![Huis, Tuin en Keuken](https://static.ouders.nl/uploads/forums/2020/12/huis_tuin_en_keuken_5c886a-750x300.jpg)
![Huis, Tuin en Keuken](https://static.ouders.nl/uploads/forums/2020/12/huis_tuin_en_keuken_5c886a-750x200.jpg)
Huis, Tuin en Keuken
![Lara10](https://static.ouders.nl/uploads/identicons/eff7b3ea764ea513b7365ad7240c3c11-50x50.jpg)
Lara10
25-06-2012 om 20:08
Snijbonen
Als ik snijbonen in ruitjes gesneden wil wokken, zal ik ze dan eerst voorkoken? Of is dat niet nodig?
![Temet](https://static.ouders.nl/uploads/identicons/e18d1cc466342bcdd784c36ac6c10fd7-50x50.jpg)
Temet
25-06-2012 om 21:30
Wokken duurt als het goed is maar een paar minuten. In die tijd zijn de bonen echt niet gaar, en rauwe snijbonen zijn niet lekker.
Koken dus, maar minder wat lang dan je normaal zou doen.
Groeten,
Temet
![Roosje Katoen](https://static.ouders.nl/uploads/identicons/ad9bf1001afd51cf5c752f1884dfcff9-50x50.jpg)
Roosje Katoen
25-06-2012 om 21:42
Rauwe snijbonen
zijn wel lekker, vind ik althans. Hangt dus van je smaak af of je ze eerst wilt koken, als je van knapperig houdt zou ik ze gelijk wokken.
![Oude Wijn](https://static.ouders.nl/uploads/identicons/b12cfffd5a897c1c9d328a86d84afaca-50x50.jpg)
Oude Wijn
26-06-2012 om 11:01
Blancheren
Ruim kokend water met een beetje zout, stukjes boon erbij, zodra de zaak weer aan de kook komt hooguit een minuut laten koken, vervolgens met een schuimspaan in koud water overdoen en in een vergiet laten uitlekken. Groente blijft op die manier knapperig, mooi fris van kleur en uitstekend wokbaar.
![Silone](https://static.ouders.nl/uploads/identicons/ff4b24cb82f8f1505acaa5cedc432558-50x50.jpg)
Silone
26-06-2012 om 15:24
Lara
Ik doe het op oude wijns methode en dan zonder zout. Ik vind vlees zonder zout niet lekker, maar groenten kook ik nooit met zout. (En pasta ook niet ondanks de uitdrukkelijke kookvoorschriften).
![Nowee](https://static.ouders.nl/uploads/users/2021/5/9784945608ef7492_4f783e-50x50.jpg)
Nowee
26-06-2012 om 19:08
Nee hoor, niet koken
Toevallig vanavond nog gegeten: snijbonen met woknoedels. Snijbonen en paprika wokken, hamblokjes erbij en scheut woksaus. Ik wok ze gewoon rauw hoor, gaat prima en duurt ook niet zo lang.
![Inge M](https://static.ouders.nl/uploads/identicons/615bec0965540444918fd63f5987a9cb-50x50.jpg)
Inge M
27-06-2012 om 11:02
Even in de magnetron
Ik zet broccoli, snijbonen of sperciebonen altijd even in de magnetron (als alternatief voor blancheren). Rauw kan ook maar de kooktijd bij het wokken is nogal wisselend daarbij. Vind ik niet prettig.