![Huis, Tuin en Keuken](https://static.ouders.nl/uploads/forums/2020/12/huis_tuin_en_keuken_5c886a-750x300.jpg)
![Huis, Tuin en Keuken](https://static.ouders.nl/uploads/forums/2020/12/huis_tuin_en_keuken_5c886a-750x200.jpg)
Huis, Tuin en Keuken
![Sascha2](https://static.ouders.nl/uploads/identicons/003d47b54cfbfe3690da7ab241876017-50x50.jpg)
Sascha2
08-11-2011 om 11:35
Verschil rijstwijn, rijstazijn, mirin
In oosterse recepten kom ik rijstazijn, rijstwijn, mirin tegen. Zit er nou verschil in deze producten of zijn het vergelijkbare producten? Ik heb weinig ruimte in mijn (koel)kasten en zou niet graag drie flesjes met een andere naam maar dezelfde inhoud in mijn kasten willen hebben
![amk](https://static.ouders.nl/uploads/identicons/d54991b071f6d87c1d965ca265a3a479-50x50.jpg)
amk
08-11-2011 om 11:46
Verschil
rijstazijn, is azijn gemaakt van rijst = zurig door het azijnzuur. Rijst azijn wordt gemaakt door het fermenteren van rijst of rijstwijn.
rijstwijn, is wijn gemaakt van rijst, bevat alcohol. bv Sake is ook een rijstwijn.
mirin: is een rijstwijn met een laag alcohol percentage.
Net als gewone wijn heb je er verschillende soorten en smaaktypen van.
Mirin en rijstwijn zijn daarom min of meer hetzelfde.
rijstwijn wordt soms vervangen door sherry.
![Sascha2](https://static.ouders.nl/uploads/identicons/003d47b54cfbfe3690da7ab241876017-50x50.jpg)
Sascha2
08-11-2011 om 11:48
Ah dank amk
Dat is duidelijk, ik hou het dus bij twee flesjes: mirin (heb ik nl al) en rijstazijn. Dank je voor je snelle uitleg!