Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Arawen

Arawen

03-01-2016 om 19:19

Poezen-vraag; kitten erbij

Wij hebben een poes van 3 jaar oud. Lief beest, maar niet mensen-gericht. Maximaal even aaien, niet oppakken en zeker niet op schoot. We hebben het wel eens gehad over een poes erbij, voor ons, niet voor haar. En toen kregen we 3 dagen ineens het verzoek om per direct een kitten over te nemen..

We hebben 'ja' gezegd en het kitten kwam direct in huis. Geen tijd/gelegenheid voor een rustige introductie 'volgens het boekje'; poes en kitten werden direct met elkaar geconfronteerd. Dat lijkt geen kwalijke gevolgen voor kitten te hebben gehad; ze is vrolijk en levendig. Rent het hele huis door en is sociaal naar ons toe. Maar poes is zwaar gestresst.. ze blaast naar ons en naar kitten, dat onvermoeibaar telkens maar weer naar haar toe huppelt.

Echt oorlog is het gelukkig niet geworden. Maar poes heeft zich verschanst in de kast en komt er zo'n beetje de hele dag niet meer uit.. vind t wat zielig voor dr.. komt dit goed..??

Theekopje

Theekopje

03-01-2016 om 19:27

Tja

Of het goed komt is moeilijk te voorspellen. Oudere poes heeft een indringer en die krijgt een hoop aandacht. Niet gek dat ze gestresst is.
Beetje jammer dat jullie geen tijd hadden/namen om de katten langzaam te laten wennen. Dat advies wordt niet voor niets gegeven.
Ik zou in elk geval zorgen dat je de nieuweling vanaf nu zoveel onderaan de hiërarchie plaatst. Waarom niet een tijdje apart zetten op een aparte kamer? Geef oudere poes de aandacht en wat rust en lekkere hapjes.

kattenliefhebber

kattenliefhebber

03-01-2016 om 19:53

Feliway

Gebruik Feliway. En laat de mens van de eerste poes veel aandacht aan poes geven (en alleen aan poes). Anders krijgt het gevoel in geruild te worden en dat zal ze het kitten kwalijk nemen. Een eigen bak voor kitten kan ook helpen, trouwens.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.