Huis, Tuin en Keuken
liora
20-05-2011 om 12:56
Recept spaanse tortilla
Hoi,
Hoe maak je een echte Spaamse tortilla?
Liora
Marit
20-05-2011 om 14:11
Recepten
ZO: http://www.recetasdiarias.com/recetas/huevo/tortilla-espanola/
of zo:
http://www.recetas-faciles.com/receta/huevos/tortilla-espanola.htm
of:
http://cocinadelmundo.com/receta-Tortilla-espa%F1ola-para-4-personas
of:
http://www.mijnreceptenboek.nl/recept/hoofdgerechten/eiergerechten/spaanse-tortilla-5158.html
of tenslotte:
http://www.smulweb.nl/1093161/koken/recept/Spaanse-tortilla
Bon Profit!
Marit
Chiquita
20-05-2011 om 19:44
Aardappeltortilla
aardappels (vastkokende) schillen en in dunne plakjes snijden. eenzelfde hoeveelheid of wat minder naar smaak uien in dunne repen. Deze in een RUIME hoeveelheid (olijf)olie zachtjes bakken totdat de massa gaar is; massa mag niet bruin worden. Massa van het vuur halen en even in een kom laten staan.
Ligt aan hoeveelheid aardappelen/ui maar als je uitgaat van 3 grote aardappelen en 2 uien, ca. 6 eieren loskloppen met zout. De aardappel/ui massa hierin laten glijden en goed mengen.
In de pan (dezelfde waarin gebakken en oude olie eruit) een scheutje (olijf)olie warm maken en hierin ei/aardappel/ui massa laten glijden en op een klein pitje gaar en lichtbruin laten worden aan de onderkant.
Groot bord dat geheel over de pan past, op de pan leggen, boven het aanrecht (voor alle zekerheid ) in een keer omdraaien, massa in de pan laten glijden en andere kant ook lichtbruin laten stollen.
Net warm gebakken is dit het lekkerste!
als je de ei/aardappel/ui massa hebt kun je ook in een klein pannetje een paar kleine tortilla's bakken.
Suc6