![Huis, Tuin en Keuken](https://static.ouders.nl/uploads/forums/2020/12/huis_tuin_en_keuken_5c886a-750x300.jpg)
![Huis, Tuin en Keuken](https://static.ouders.nl/uploads/forums/2020/12/huis_tuin_en_keuken_5c886a-750x200.jpg)
Huis, Tuin en Keuken
![Jasam](https://static.ouders.nl/uploads/identicons/a8e9c903d0aee9ee2ce0fe9e57e99f0b-50x50.jpg)
Jasam
12-11-2013 om 07:30
Stoofpeertjes
Gisteren kreeg ik een tas vol stoofpeertjes van een buurvrouw.
Tijdens het op en neer rennen naar de bel aan het schillen geweest.
Gelukkig kwamen er ook wat in groepjes, er kwamen 44 kinderen met een lampionliedje.
Wat recepten gecombineerd van het www met een heerlijk resultaat.
7 liter pan vol stoofpeertjes
250 ml water
250 ml rode wijn
1/2 citroen in stukjes
1 kaneelstokje
10 eetl. suiker
3 kruidnagels
2 tl. kaneel
2 uur pruttelen.
Eet smakelijk!
![Chris35](https://static.ouders.nl/uploads/identicons/1a1e147614833a37cfe2e607b26a55bc-50x50.jpg)
Chris35
16-11-2013 om 17:32
Port
Lekker he, stoofpeertjes. Ik doe er altijd ook nog rode port bij (ruby).
Dat geeft de peertjes een vollere smaak.
Doe jij echt 10 eetlepels suiker erbij?? Ik dacht dat ik met 5 al overdreef
![Jasam](https://static.ouders.nl/uploads/identicons/a8e9c903d0aee9ee2ce0fe9e57e99f0b-50x50.jpg)
Jasam
16-11-2013 om 17:48
Mmmm
Rode port, lijkt me ook wel wat.
Volgende keer.
en ja ik had eerst 5 eelt. en heb er daarna nog maar eens 5 bij gedaan Zoetekauw!
![jessica 5](https://static.ouders.nl/uploads/identicons/8b00c528f3e52da0fd8dbd03c2f65160-50x50.jpg)
jessica 5
19-11-2013 om 00:32
dat kan sneller
Gewoon in een magnetronschaal met het zelfde recept. In 20 minuten klaar.
![Jasam](https://static.ouders.nl/uploads/identicons/a8e9c903d0aee9ee2ce0fe9e57e99f0b-50x50.jpg)
Jasam
19-11-2013 om 07:12
jessica 5
Ik heb iets tegen het koken met magnetron straling.
Het verandert de structuur van de moluculen.
Dat kan nooit goed zijn.
![Tijgeroog](https://static.ouders.nl/uploads/identicons/23e56b63c2194ac9e55af00cb9a6ea23-50x50.jpg)
Tijgeroog
19-11-2013 om 07:46
Magnetron
Niets tegen de magnetron, maar ik vind stoofpeertjes uit de magnetron toch echt minder lekker.
En dat sneller vind ik niet zo veel uitmaken, je moet er wat vroeger mee beginnen, maar daarna heb je er al die tijd geen omkijken naar. Het huis gaat er wel lekker van ruiken.
![Temet](https://static.ouders.nl/uploads/identicons/e18d1cc466342bcdd784c36ac6c10fd7-50x50.jpg)
Temet
19-11-2013 om 12:28
Jasam
Gewoon koken en bakken verandert moleculen ook hoor. Da's nou net het punt.
Groeten,
Temet
Reageer op dit bericht
Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.