name doordat ik ook slaap op zolder.

Elke avond als ik de kinderen naar bed gaan gooien ze de vieze kleding op de overloop richting de zoldertrap. Na het naar bed brengen, loop ik naar boven met de vuile was en doe ik een was aan. Als ik zelf naar bed ga gooi ik een gedeelte van de was in de droger, de rest over een wasrek die ook op zolder staat (logeerkamer). Als ik echt veel was heb dan zet ik dan ook meteen nog een was aan die de volgende ochtend na het opstaan direct in de droger/op de waslijn gaat.

Omdat de wasmachine op zolder staat is er meer dan genoeg plek voor 4 wasmanden (zwart/blauw, wit, rood/roze/oranje en kookwas).

het bevalt me prima. Ik weet niet hoe het zal zijn als we ooit niet meer op zolder slapen, kan me voorstellen dat het dan lang niet zo handig is. Maar dan zou ik liever de wasmachine in het berghok op de begane grond hebben dan in de badkamer.

Groetjes
Gruffalo

Vera*

Vera*

05-04-2010 om 13:00

Op zolder

Hier hebben we de wasmachine direct bij de verhuizing al verplaatst van badkamer naar de zolder. Op zolder droogt de was en als ik soms de was buiten wil drogen dan heb ik drooglijntjes aan het balkon hangen.

Ook zolder + tip badkamerboer

Ik ben bezegend met een prachtig hok op zolder waar mijn wasmanden staan, droger en wasmachine. Was die niet in de droger gaat, hangt in het zoldertrapgat.

Absoluut voordeel is dat we meer ruimte hebben in de badkamer, want die is bij ons niet zo groot.

Wij hebben prima ervaringen met de boekweit. www.boekweit.com. Prima vakmensen, betrouwbaar en prettig in de omgang.

Chippie

Chippie

05-04-2010 om 14:37

Washok op zolder

Wij hebben een washok op zolder. Hier staan de wasmachine, wasdroger, wasrek, 4 wasmanden (wit, bont, zwart, fijn/overhemden) met vieze was, 1 grote wasmand met strijkgoed en 1 grote wasmand met schone was die niet hoeft te worden gestreken én een wasrek. Ideaal. Ik (uh.... hulp) strijk en vouw maar 1 x per week. Maar nergens in huis zie je wasrekken of -manden met vieze of schone was. Op de badkamer staat 1 wasmand. Na he eten neem ik vaatdoekjes, theedoeken, slabbetjes mee naar boven en gooi ze daar in de wasmand. Iedere avond breng ik de wasmand met vieze was naar boven en sorteer de boel in het washok. Meestal zet ik dan één wasmachine aan.

Keukenboer geen idee. Paul Roescher uit Rijssen is wel een heel goedkope. Misschien iets minder in de buurt, maar bij een badkamer is dit een ritje misschien wel waard.

reina

reina

05-04-2010 om 16:08

Naar beneden

Wij willen de badkamer ook gaan verbouwen, de wasmachine en de droger staan er nu en die moeten er uit. Wij gaan juist niet naar zolder (daar slapen we trouwens ), maar gaan naar beneden, we laten een stuk aanbouwen, daar komen de wasspullen te staan. Kan ik eindelijk de was buiten ophangen, want nat wasgoed sjouwen is me te zwaar, dus nu hangt alles wat niet in de droger gaat in de badkamer, niet ideaal. De anbouw komt dit voorjaar, daarna gaan we ons verdiepen in de badkamer-verbouwing,dus ik lees mee wb evt tips

liora

liora

05-04-2010 om 16:37

Didi

Hoi,

Ik heb geen zolder of zo, de wasmachine staat in de keuken, daarnaast slapen twee zonen en nog nooit is iemand wakker geworden van de was!

Beetje off topic dus, maar kan me niet voorstellen dat een kind daar wakker van wordt.

