Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

cornilla

cornilla

03-12-2010 om 10:33

Verbouwingsvraagje

Wij hebben een leuk huis gezien maar met een nadeel. De badkamer is heel erg klein waar je net met één persoon in kan staan en geen toilet boven. De oplossing zou kunnen zijn om van de badkamer de wc te maken en één klein kamertje op de offeren en hier een badkamer van te maken. Alleen wat zou dit ongeveer gaan kosten. Heeft hier iemand op het forum ervaring mee en weet waar je toch wel rekening mee moet houden qua verbouwingskosten.

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Mathilde

Mathilde

03-12-2010 om 12:42

Puur op gevoel

Zou ik zeggen: tussen de 5 en 10 duizend euro als je het goedkoop doet (bijvoorbeeld goedkope tegels en kranen van de doe-het-zelf zaak, zelf het hak- en breekwerk doen), tussen de 10 en 20 duizend euro als je wat meer luxe wilt en wat minder zelf wilt doen en boven de 20 duizend als het luxe moet en je zelf helemaal niks wilt doen. Volgens mij zijn de kosten wel vergelijkbaar met een nieuwe keuken. O ja, kijk eens op www.badkamermarkt.nl, vooral als je kranen wilt bestellen scheelt dat veel geld (moet je wel precies weten wat je wilt).

Rekening houden met

Het kleine slaapkamertje omtoveren tot badkamer kan je qua sanitair natuurlijk net zo duur maken als je zelf wilt. Het aanleggen van het leidingwerk ( water, electra, afvoeren enz. ) is vaak een grote kostenpost. Materialen en arbeidsuren tikken flink aan.
Dan wil je van de nu bestaande mini badkamer een toilet maken. Daarvoor moet een grotere afvoerpijp door de verdiepingen heen naar beneden. Dat kan niet altijd of wordt veel breekwerk. Daar is ook een oplossing voor, een toilet met een motortje die de ontlasting klein maalt en dan kan alles door een kleine pijp naar het riool afgevoerd worden.
Dan is er nog verschil of de bovenverdieping een betonnen of houten vloer heeft. Bij een houten vloer moet er eerst een speciale laag in.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.