Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Dalarna

Dalarna

30-10-2013 om 10:20

Tips voor vegetarische lunch

Vrijdag moet ik een lunch verzorgen voor vijf mensen bij iemand thuis die vermoedelijk geen goed werkende oven heeft, wel natuurlijk pannen en een fornuis. Het hoeft niet heel luxe ofzo maar wel 1 of 2 warme dingen erbij.

Ik ga zelf uiterlijk 9 uur de deur uit, dan moet het spul dus mee.

Bestaat er vegetarische soep in blik? Andere ideeën voor iets warms? Kan ik thuis een hartige taart in de oven doen en die dan serveren om half 1, dus niet meer in de oven daar?

Wat erbij drinken? Andere ideeën dan de verse fruitsappen in glazen fles?

uiensoep of groentensoep?

en dan stengels van bladerdeeg erbij of geroosterd brood met kruidenboter( daar roosteren dan he )
Werkt de oven echt niet of is ie niet optimaal, want dan zou t opwarmen best kunnen.Of hartige taart heel zachtjes even in een koekenpan, kan dat?

guera

guera

30-10-2013 om 10:47

uhm

Je zou als warm een paddestoelen ragoutje kunnen doen. Of roerei. En soepje inderdaad. Al is die uit blik soms matig maar ok wel lekker hartig. Quiche kun je koud eten dus dat is prima. Qua drinken vruchtensap melk thee. En veel mensen vinden vers fruit lekker. Eventuuel fruitsalade andsrs gewoon wat fruit meenemen. Succes

Rafelkap

Rafelkap

30-10-2013 om 10:52

kleinste soepfabriek

Als je het makkelijker vindt uit blik, soep van 'de kleinste soepfabriek' is wel lekker, die hebben ook vegetarische soepjes. Te koop bij eko plaza/biologische winkel/Jumbo.
Thee erbij kan toch ook? Je kan ook een muntplantje meenemen, kokend water hebben ze wel.
Een koude hartige taart is ook lekker.

veel plezier!

Annet

Annet

30-10-2013 om 11:50

Een zijn toch veel vegetarische soepen?

Pompoensoep, chin tomatensoep, champignonsoep, groentesoep (zonder balletjes).

amk

amk

30-10-2013 om 14:07

Annet

met vegetarisch moet je goed opletten, dingen die in eerste instantie vegetarisch lijken blijken dat niet te zijn. chineese tomaten soep bv heeft vaak een basis van vleesbouilion. Ook zijn er smaak en kleurstoffen die van dierlijke oorsprong zijn.
Ook met kaas is het goed opletten, veel kazen (bijna allemaal) zijn niet vegetarisch omdat er dierlijk stremsel gebruikt wordt.

Annet

Annet

30-10-2013 om 16:48

geen vleesbouillon snap ik

dat kun je lezen op het etiket.
Je kunt aan de vegetariërs vragen of ze gewone kaas eten of alleen echt vegetarische kaas. De meeste vegetariërs die ik ken, eten alle kaas.

Dalarna

Dalarna

30-10-2013 om 16:55

Ja die soep

Ik dacht dat je niet zomaar groentesoep kan nemen inderdaad of tomatensoep, de basis is altijd vlees.

Waar koop ik vegetarische soep? De winkels van Rafelkap kan ik allemaal niet bereiken morgen.

Rosa van der Zanden

Rosa van der Zanden

30-10-2013 om 17:00

Pannenkoeken, wraps

Broodjes zoals ze die bij de Sub maken (broodje met plakje kaas even onder grill, hele berg groente er op zoals sla, ui, olijf, augurk, komkommer), beetje chilisaus en dichtklappen.
Zelf soep maken. Je kan van die kleine ronde kaasjes kopen met een dingetje er op. Er zitten 12 ofzo in een verpakking, soort eenhapsborrelhapje. Dat op een dikke plak komkommer is ook erg lekker. Soep zelf maken is echt makkelijk! Tosti-ijzer mee en kaastosti's maken. Of kaas met lenteuitje en wat tijm in de tosti.
Thuis vegapizza bakken en lauw serveren, de quiche is al genoemd. Als drinken thee, water en een sapje. Dat is toch goed zo? Schaal met fruit.