Liora

100%mama

100%mama

05-04-2010 om 20:29

Zolder

Hier op zolder en komt ook noooooit meer in de badkamer. Vind het niet mooi staan (sorry, mijn oog wil ook wat) en een sta in de weg. Hier op zolder een kleine overloop naar de slaapkamer van zoonlief en daar rechts van een gordijn hangen met daar achter de washmachine & droger. Wasrek staat links dus hop op te hangen. De wasmand neem ik mee naar boven en sorteer daar links van het hok de ene was en rechts van het hok de andere was. De wasmand gaat dus weer leeg mee naar beneden (tot nu toe hou ik nooit iets over wegens ruimte gebrek in de trommel). Gordijn er weer voor en niemand ziet mijn vuile was verders als dat er ligt!

Op werkhoogte

Misschien heeft iemand het ook al gepost. Maar hier de wasmachine op hoogte.......geweldig. Dus mocht je wasmachine in badkamer of zolder op werkhoogte kunnen krijgen dan zou ik dat doen.

btw hier wasmachine in de garage wat weer handig is als ik de was buiten hang, maar weer minder als ik het op zolder hang.

Succes!

liora

liora

05-04-2010 om 22:01

Didi

Jij schrijft: "Voordeel voor mij is dat de was ook boven te drogen hangt. En dat ik 's avonds kan wassen zonder mijn dochter te wekken, wat niet zou kunnen als de wasmachine in de badkamer stond (daar slaapt ze naast)."

Wat je met mijn posting kan doen, is je realiseren dat dat laatste voordeel wellicht niet een voordeel is, omdat je misschien je dochter niet zou wekken als de wasmachine in de badkamer stond.

Verder boeit het mij eigenlijk totaal niet.

Liora

Marjoleine64

Marjoleine64

05-04-2010 om 23:04

Bijkeuken

bij ons staan wasmachine en droger in de bijkeuken, en dat bevalt prima. Ja ik moet wel met een wasmand van de badkamer naar beneden, maar je weet wel wat erin past ongeveer. Het wasrek staat op de multi-(speel-logeer-was-)kamer, ook beneden, en er hangt er eentje op de overloop aan het hek. Vouwen en strijken ook weer op de multi-kamer. Dit is dan ook een groot huis met veel ruimte...
In een vorig huis stond alles op de badkamer, en daar diende het tegelijk als commode voor de baby. Handig een aankleedkussen op de wasmachine! Maar daar hadden we dus wel voldoende ruimte in de badkamer, en geen zolder of kelder of bijkeuken of wat dan ook (bovenhuis).
Marjoleine

Ook beneden

Hier ook beneden in de garage (vast aan huis met binnendeur). Ook de droger. De wasmanden op de badkamer (2 stuks) weggewerkt in kastje.....dus je ziet er niks van (zo'n kastje wat je open klapt en waarvan de manden uitneembaar zijn). Boven sorteer ik de was...1 mand vol mee naar beneden. Ik droog veel buiten zodra het weer erna is. In de winter gooi ik alles in de droger. Héél enkel iets niet, maar dat ene past wel op het rekje bij de verwarming (ook erg geschikt voor natte jassen/sjaals en schoenen te drogen als kinderen door de regen thuis komen). Ik vouw het op de bank op en strijken doe ik ook beneden (voor de t.v. in de achterkamer), strijkplank ruimen we wel op (in een kast..in garage). Dan is alles in 1 keer gebeurd. Ik vindt beneden ideaal..ik zou het boven volgens mij ook elke keer uitstellen...beneden ben je altijd veel meer.
groeten albana

ishtar

ishtar

06-04-2010 om 09:52

Plekken voor de wasmachine en badkamerboer

Hij heeft op zolder gestaan, in de schuur (met doorloopje vanuit het huis) en nu staat hij in de bijkeuken. Ik weet idd wat er in de machine past, dus ik heb zelden of nooit was 'over' In de badkamer heb ik hem nooit gehad en zou ik hem ook niet willen hebben. Ik heb liever de ruimte voor een aparte bad- en doucheruimte. (maar als jij een riante badkamer hebt is dat geen argument )
En verder badkamerboer: Roescher, niet doen!! Hele slechte ervaring mee. Tenzij je alles meteen controleert wat ze opschrijven (en aangezien ze dat in codes doen is dat lastig) want als ze iets verkeerd leveren geven ze niet thuis (ja, het staat zo op de lijst, had je maar wat moeten zeggen (alsof wij zouden moeten weten dat we niet artikel 23.45 moesten hebben maar 23,54, ik noem maar wat ))
De Baderie in Vaassen (meen ik) heeft het zootje voor ons 'opgeruimd'. Goede zaak, ietsje duurder dan Roescher, maar dat is het gebrek aan stress wel waard!
In Apeldoorn zit Gijsberts. Dat is ook een goede.

