Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Fleur

Fleur

16-10-2015 om 00:35

Tips voor het nemen van een poesje

Wij overwegen een poes te nemen. Maar ik realiseer me dat ik me voor zeer vele jaren ga binden, dus ik wil geen onbezonnen besluit nemen. Ik heb een paar vragen:
Kunnen we volstaan met de eerste week hele dagen thuis of moet dat langer? Ik werk op ma, di, do dus kan niet voor de poes thuisblijven.
Er staat een nestje op marktplaats opgegroeid op een boerderij, nu zes weken, nog niet zindelijk, is dat voor zindelijk niet eigenlijk al te laat?
Ik lees op internet dat een bandje tegen vlooien gevaarlijk is (blijven hangen). Hoe doe je tegenwoordig de anti-vlooien aanpak? Wij hadden vroeger thuis altijd poezen met bandjes.
Ik ben blij met alle tips en waarschuwingen.

Jong poesje

Poesjes zijn gemiddeld met 8 weken zindelijk en kunnen bij de moeder weg. Toch, als je de keus hebt zou ik ze wat langer bij de moeder laten. Zelf houdt ik ongeveer 3 a 4 maanden aan. Dan hebben ze meer kans op zelfvertrouwen en zijn ze al wat onafhankelijker. Tenzij ze verder geen mensen meemaken dan zou ik er zo snel mogelijk aan beginnen.
Tegenwoordig heb je antiteken- en vlooienmiddel in druppeltjes voor in de nek. Bovendien is het verstandig om ze direct mee te nemen naar de dierenarts voor de nodige vaccinaties en om een chip te laten aanbrengen waar je kat aan jou gelinkt kan worden mocht het kwijtraken. Daar zie je niets van en heeft de kat geen last van.
Mochten ze er geld voor vragen dan zou ik dat sowieso pas betalen als je naar de dierenarts bent geweest en het diertje gezond is gebleken.
Een enkele keer is een jong poesje ziek en gaat binnen een paar dagen dood aan bijvoorbeeld de niesziekte.
In principe kan een jong katje na een week wel overdag alleen zijn maar dat zal ook per diertje verschillen. Ze overleven het heus wel maar ik vind het zelf wat sneu.
Je kunt in elk geval nu al een dekentje en een voederbakje naar de boerderij brengen waar het aan kan wennen zodat het al iets vertrouwds heeft, en bijvoorbeeld de geur van de moeder in het dekentje, als het naar jou toe komt. Hopelijk staan de eigenaren daar wel voor open.
Maar misschien hebben ze daar zelf al gedachten bij en leveren ze het poesje gevaccineerd en gechipt met eigen spulletjes en speeltjes aan jou.

vlinder72

vlinder72

16-10-2015 om 06:37

twee poesjes

Wij hebben een paar jaar geleden ook een poes uitgezocht maar hebben uiteindelijk grkozen voor twee poezen.nDan zijn ze altijd samen. Ook handig als je op vakantie gaat.en het schijnt een hoop gesloop in huis te schelen als ze puberpoezen worden. Wij hebben omze poezen opgehaald toen ze 13 weken waren. Ze waren toen 2 keer gevaccineerd gechipt.

Heb je ook al bij het asiel gekeken. Zij hebben ook vaak poezen en die groeien op in een gastgezin. Persoonlijk zou ik niet zo snel een boerderijpoes nemen. Ik eil wel zeker weten dat de poes gewend is aan eem gezinsleven en niet ergens in een schuur opgegroeid is.

Paddington

Paddington

16-10-2015 om 07:14

Ik zou niet gaan

voor een nestje van een boerderij. De kans bestaat dat ze dan niet echt zindelijk worden.

Op zou een kitten al zindelijk moet zijn op het moment dat je het diertje in huis haalt. Ik heb zelf ooit twee nestjes met kittens gehad (niet echt gepland, maar erg leuk) Het voordeel van een nest katten is dat je er eigenlijk weinig troep van hebt, doordat de moeder de kittens zindelijk maakt. Waar je wel op moet letten is dat de rand van de kattenbak niet te hoog is. Ik heb de kittens naar hun nieuwe eigenaren laten gaan toen ze rond de 12 weken oud waren.

Als je ervoor kiest om je kat altijd binnen te houden, dan zou ik zeker voor twee katten gaan.

Kijk ook zeker even in het asiel, of neem contact met ze op. Jonge dieren houden ze namelijk liever niet daar en daar hebben ze dan ook opvang adressen voor.

