Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Valkyre

Valkyre

23-04-2011 om 21:51

Spoedvraagje: vlechtbrood bakken

Ik wil voor morgen een vlechtbrood bakken (heb voor 't gemak broodmix van Koopmans gekocht). Er staat op de verpakking dat ik 't eerst 10 minuten moet laten rijzen, dan vorm geven, en daarna nog 45 minuten laten narijzen.

Nou is mijn vraag: kan ik het brood ook de hele nacht laten narijzen? En zo ja, wat gebeurt er dan met de vlechtvorm? Heb niet zo'n zin om laat op te blijven om het brood te laten afkoelen en te verpakken...

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Tip: rijzen in de koelkast

... komt van Nigella Lawson.
Het rijsproces gaat dan langzamer dus je hebt geen zuur of overgerijsd en daarna ingeklapt brood.

Doordat je het brood warm in de koelkast zet, nou ja op kamertemperatuur of nog iets warmer, rijst het dus wel aardig door.

Ik ken het alleen maar van de voorrijs, niet van de narijs.

Maar je kunt het proberen.

Hele nacht laten staan kan ook, maar dan kan je structuur kapot gaan en krijg je enorm brokkelend brood. Niet fijn.

Valkyre

Valkyre

24-04-2011 om 20:49

Bedankt

Het is er niet meer van gekomen (en gelukkig maar, want we hadden natuurlijk weer veel teveel eten ingeslagen...). Misschien dat ik 't morgen bak. Ik ben nu uitgeput. Maar bedankt voor de tip, dat ga ik zeker eens uitproberen!

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.