Huis, Tuin en Keuken
Olieflap
26-12-2012 om 21:05
Tips voor oliebollen en appelflappen
Wij gaan met de frituurpan oliebollen en appelflappen bakken. Die laatste hebben we nog niet eerder gedaan, die eerste op kleine schaal vorig jaar. We gaan het ook bij iemand in de garage doen en moeten daar dan nog het spul kopen.
Wat raden jullie aan voor 7 echt grote eters: hoeveel pakken? Hoeveel olie moet er in die pan? Rozijnen moet je die echt urenlang wellen?
Andere tips?
Olieflap
26-12-2012 om 21:07
Grote eters
Het is dus de bedoeling dat er wel iets van 45 bollen en 15 flappen minstens uit komen.
Thursday Next
27-12-2012 om 23:50
Ik...
bak meestal 3 pakken oliebollenmix weg voor 5 personen. Dan hebben we ruim genoeg. Bak in zonnebloemolie en niet in slaolie of frituurolie! Dat maakt de bollen veel lichter te verteren! Gewoon zoveel olie als in je frituurpan mag, tot de "max". Ik bak hier gewoon in de keuken onder de afzuigkap, gasstel en aanrecht bedekken met kranten die kunnen na afloop zo weg. Rozijnen week ik een half uurtje of zo in heet water. Appels inderdaad goudrenet, stukjes appel door het oliebollenbeslag mengen is ook lekker, en dan het beslag gewoon laten rijzen. Ananasflappen doen het trouwens ook altijd goed hier.
En wellicht ten overvloede: loop nooit weg bij de hete olie. Je zou denken dat iedereen dat weet maar elk jaar hoor je weer van branden omdat iemand toch even weg liep om even de schaal baksels naar binnen te brengen of zo...