Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform
Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Stoofpeertjes

Gisteren kreeg ik een tas vol stoofpeertjes van een buurvrouw.
Tijdens het op en neer rennen naar de bel aan het schillen geweest.
Gelukkig kwamen er ook wat in groepjes, er kwamen 44 kinderen met een lampionliedje.

Wat recepten gecombineerd van het www met een heerlijk resultaat.

7 liter pan vol stoofpeertjes
250 ml water
250 ml rode wijn
1/2 citroen in stukjes
1 kaneelstokje
10 eetl. suiker
3 kruidnagels
2 tl. kaneel

2 uur pruttelen.

Eet smakelijk!

Port

Lekker he, stoofpeertjes. Ik doe er altijd ook nog rode port bij (ruby).
Dat geeft de peertjes een vollere smaak.
Doe jij echt 10 eetlepels suiker erbij?? Ik dacht dat ik met 5 al overdreef

Jasam

Jasam

16-11-2013 om 17:48 Topicstarter

Mmmm

Rode port, lijkt me ook wel wat.
Volgende keer.
en ja ik had eerst 5 eelt. en heb er daarna nog maar eens 5 bij gedaan Zoetekauw!

jessica 5

jessica 5

19-11-2013 om 00:32

dat kan sneller

Gewoon in een magnetronschaal met het zelfde recept. In 20 minuten klaar.

Jasam

Jasam

19-11-2013 om 07:12 Topicstarter

jessica 5

Ik heb iets tegen het koken met magnetron straling.
Het verandert de structuur van de moluculen.
Dat kan nooit goed zijn.

Tijgeroog

Tijgeroog

19-11-2013 om 07:46

Magnetron

Niets tegen de magnetron, maar ik vind stoofpeertjes uit de magnetron toch echt minder lekker.
En dat sneller vind ik niet zo veel uitmaken, je moet er wat vroeger mee beginnen, maar daarna heb je er al die tijd geen omkijken naar. Het huis gaat er wel lekker van ruiken.

Jasam

Gewoon koken en bakken verandert moleculen ook hoor. Da's nou net het punt.

Groeten,

Temet

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.