Huis, Tuin en Keuken
Temet
14-08-2012 om 10:29
Soep van pronkbonen - ideeën?
Bij terugkeer van vakantie bleek dat de pronkbonen het ook dit jaar weer goed doen. Er zitten bonen aan die eigenlijk al te ver heen zijn om zo te eten (vorig jaar een keer gedaan, en die waren stug en draderig). Om die reden, en omdat ik groenten sowieso moeilijk bij mijn gezinsleden naar binnen krijg, wil ik er eigenlijk soep van maken.
Iemand enig idee voor goeie kruiderij? Een recept kon ik in mijn kookboeken niet vinden, pronkbonen lijken op snijbonen en noch van pronkbonen, noch van snijbonen wordt normaal gesproken soep gemaakt. Normaal maak ik soep door ui + knof aan te fruiten, daarna groente naar keuze erbij te mikken, daarna bouillon, pruttel pruttel en dan de staafmixer erop. Dat zal ook nu het procedé wel worden, maar wat voor kruiden erbij? Kerrie? Komijn en koriander? Iemand briljante tips?
Groeten,
Temet
loontje76
14-08-2012 om 11:46
Pfff
geen idee. Maar wij doen er ook vaak uitgebakken spekjes bij. Misschien is dat ook wel lekker om in de soep te doen.....
jutter
14-08-2012 om 15:03
Bonenkruid?
Vers bonenkruid doet denken aan tijm maar dan wat kruidiger, lijkt mij wel lekker bij de bonensoep. Anders wellicht met wat munt en wat reepjes krokante spek of ham oid.
groet, Jutter
ilonka1970
15-08-2012 om 09:38
Soep?
Nee van soep zou ik niet zo gauw een recept weten.
Maar wat anderen al zeiden; zowel spekblokjes en bonenkruid zijn lekker bij pronkbonen. (ik heb wel een recept van pronkbonen-prutje voor je, en daar gaat ook spek en bonenkruid in)
Temet
16-08-2012 om 10:00
Eerste fiasco
Ik had soep gemaakt en de smaak was niet slecht. Maar maak geen soep van pronkbonen als je die niet eerst van draden hebt ontdaan. Want die draadjes koken niet stuk en komen ook ongeschonden door de staafmixer. De enige oplossing leek de soep door een zeef te gieten, maar daar kwam alleen een dunne vloeistof doorheen, niet de stevige peulvruchtensoep waar ik op had gehoopt.
Fiasco dus. Volgende keer beter, want er komen voorlopig nog wel meer bonen aan...
Groeten
Temet