Lekkere salade!

Ik heb vanavond een bietjessalade gegeten, heerlijk! Met (uiteraard) bietjes, appel, peren, rozijntjes, stukjes walnoot en kaas. De strenge vegetarier kan de kaas ook weglaten dan is het nog steeds lekker. En dan geroosterd brood erbij.

guera

guera

30-10-2013 om 21:44

wraos

Of wraps. Kan in de koekenpan. Vullen met lekkere groente. Oprollen en in de koekenpan. ...

Dalarna

Dalarna

31-10-2013 om 12:29

Bedankt

Bedankt allemaal voor de reacties. Pannenkoeken waren een goed idee maar ik heb 's ochtends echt niet de tijd om dat te maken. Alleen iets in de oven doen zou lukken thuis. Daar is ook niet de tijd om ze te bakken.

Vegetarische soep heb ik helaas niet gevonden, ik neem wel een blik soep mee, soms eet de vijfde persoon wel mee en soms niet en er kan ook nog een ander persoon aanschuiven. Als ze allemaal komen is er maar 1 niet vegetarisch en dan trek ik wel een blik soep open. Soep zelf maken is mijn hobby niet en vegetarisch al helemaal niet. Ik vind de vegetarische soep die ik daar altijd krijg (altijd courgette) ook niet echt geweldig maar iets warms gaat er altijd wel in natuurlijk.

De tosti vond ik een geweldig idee. De vegetarier eet wel kaas en ik heb verder ananas en ham gekocht en casinobrood. Ik neem dus zelf ons tostiapparaat mee en twijfel nog even over de saus. Mijn kinderen willen altijd ketchup, ik heb geen idee wat volwassenen verder gebruiken bij een tosti? Ik heb allerlei vleessausjes in de koelkast staan, daar kan ik er wel een paar van meenemen.

Ik heb twee aardappelsalades van AH meegenomen, eentje met cremefraiche en eentje met kip.
Verder heb ik drie bakjes sate van Mora mee waarvan eentje vegetarisch.
Dan nog komkommer, fruit, vers sap en een pak sap en een pak melk.

Krentenbollen en bruine en witte bolletjes.

Dat moet genoeg zijn

Rosa van der Zanden

Rosa van der Zanden

31-10-2013 om 13:33

Hè?

Je wil een vegetarische lunch en je koopt ham en eierslade met kip?

Dalarna

Dalarna

31-10-2013 om 16:02

Rosa

Oh sorry dat was niet duidelijk: ik wilde dus geen producten waar vlees/kip in zit maar het mag er natuurlijk wel los bij voor de niet vegetariers Ik kan dus niet met 1 soort soep aankomen en 1 aardappelsalade en 1 hartige taart met vlees

Daarom vond ik die tosti een goed idee (we hebben dit al vier keer gedaan en die hadden we nog niet) en was ik blij dat ik die vegiesate vond

Annet

Annet

31-10-2013 om 19:52

Voor bij de tosti (saus)

Wij smeren altijd rode pesto of tomatentapenade op de tosti (nog voor het bakken, gewoon zoals boter op het brood smeren). Vindt iedereen lekker, ook kinderen die op bezoek zijn. Zeker als ze niet weten wat het rode spul is.
Alternatief is de tapenade of pesto apart erbij serveren.

Tip: maak tosti's van volkoren of meergranen brood. Veel lekkerder! En neem extra belegen kaas die je dan ook terugvindt (met wit brood kan jong belegen kaas ook)

Rosa van der Zanden

Rosa van der Zanden

31-10-2013 om 20:43

Open broodje met kaas even onder de gril totdat de kaas gesmolten is. Sla, augurk, olijf,uitje, komkommer of andere rauwkost er op. Beetje chilisaus, dichtklappen en klaar.
Voor de niet vega's, broodje met kipblokjes of bacon, plakje kaas. Smelten onder de gril en afwerken zoals vij de vega's.
Pannenkoeken zijn koud ook een traktatie.

of quick pizza saus

van remia eronder, heb je een soort pizzatosti.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.