Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform
Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

ariebombarie

ariebombarie

07-12-2013 om 19:27

Tweedehands donsjassen worden te dun

Jassen die mijn jongste kind van z'n grote broer krijgt, en tweedehands donsjassen van marktplaats blijken nu met dit weer te koud.
Zijn donsjassen na een paar keer wassen gewoon 'op' of doe ik iets verkeerd? (ik heb geen droger)

Tango

Tango

07-12-2013 om 22:11

Ik lees mee

Want hier heeft dochter ook een donsjas. Ik heb hem nog niet gewassen maar ben wel erg benieuwd naar wastips.

Wat

Wat

07-12-2013 om 22:21

hier

http://www.huishoudplaza.nl/Tips/art/928/donzen-jas-wassen
http://www.cecil.nl/CECIL-Journal/Hoe-was-ik-mijn-donsjack/

Eerste kon ik niet kopieeren
een 3e link met daaronder de tekst:
http://www.roetgerink.nl/klantenservice/wasvoorschriften/verzorgadvies.html#donzenjacks

Donzen jacks

Als u wilt dat uw gewatteerde jas vorm behoudt, en u wilt hem aan het einde van het seizoen toch graag wassen. Was de jas dan op een wolwasprogramma, maximaal op 30°C, en centrifugeer maar kort. Gebruik een speciaal wasmiddel voor dons, dit is onder andere verkrijgbaar bij een specialist voor outdoor kleding. Normale wasmiddelen breken namelijk het vet van het dons af waardoor het dons haar volume verliest. Uw jas moet voldoende ruimte hebben in de trommel, dus u kunt hem het beste apart wassen. Als u drie schone tennisballen bij de jas in de trommel doet zorgt dit ervoor dat de donzen vulling steeds wordt losgeklopt. Hierdoor behoudt uw jas haar volume.
Droog uw jas bij voorkeur in de droger, doe er wederom drie schone tennisballen bij om ervoor te zorgen dat het dons tijdens het drogen goed wordt los geklopt. Kies voor een lang droogprogramma in combinatie met een lage temperatuur. Heeft u geen droger? Hang uw fris gewassen jas dan buiten in de wind, uit de zon, te drogen. Schud de jas 1 à 2 keer per uur goed uit. Dit zorgt ervoor dat de donsveertjes weer volume en isolerend vermogen krijgen.
Toch liever niet zelf aan de haal met uw mooie jas? Dan kunt u het reinigen van uw jas natuurlijk ook toevertrouwen aan de stomerij.

Stenna

Stenna

07-12-2013 om 22:30

geen stomerij

Daar hebben ze er een van mij juist verpest. Ik was ze zelf, bijna pre ies zo als hierboven staat inclusief tennisballen.

ariebombarie

ariebombarie

08-12-2013 om 10:24

ok, ik zal kijken of ik aan zo'n speciaal flesje kan komen en wat tennisballen. Want het is altijd onverwacht als ze gewassen moeten worden. En ik deed het blijkbaar eerder 'verkeerd'.
Maar tweedehands donsjassen kopen doe ik maar niet meer.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.