Als je een kitten ophaalt, kijk goed naar de gezondheid. Schone heldere oogjes, maar ook een schone anus. Daarnaast even in de vacht kijken voor vlooien.

Heel veel succes met zoeken!

MamavanSenH

MamavanSenH

16-10-2015 om 08:56

Geen boerderij

Tenzij je zelf op een boerderij woont en een buitenkat wil. Op een boerderij opgegroeide katten zijn vaak wat minder sociaal omdat ze door de grotere omgeving minder mensen zien en zijn ook veel vrijheid gewend dus hou je daarna moeilijk binnen.
Als je echt een gezinskat zoekt die gezellig binnen bij jullie komt zitten dan beste een nestje dat is opgegroeid in een gezin in de woonkamer en dus goed gesocialiseerd is. En minimaal 12 weken oud.
Wij hebben in mei een kitten van 12 weken gekocht uit een gezin met kinderen dus gewend aan kleine kinderen en drukte. Dat vond ik echt de belangrijkste eis omdat wij twee kleintjes hebben. En eerst een paar keer gaan kijken hoe de kitten zich gedraagt. En oja, katten kiezen hun baas, niet andersom, dus ga naar een nestje of naar een asiel en kijk welke kat naar je toe komt, geïnteresseerd is en zich bij je op zijn gemak voelt. Wij hebben zelf ook vooral gekeken naar hoe de kittens reageerden op onze dochter van toen net 2 en uiteindelijk gekozen voor de kitten die het leukst op haar reageerde. Ze zijn nu ook echt maatjes.
Hou er wel rekening mee dat hij bezig gehouden moet worden en op onhandige tijdstippen druk kan zijn wanneer je even geen tijd voor hem hebt. Die van ons is nu nog steeds haar kittengedrag niet kwijt en vliegt regelmatig diep in de nacht het hele huis door. Overdag houden we haar bezig met speeltjes, grote krabpaal, touwtjes en hengels maar dan nog gooit ze regelmatig in haar speelsheid spullen omver, hangt in de gordijnen of werkt zichzelf in de nesten ergens hoog op een keukenkast waar ze niet meer af durft. Daar moet je tegen kunnen. Anders beter een oudere kat halen

Geen najaarskat...

Voorjaarskatten zijn veel sterker qua gezondheid.
Ook zou ik inderdaad nooit voor een boerderijkat gaan. Niet binnen opgegroeid , dus niet gesocialiseerd.
Als ik jou was zou ik wachten tot het voorjaar...

Paddington

Paddington

16-10-2015 om 09:06

Najaarskat

of voorjaarskat maakt niet uit. Waar het omgaat is hoeveel tijd er tussen nestjes heeft gezeten. Bij mij was dat ruim twee jaar.

Van de week is een kat uit mijn eerste nestje overleden. Hij was 20 geworden.

Lusithania

Lusithania

16-10-2015 om 09:08

Haha

Kittens zijn leuk maar vermoeiend. Zelf wilden wij schootkatten en dat weet je pas als ze ouder zijn.
Onze nieuwste katten komen van Marktplaats. Ik heb gezocht naar katten vanaf een jaar of vijf.
Katten van 1.5-2 jaar wilde ik niet, dat zijn katten die weg moeten omdat ze als kitten zo leuk leken.....
Ook nu hebben wij het weer erg getroffen met de monsters van 8 en 9 jaar.

guera

guera

16-10-2015 om 10:08

asiel

Ik zou een kijkje nemen in het asiel of heb je echt je zinnen gezet op een kitten? Ik vind kittens erg bewerkelijk ondanks het hoge schattigheids gehalte. Ook dat ze steeds in je tenen hangen en lopen te knagen ha ha.
Wij hebben een poes uit het asiel. Ze was een jaar. Weggelopen waarschijnlijk zonder gechipt te zijn. Omdat ze in quarantaine zitten bij het asiel en geobserveerd worden door de medewerkers hadden wij een realistisch beeld van de poes. Het is ons erg goed bevallen. Ze is nu alweer 6 jaar bij ons.

guera

guera

16-10-2015 om 10:10

nog iets

Heb je kinderen? met name onze dochter van toen 5 was in de gloria met de poes. Maar de nieuwigheid was er gauw af. Tuurlijk is ze gek op de poes maar ze wil nu alweer een nieuwe ha ha. Dus een poes neem je ook echt voor jezelf. Van je kinderen moet je het niet hebben (uitzonderingen daargelaten natuurlijk

