![Huis, Tuin en Keuken](https://static.ouders.nl/uploads/forums/2020/12/huis_tuin_en_keuken_5c886a-750x300.jpg)
![Huis, Tuin en Keuken](https://static.ouders.nl/uploads/forums/2020/12/huis_tuin_en_keuken_5c886a-750x200.jpg)
Huis, Tuin en Keuken
![Charis](https://static.ouders.nl/uploads/identicons/5728acb2cce52bfdad8652e4d4887329-50x50.jpg)
Charis
24-12-2015 om 12:07
Stoofpeertjes :-)
Ik wil deze kerst een tiramisu-variatie maken, waar stoofpeertjes in moeten. Volgens het recept moet je de peertjes 10 minuten koken en dan in dunne reepjes snijden en verwerken in de tiramisu.
Maar ik weet niet beter dat stoofpeertjes uren moeten stoven in de pan voordat ze gaar zijn. Of gebeurt er soms iets magisch als ze een nacht in de room liggen?
![Wilgenkatje-](https://static.ouders.nl/uploads/users/2021/1/59052bf65b029f1a_05daec-50x50.jpg)
Wilgenkatje-
24-12-2015 om 12:10
dan zijn het peertjes, geen stoofpeertjes
Tien minuutjes koken is weinig, dan zijn ze in elk geval niet rood. Heel dunne reepjes fabriceren zorgt misschien wel dat de beetgaar zijn. Ben benieuwd.
![Charis](https://static.ouders.nl/uploads/identicons/5728acb2cce52bfdad8652e4d4887329-50x50.jpg)
Charis
24-12-2015 om 12:13
Giesser-Wildeman
In het recept staat expliciet dat het Giesser-Wildeman stoofpeertjes zijn...
![Jamie](https://static.ouders.nl/uploads/identicons/4402b3bae27683fee56b202bfd23bab3-50x50.jpg)
Jamie
24-12-2015 om 12:21
misschien
gaan ze uit van kant en klaar maar dan is 10 min weer te lang. Waar heb je dat recept gevonden?
![wil40](https://static.ouders.nl/uploads/users/2021/1/e9511056bff7bd98_9961df-50x50.jpg)
wil40
24-12-2015 om 12:44
Dunne reepjes.
Als je de peertjes in hele dunne reepjes moet snijden dan is 10 min. Koken misschien wel voldoende en idd, de hele nacht in de room.
Misschien is het een idee om het sap te koken, dan gesneden dunne reepjes peer erin en dan 6/7 min. koken? Het lijkt me dat de reepjes dan allemaal wat zachter zijn als bij een heel peertje koken?
![Dorry1](https://static.ouders.nl/uploads/users/2021/1/80f10fdf180b0ceb_1298ac-50x50.jpg)
Dorry1
24-12-2015 om 13:20
Testen
Ik zou de plakjes peer koken en dan even proeven of ze al zacht zijn. Pas als ze echt zacht zijn zou ik ze verder verwerken. Niet zo zacht dat ze uit elkaar vallen he!
![Charis](https://static.ouders.nl/uploads/identicons/5728acb2cce52bfdad8652e4d4887329-50x50.jpg)
Charis
24-12-2015 om 16:11
Recept
Dit is het recept;
http://www.aldi.nl/aldi_stoofpeer_tiramisu_11737.html
Ik denk dat ik ze voor de zekerheid maar twee uurtjes ofzo opzet. Ik heb in principe tijd genoeg. Inderdaad opletten dat ze niet té gaar worden.
![Charis](https://static.ouders.nl/uploads/identicons/5728acb2cce52bfdad8652e4d4887329-50x50.jpg)
Charis
24-12-2015 om 16:15
Trouwens
Ik zie nu dat online over 20 minuten wordt gesproken. In de papieren versie van het Aldi-fesstdagenkrantje staat 10 minuten!
![wil40](https://static.ouders.nl/uploads/users/2021/1/e9511056bff7bd98_9961df-50x50.jpg)
wil40
24-12-2015 om 19:09
2 uurtjes.
Ik heb hier en daar wat gelijkende recepten opgezocht op internet en het varieērt van 20 min tot een uur.
Twee uur lijkt mij erg lang, de buitenkant van de peer wordt dan misschien wel erg zacht, vooral omdat ze nog een nacht in de room liggen.
Maar misschien is dat juist extra lekker? Leuk recept overigens!
![Charis](https://static.ouders.nl/uploads/identicons/5728acb2cce52bfdad8652e4d4887329-50x50.jpg)
Charis
24-12-2015 om 20:47
Half uur
Dank jullie wel voor het meedenken en jij qvoor het opzoeken Wil! Blijkbaar kan het dus toch wel wat korter. Ik ga dan als compromis een half uur proberen. Ik laat jullie na tweede kerstdag weten of het de moeite waard was!
![Charis](https://static.ouders.nl/uploads/identicons/5728acb2cce52bfdad8652e4d4887329-50x50.jpg)
Charis
05-01-2016 om 22:51
Resultaat
Ik zou nog even laten weten hoe dit recept heeft uitgepakt. Ik heb de peertjes geschild, in vieren gedeeld en uiteindelijk volgens recept 20 minuten gekookt, laten afkoelen en in reepjes gesneden. Ze waren hiervoor zacht genoeg en beetgaar. Ze waren niet echt zachter geworden na een nacht in de mascarpone trouwens. De tiramisu die ik ermee heb gemaakt was lekker
![dihanne](https://static.ouders.nl/uploads/identicons/c9245c041226b1b191ed50bffcac3739-50x50.jpg)
dihanne
06-01-2016 om 09:06
ook stoofpeertjes......
Nog een stoofpeertjesvraag.......
Ik heb een mooie grote glazen pot stoofperen gekregen, zelf gemaakt door een vriendin. Ze vertelde erbij dat het pittige peertjes zijn, ik zie ook inderdaad laurierblaadjes en stukjes gember in de pot zitten.
Volgende week komen er mensen bij ons eten, en dan wil ik ze gebruiken.
Maar waar combineer ik pittige stoofpeertjes mee?
Hebben jullie ideeën?
Het wordt een vegetarische maaltijd.
groetjes,
Dihanne
Reageer op dit bericht
Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.