Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

nathalie

nathalie

20-05-2013 om 09:15

Regenton

Vorig jaar hebben wij een regenton aangeschaft en achter het schuurtje gezet. De regen van het schuurdak komt via de goot en de regenpijp in de ton. Vorige zomer dus met regenwater de tuinpotten kunnen gieten, prima!
In de winter hebben wij hem afgekoppeld, schoongemaakt en in de schuur gezet. Nu dit voorjaar weer aangesloten. Maar, het water wat er nu uitkomt stinkt! Echt een vieze rotte lucht. Dat was vorig jaar helemaal niet zo. Er kan vanaf het dak niets inspoelen want er zit een rekje voor de pijp (voor bladeren enzo) en naar ons idee was hij gewoon leeg droog en schoon toen hij werd neergezet.
Iemand enig idee of dit ook meegemaakt? Het enige wat we kunnen bedenken is dat er toch iets heeft ingezeten. Kunnen we nog iets proberen voordat we hem weer afkoppelen en leegmaken?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Klaartje

Klaartje

20-05-2013 om 10:27

Zou het kunnen

dat er iets (muisje?) een nestje in heeft gemaakt. Ik zou m terug afkoppelen en leeggieten, dan goed schoonspuiten met de slang. Wij koppelen m niet af in de winter, maar zetten het kraantje open zodat het water direct wegloopt en de ton niet kan kapotvriezen. In het voorjaar koppelen we m los en spuiten we alles schoon.

JansjeRommy

JansjeRommy

20-05-2013 om 21:59

Laat m altijd staan

Nooit gehad. We laten hem staan, maar laten m wel leeglopen, even met de tuinslang erdoor en klaar. Soms als er aan het einde van de zomer veel bladeren in zitten stinkt ie wel. Ik ben altijd bang een muizenlijk aan te treffen, maar dat is nog nooit gebeurd.

natalie

natalie

21-05-2013 om 08:20

Tja

Het gekke is dat hij vorig jaar ook helemaal niet stonk. Dat muizenlijkje, zou niet weten waar het vandaan moet komen want hij is van 't voorjaar schoon en droog weer neergezet en er zit een afsluitbaar deksel op. Maar you never know.
We gaan hem als het eindelijk iets beter weer wordt maar weer legen en kijken.

Had nu ook water in een emmer

wat echt Gruwelijk stonk!! Wie weet ligt t aan het weer of zo? Dit was water wat er dus neit lang stond maar pfff...wat een rotte lucht!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.