Dorien

Dorien

16-10-2015 om 10:16

twee einzelgangers

Wij hebben 2 poezen gehad (want zo leuk samen) en dat bleken twee einzelgangers te zijn, negeerden elkaar volkomen. De ene poes 'woonde' in de woonkamer en de andere op zolder. Beiden gingen wel naar buiten (kattenluik naar de tuin) waar ze vaak heerlijk in de zon lagen (niet samen) Beiden waren geen schootkatten. Nu is de woonkamerpoes overleden (12 jaar oud geworden) en de zolderkat (van 13 jaar) die loopt nu ook zo nu en dan door de woonkamer. Ik werk thuis, dus was er altijd voor de poezen maar werd steevast voor 80% genegeerd (dus ik vraag me af of je perse voor je katten/poezen veel thuis moet zijn)
Zindelijk waren ze allebei heel snel (maar wel kwamen ze uit een huiselijke omgeving)
Als kitten waren ze trouwens wel heel speels en gezellig. Heb geen spijt van de aanschaf van de poezen hoor, maar echt spectaculaire gezellige schoot en knuffelkatten zijn het dus niet (ondanks mijn vermoedde pogingen)
Dus ik zou het eerder op het advies van Lusithania afgaan, een kitten, daar moet je toch in het begin meer tijd in steken.

Niet zo moeilijk doen

Katten zijn van zichzelf zindelijke dieren. Ze piesen of poepen niet in hun nest. De moederkat doet dat voor en ze houdt het nest heel goed schoon. Kittens van zes weken zijn dus al zo zindelijk dat ze niet meer op hun slaapplaats poepen en piesen. (eerder kun je ze niet meenemen, liever later eigenlijk, met 8 weken.) Boerderijkatten zijn geen andere soort. Ze worden net zo zindelijk.

Ik heb tot nog toe alleen maar boerderij katten gehad. Standaard protocol:
Kat eerste twee weken in huis,'s nachts en op momenten dat de kat alleen is in de badkamer of wc met de kattenbak. Kattenbak heel vaak verschonen (minstens 1 x per dag).

Na twee weken is de kat aan het nieuwe huis gewend en kan ie ook naar buiten (komt ie weer terug naar huis). Maar dat hoeft niet. Katten worden het oudst op een flatje met een mandje aan de radiator.

Er zijn heel veel nieuwe anti vlooienproducten. Dat verandert ook voortdurend. Daar moet je je even op oriënteren. Inderdaad goed opletten of ze ook voor kittens geschikt zijn. Bij de dierenwinkel weten ze meer. Als er toch vlooien zijn/komen bij de kitten, dan kun je 'm wassen met anti vlooienshampoo.

Dorien "Wij hebben 2 poezen gehad (want zo leuk samen) en dat bleken twee einzelgangers te zijn"
Katten zijn in beginsel solitaire dieren. Alleen poezen kunnen elkaars leven delen als ze nesten hebben (dan delen ze ook elkaars nesten en de zorg voor elkaars kinderen).
Katten zijn bovendien in beginsel geen gezellige schootdieren. Juist niet.

Pandora

Pandora

16-10-2015 om 11:06

Rode kater, knuffelkater

De meeste rode katers hebben het schootkatten-knuffelgen. Daarmee heb je de meeste kans op een gezellige huisgenoot. Poezen zijn (gemiddeld) vaker "kattig".

Een kitten heeft nog flink wat liefdevolle aandacht nodig, maar een volwassen kat is in principe solitair: die heeft geen tweede kat nodig en die kun je ook best een paar dagen alleen laten. Voor ons het ideale huisdier.

Wij hebben momenteel kater nummer 4 (na elkaar) en het is weer een schatje. Al onze katers zijn met 5 maanden gecastreerd, nooit last van sproeigedrag gehad. Wij wachten ook tot 12 weken met het ophalen en kiezen ook katten die in een gezin zijn opgegroeid.

Er zijn heel efficiënte druppels tegen vlooien/teken en wormen voor in de nek, tegenwoordig ook voor kittens. Vlooienbandjes zijn verleden tijd.