Hanne.

Hanne.

06-04-2010 om 09:54

Zolder (en wasmanden in de badkamer)

De wasmachine staat hier op zolder.

In de badkamer staan 2 wasmanden 1x rood/donker en 1x wit. Inhoud van een volle wasmand is ook precies de inhoud van de wasmachine, dus ik kan precies zien wanneer er gewassen moet worden.

Ik vind het heerlijk. Enig is dat als ik de was buiten wil drogen ik alles naar beneden moet sjouwen. Maar dat is vooral rond deze tijd onhandig (soms wel buiten, soms niet buiten). Tegen de tijd dat het altijd buiten kan staat het droogrek standaard weer beneden.

verhuizertje

verhuizertje

06-04-2010 om 09:59

Goh

Vooral op zolder en zelden badkamer dus. Ik denk nog even verder want alle argumenten voor zolder overtuigen me nog niet of zijn niet van toepassing hier.
Ik denk vooral dat het meer lopen is. Ik wil de wasmand in de badkamer hebben want daar kleden we ons uit en dan kan het vuile spul meteen de mand in. Nu gaat er een mand met schone was van badkamer naar zolder en gaat meestal diezelfde mand mee terug met droge was, want die hangt vaak totdat de droogplek nodig is voor de volgende was. Met de machine op zolder moet er een mand met vuile was naar zolder om machine te vullen, trappen weer af, en als de machine klaar is wéér 2 trappen op naar zolder om uit te halen en op te hangen. Geeft niet natuurlijk maar is wel extra werk.
We hebben zat ruimte in de badkamer, meer dan op zolder. Wasmachine komt dan ingebouwd in een soort badkamer wandmeubeldinges.
Op hoogte, nee ben ik geen voorstander van. Nu staat de wasmand op de grond en kan er zonder was te tillen van alles in en uit. Met een machine op hoogte moet er dan minstens een stevige brede afzetplank op hoogte voor en dat neemt weer veel ruimte.
Ik ga denk ik eerst maar eens afwachten hoe het bevalt op zolder, de badkamerverbouwing doen we toch pas na de verhuizing. Dan kan ik het zelf ervaren en misschien ga ik dan wel helemaal om.
En Didi, mijn zoon sliep in de kamer naast de badkamer en werd echt niet wakker van de wasmachine. Het is een kwestie van wennen denk ik. Bij al die mensen waarbij de wasachine op zolder staat slapen er vast ook wel kinderen op zolder.

Nasha 1st

Nasha 1st

06-04-2010 om 10:21

Ook op zolder

eigenlijk altijd gehad, in alle huizen waar ik heb gewoond. Mijn ouders hadden hem altijd in de badkamer...kon je kont daar niet keren....

Net is de nieuwe wasdroger bezorgd en die staat ook weer keurig op het vorig jaar gecreerde plekje, keurig onder de schuine wand op zolder, lekker uit de weg....heerlijk!

Nasha 1st

Nasha 1st

06-04-2010 om 10:23

Oh en de wasmanden

heb ik ook op zolder staan, we nemen gewoon dagelijks (of meerdere malen per dag) de was van de zoldertrap mee naar boven (lees ik, want de mannen in huis stappen er gewoon overheen....)