Onze nieuwste aanwinst is nog jong, van dit voorjaar. Het leuke daaraan is dat je ze enigszins kunt trainen, net als een hond. Met beloningen (met lief uitgesproken complimenten en soms met kattensnoepjes), niet met straf. Commando's als "op" (op de bank/plateau van de krabpaal), "af" (van de tafel/aanrecht af), en "zachtjes" (geen nagels/tanden) zitten er nu al goed in. Dochter werkt nu aan "pootje" De kat vindt het super, hij spint heel hard tijdens het trainen.

Nou ja zeg

"De meeste rode katers hebben het schoonkatten-knuffelgen"
Wanneer en door wie is dat ontdekt?

Dorien

Dorien

16-10-2015 om 11:42

Rode poezen

Nou die huiskamerpoes van ons was geheel rood, en geen knuffelaar. Maar het had ook wel zijn voordelen, je kon altijd gaan en staan waar je wilde (niet iedere keer een kat op je schoot die je eraf moest halen) en ze lag wel een beetje bij je in de buurt hard te spinnen. Best gezellig.
Ik weet wel dat de moeder van die rode (kennissen van een paar straten verderop) ook geen knuffelaar was, dus in de genen zat het niet,als dat überhaupt zou kloppen, geen idee.

Natuurlijk niet

Natuurlijk klopt dat niet. Het irriteert me ook een beetje.
Neem een kat als je een kat wilt met alle ongemakken die daar bij horen. Dat is ook dat het een kat kan zijn die nooit op schoot zit, die niet aardig is tegen huisgenoten, die zich niet laat trainen, etc.

Een hoort tot de minst maakbare huisdieren. Dat moet je leuk vinden.
Als je daar niet naar op zoek bent, dan moet je geen kat nemen.
Dat wordt een teleurstelling anders en dat levert dan weer een asielkat op.

Tine Winkel

Tine Winkel

16-10-2015 om 12:14

goede ervaring met een asiel

mijn ervaring is vergelijkbaar met die van Guera en zou ook niet voor een kitten gaan, maar naar een asiel.
Wij zijn 6 jaar geleden in een asiel gaan kijken, één kat kwam direct op ons af om 'kennis te maken', zonder echt opdringerig te zijn (hij klom dus niet gelijk in je benen). Die kat hebben we gekozen, hij was toen ongeveer 1 jaar oud. Asiel wist ons e.e.a. over hem te vertellen, vwb gezondheid en dergelijke. Prima aanschaf geweest.

Voordeel van een wat oudere kat in een asiel uitkiezen, is dat je een beetje beeld krijgt bij een karakter. Wat Lavell terecht opmerkt: katten zijn weinig maakbaar. Als ze 1 of 2 zijn, laten ze al hun karakter zien en kun je daar dus op uitkiezen.

@Lusithania: waarom zou je niet een kat van 1,5 of 2 uitkiezen die gedumpt is/wordt omdat-ie geen leuke kitten meer is. Jij kunt hem dan toch een leuke plek geven, dat is fijner voor zo'n beest dan in een asiel eindigen of in een gezin moeten blijven waar ze 'm niet waarderen.

Tine Winkel

Tine Winkel

16-10-2015 om 12:15

o ja, vlooien

gewoon elk kwartaal druppeltjes in de nek, werkt prima (hier tenminste).

Kaaskopje

Kaaskopje

16-10-2015 om 12:40

Gevaarlijke vragen, haha

Ik zag de titel en dacht 'oh jee, categorie geváárlijke vragen!')

Wat de kleur rood betreft: rooien en valen zijn donderstralen. Hoe dat gezegde ontstaan is, joost mag het weten, want er zijn ook heel veel bedeesde rooien. Dat zal voor katten niet anders zijn. Je vindt een kleur voor een kat leuk en meer kun je er niet aan ophangen. Behalve wat de natuur ermee doet. Zo schijnen lapjeskatten meestal poezen of onvruchtbare katers te zijn. Ik heb nu niet uitgezocht of dat ook echt een serieuze waarheid is. Ons lapje was in ieder geval een hele stabiele kat, die de parkieten met rust liet en niet bang was voor de hond. Ik heb zwarte, grijze, cyperse en dus lapjes gehad. Allemaal met een eigen karakter. Wij zijn de kattenstapel nu aan het afbouwen en er komt ook geen nieuwe, maar stel dat we er ooit weer aan beginnen, dan zou ik voor de variatie een rode willen, of een witte. Gewoon omdat ik dat óók mooi vind. (Aan wit zit overigens ook zo'n natuur'dingetje', ze kunnen doof zijn.)

Ik las dat de mening over de leeftijd waarop je kittens bij hun moeder weghaalt is veranderd. Je zou ze pas met drie maanden in huis moeten halen. Ik ben geen wetenschapper, maar 'ervaringsdeskundige' en ik kan werkelijk geen reden bedenken waarom het slecht is om een poesje met acht weken in huis te nemen. Zeker als je overweegt om een boerderijkat te nemen, zou ik niet wachten tot het poesje de boerderij als normaal terrein heeft leren kennen. Voor zowel pups als kittens geldt dat ze op jonge leeftijd ervaringen moeten opdoen, die het mogelijk maken het leven te leiden wat van ze gevraagd wordt. Ook als je een kitten nooit van de moeder scheidt, kan het een onzekere kat worden. Wij hebben zo'n poes in huis. In dit huis geboren, maar het stabiele van moeder heeft ze niet geërfd. Moederpoes is overigens te jong bij ons thuis gekomen. Na wat rekenwerk concludeerde ik dat ze niet ouder dan vijf weken geweest moet zijn, terwijl zes gezegd is. Mijn mening: niet jonger dan 8 weken, kleur maakt niet uit, omgeving maakt naar mijn idee zoveel uit dat de poesjes wel aan mensen gewend moeten zijn, al is het maar van het voorbij lopen en af en toe aaien. Als je een kleintje in huis haalt accepteer je ook de kinderstreken. Haal dingen in huis waarmee kattenkind kan spelen. Persoonlijk zou ik eerst naar thuisnestjes kijken, want als men die niet kwijt kan, komen ze ook in het asiel en dat wil je ook niet. Optie 2 zou voor mij het asiel zijn en als je echt geen poesje kunt vinden, is een buitenlandse adoptiekat ook nog een optie. (Mijn persoonlijke mening is dat adoptie voor honden zeker wel zin heeft, bij katten heb ik zo mijn vraagtekens. Kittens in een asiel zijn niet 'verpest' zoals veel honden dat helaas wel zijn.)

Kaaskopje

Kaaskopje

16-10-2015 om 12:42

Oh ja...

Een of twee katten is echt een persoonlijke voorkeur. Katten zijn solitaire dieren. Ze kunnen elkaars gezelschap wel opzoeken en waarderen, maar ze hebben het niet persé nodig om een gelukkige kat te kunnen zijn. Terwijl ik dit schrijf liggen twee van onze katten tegen elkaar aangeperst op een doos. Zij vinden dat gezellig. De derde kat ligt alleen en vind dat geknuffel met een andere kat helemaal niet prettig.

Lusithania

Lusithania

16-10-2015 om 12:45

Tine Winkel

Ik hoef geen kat van 1,5-2 jaar van Marktplaats omdat dat vaak exemplaren zijn die alleen maar leuk waren in het begin. Omdat bepaalde mensen niet nadenken ga ik niet hun probleem (met de kat) oplossen.
Onze huidige katten kwamen van een vrouw die dol op ze was maar ook op haar nieuwe partner die heel erg allergisch voor ze was. Na één winter in de tuin (met tuinkamer), wilde ze toch een warmer plekje voor ze.
De ene kat had ze als kitten uit het asiel en de ander was een aanloper bij een vriendin van haar.
De katten hiervoor hadden wij uit het asiel.

Zeker katten zijn niet maakbaar en de ene is meer solitair dan de ander. Ook is de ene meer op mensen gericht als de ander. Bij deze katten vind ik het toch wel weer leuk dat je verwelkomt wordt als je thuiskomt.

Kaaskopje

Kaaskopje

16-10-2015 om 13:18

Lusithania

Ik snap je motivatie wat betreft het niet nemen van een 'geen schattig poesje meer'-asielkat, maar iemand moet die nemen toch? Of neem je zo'n beestje pas als ie na een jaar nog steeds wanhopig op een nieuw huisje wacht? Een asielkat zit daar omdat er hoe dan ook afstand van gedaan is en je voedt die mensen echt niet op door hun kat te laten zitten.

Kaaskopje

Kaaskopje

16-10-2015 om 13:20

Oeps...