Massi Nissa

Massi Nissa

06-04-2010 om 11:12

Hier een apart washok

Dat is toch zo ideaal. In ons ruime appartement is een washok afgeschoten, gewoon een grote kast met de wasmachine erin (we hebben geen droger) en ruimte voor wasmanden. Boven de wasmachine heb ik drie grote planken voor wasmiddel en andere zaken (o.a. gevaarlijke schoonmaakmiddelen, het hok gaat altijd op slot). Verder wonen wij gelijkvloers, dus ik heb geen ervaring met zolders. Ik denk dat ik dat heen en weer gesjouw met volle wasmanden op den duur flink zat zou worden. Aan de andere kant heeft mijn moeder alles ook op zolder: wasmachine, strijkplank, drooglijnen. Die vindt dat juist weer heerlijk, alles uit het zicht.
Wij hadden in ons vorige huis de wasmachine in de badkamer (ook met een verschoonkussen erop, haha) en dat beviel goed.
Groetjes
Massi

liora

liora

06-04-2010 om 12:09

Didi

Ik reageer als ik dat wil, als je er een probleem mee hebt: lees mijn postings dan niet!

Hetty,*

Hetty,*

06-04-2010 om 22:22

Op zolder + specialist

Wij hebben goede ervaringen met Schans Sanitair uit Veenendaal. We wonen zelf in Noord-Holland, maar dat was geen enkel probleem. Ik werd ook serieus genomen als vrouw, ook prettig. Mijn ervaring met een specialist in Alkmaar was heel anders, ik werd niet eens aangespoken toen ik daar kwam met 2 kinderen zwanger. Ik vond dat ze bij Schans ook echt meedachten over de inrichting. http://www.schanssanitair.nl/home_sanitair.html
Wij hebben de wasmachine en droger op zolder staan. Ik heb inmiddels een heel wassysteem Bij de jongens in de kamer staat bij ieder een wasmand en in de badkamer staan er 2. Dat zijn wasmanden waar ik de zakken zo uit kan halen en die sleep ik naar zolder. Daar staan 4 sorteermanden (gekleurd, wit, gekleurd 60 en wit 60) en die staan onder de tafel waar ik op vouw, de oude eetkamertafel. Droogrek en trappegat gebruik ik om de was op te hangen.
Groetjes Hetty,*

Denk na over je gewoontes

Voor een ideale plek voor je wasmachine moet je nadenken over je eigen 'gewoontes'. Waar soteer je de was? Waar hang je 'm op? Waar strijk je en waar vouw je? En waat staat de droger (als je die hebt)? En daaraan kan je zien wat jouw ideale plek is. Neem als uitgangspunt dat je zo min mogelijk wil sjouwen met was en áls er dan gesjouwt moet worden dan zou ik zowiezo weigeren om met natte was te sjouwen.....is namelijk veel zwaarder en ik lees hier dat velen dat nog doen en het nog ideaal vinden ook....(verbazingwekkend!) Maar dat is het natuurlijk niet....
Als je dat allemaal hebt uitgedacht (anders schrijf je het hier even op) rolt er vanzelf het antwoord uit.
Hier zijn alle antwoorden beneden, alleen het soteren gebeurd boven. Ik loop dus áltijd alleen met droge was 1 keer naar beneden (dan is het vies) en 1 keer naar boven (dan is het schoon). Nevver dus met natte was....en ook niet vaker dan deze 2 keren.Zowel de droger alsook buiten is binnen 1 meter en opvouwen en strijken is 6 stappen gelijkvloers...Trouwens dat sjouwen wordt hier gedeeld...als er iets klaar staat is iedereen geneigd het mee te nemen....omdat in diezelfde garage ook de achteringang is en ze allemaal graag hun schone was wel willen hebben...(hoera mijn lievelingsbroek,trui etc.) Opgevouwen was zet ik bij de trap en 9 van de 10 keer is er al iemand anders die toevallig naar boven loopt en dan de wasmand meepakt.Ook als de schone was weer boven staat hoef ik alleen onze kleren er maar uit te halen en op te hangen/weg te bergen. De kinderen pakken zelf hun spul wel.
groeten albana

Nasha 1st

Nasha 1st

07-04-2010 om 20:50

Lastig albana

want in de winter doe ik alles binnen en in de zomer hang ik de was buiten...ik ga niet mijn wasmachine daarop verhuizen

2 wasmachine´s dan Nasha?
groeten albana

Nasha 1st

Nasha 1st

08-04-2010 om 22:42

Hahahahaha

ja, is ook een idee....LOL

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.