Ik weer... je had het over Marktplaats zie ik nu ik je tekst weer lees. Ik zat met het asiel in míjn hoofd. Maar dan nog, die mensen willen van die kat af. Neem hem of haar alsjeblieft, want bij jou is hij/zij wel gewenst. (Even los van of je een kat via Marktplaats moet zoeken.)

lisbeth

lisbeth

16-10-2015 om 14:45

raskat

Na eerst een asielkat en een vondeling te hebben gehad hebben wij nu gekozen voor twee raskatten. Eigenlijk omdat onze oude vondeling een mix was. Maine Coon met nog iets.
We wilden perse weer een kat met dat karakter. We hebben vorig jaar twee kittens gekocht, een volle main coon en een mix. Het zijn ontzettend lieve zachtaardige dieren, dol op mensen. Bijna een hondenkarakter vind ik soms. Ze hebben hier ook nooit wat als kitten kapot gemaakt. Hangen niet in de gordijnen.
Het is wat je wilt, als je niet perse op zoek bent naar een specifiek karakter zou ik bij het asiel kijken. Ik zou niet zo snel marktplaats doen.

Taxi

Taxi

16-10-2015 om 14:49

hier ook maine coon

en inderdaad vanwege het "hondse" karakter. Dat klopt, maar ook daar geen garantie over knuffelkatten. Maar wel met de toevoeging dat dat kan veranderen in de loop der tijd. Onze knuffelkat heeft soms weken geen zin om geknuffeld te worden, onze niet-schootkat is bij tijden vreselijk aanhalig. Wel beiden goed gesocialiseerd door moeder en fokker en een heel goed karakter, dat geluk hadden we wel.

Hier een half main coon of hoe je het ook schrijft. Lieve dondersteen maar verder volstrekt ' autonoom'. Dochter heeft haar wel wat kunstjes geleerd en volgens mij is ze zeer intelligent want ze kan niet alleen communiceren wat ze van je wil maar je ook zover krijgen dat je dat ook doet op een lieve manier. Dus ook sociaal intelligent.
Het is echt een peuterachtig ding met nachtelijke roetsjbuien, waaghalzerij en streken en speelsigheid. Maar geen hondje.
De vorige poes was echt het 'maatje' van dochter maar deze leeft met ons in een oma, moeder, peuter verhouding. En ik mag haar 'verwennen'.

Taxi

Taxi

16-10-2015 om 17:57

Anne

Maine, met een e erachter, de oorsprong vindt zich in de staat Maine

O, die Franse kat!

http://vriesdemark.schrijft.nl/teksten/dekat.htm

Die kat is op een echte Franse school geweest

Op school geweest, op school geweest
Die kat is op een echte Franse school geweest
En zegt nou "oh, pardon"
Hij is ook op visite bij de Gaulle geweest
De Gaulle geweest, de Gaulle geweest
Hij is ook op visite bij de Gaulle geweest
En zegt voortdurend "non"

Zingt een liedje op z'n Frans
Over de maagd van Orleans
Hij lust enkel jus d'orange
En af en toe cognac
Op 't dak (op 't dak), op 't dak (op 't dak)
En hij wil alleen maar op een Franse bak (kouwe kak)

O nee, een Amerikaan

Maine, staat in de VS.

Enkele tips

Ik fok zelf katten (Maine Coon) en als eerste zou ik willen zeggen dat het voor kittens echt veel beter is als ze tot 13 weken (nieuwe studies hebben het zelfs over 16 weken) bij de moeder blijven. Ze leren nog heel veel van moeder en (indien aanwezig) andere katten.
Dit zou voor mij ook een reden zijn om ver van een boerderijkat vandaan te blijven. Boerderij katten zijn in het algemeen niet gewend aan het binnen leven etc. En ze zijn meestal slecht gesocialiseerd.
Voor wat betreft zindelijk zijn: moederpoezen houden hun eigen kittens schoon. Een kitten is meestal rond 4 weken wel zindelijk. Maar maak de ruimte niet te groot. Anders kunnen ze de kattenbak niet vinden en zullen ze het er wel naast doen.
Als je een zindelijke kat krijgt, dan zet je hem als je ermee thuis komt een paar keer in de kattenbak zodat hij weet waar hij staat en de kat zal niet meer buiten de bak zijn behoefte doen.

Verder kan een fokker altijd wel vertellen wat het karakter is van een kitten, echter geeft dit geen garanties.

Oh en de opmerking over voorjaar en najaar katten stammen uit een ver verleden toen de katten nog op zoek moesten naar hun eigen voedsel etc. De huistijgers van tegenwoordig komen heus wel aan hun trekken en zullen dus genoeg te eten hebben om hun zwangere lijf en hun kittens op te voeden.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.