Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Poesjes uit verschillende nestjes?

over een tijdje komen er hier 1 of 2 poesjes in huis.

Buurvrouw heeft 1 katertje over, nu 2 weken oud.
Mevrouw X heeft 4 poesjes/katertje (die zie ik morgen) van nu 6 weken.

Kan katertje van buurvrouw straks samen met een poesje van mevrouw x ?

Of kan ik beter 1 poesje/ + 1 katertje nemen van mevrouw X ?

Of beter 2 poesjes van mevrouw X ?

Wij hadden vroeger een broer en zus uit hetzelfde nest en die keken niet naar elkaar om, hadden ook geen ruzie maar negeerden elkaar volledig.

Ik zou het leuk vinden als ze wat aan elkaar hebben. Ruziende hierarchie bepalende toestanden wil ik voorkomen.

Ik kan natuurlijk het ook laten bij 1 poes/kat.... hmmmm.

Ik zelf denk meer met poezen te hebben en minder met katers, omdat katers zo sullig en sloom worden. Ik heb de ervaring met onze poezen gehad dat die actiever waren.

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Fiorucci

Fiorucci

29-06-2012 om 07:28

Geen probleem hoor

Ik denk dat het weinig uitmaakt. Of het klikt blijkt op de lange duur.

Klaartje

Klaartje

29-06-2012 om 07:50

Kan goed.

Wij hebben 3 katten, eentje van 8, eentje van 1,5 en eentje van 1 jaar. Als er een katje bijkomt gewoon even in de gaten houden, maar bij jullie zijn het allebei kittens, die wennen zeker snel aan elkaar.

hasse simonsdochter

hasse simonsdochter

29-06-2012 om 18:19

Dan heb ik zeker pech gehad

Want ik heb twee ADHD-stuiterbal-katers getroffen en een rustig vrouwtje...

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Primavera

Primavera

29-06-2012 om 18:57

Zoek ze op karakter uit

Het geslacht zegt niet zoveel over wat voor een katten je krijgt. Tot nu toe waren bij mij vaak de poezen afstandelijker en de katers echt gezelschap dieren.
Slome katten heb ik nooit gehad. Misschien dat het meespeelt dat die van mij los buiten kunnen lopen en daardoor actiever blijven. Enkele daar speciaal op gefokte rassen uitgesloten, denk ik toch dat dat beter voor de meeste katten is. Zelfs katten die de eerste jaren van hun leven op een flat zaten heb ik enorm zien genieten toen ze na een verhuizing meer ruimte en vrijheid kregen.
Je kunt de katten het beste op karakter uitzoeken. Als je ze observeert en er een beetje mee speelt dan merk je het wel. Neem met jonge kinderen liever geen bangig katje. Het wenst uiteindelijk wel, maar het gaat toch een druk makkelijker met een exemplaar wat van begin af aan al dol is op kinderen en zich niet zo snel van zijn stuk laat brengen.

Manda Rijn

Manda Rijn

29-06-2012 om 23:56 Topicstarter

Gezinsuitbreiding

na onze vakantie komt het katertje van de buren bij ons wonen. De katjes die we vandaag hebben bekeken vond ik schuw en niet toegankelijk over komen, geen klick en mijn jongste heeft er geen eentje kunnen aanraken ook al zat ze heel stil (zoals ik had gezegd) te wachten (sneu) of er vanzelf eentje op haar af zou komen.

Dus 1 is 'binnen, nummer 2 zullen we tzt dan in het asiel uit gaan zoeken.

Primavera

Primavera

30-06-2012 om 16:54

Gefeliciteerd met de nieuwe aanwinst

Goede keuze, Manda.
Die andere katjes waren kennelijk niet goed gesocialiseerd.

Manda

Laat je nog weten hier wanneer ze komen? Zo leuk. Hier sinds gisteren twee lieven konijntjes die totdat dit weekend hun grote buitenhok komt binnen in een kooi zitten. Poes 1 en poes 2 vinden het wel leuk om met de pootjes onder de borst gevouwen te liggen kijken naar wat er allemaal in die kooi gebeurt, maar poes 3 (8 maanden) hing al met twee poten aan de tralies! Die moet er dus aan wennen, die mag niet zonder toezicht. Maar zo leuk om te zien allemaal!
Overigens hier allemaal poezenmeiden van verschillende leeftijden. Van heel sloom tot echt gestoord

Manda Rijn

Manda Rijn

05-07-2012 om 12:48 Topicstarter

leuk dat je er naar vraagt. Ons rode mini katertje komt eind augustus dan is hij een week of 9 a 10. We gaan wekelijks een keertje kijken en maken foto's.

Haha, wij hadden vroeger een poes die erg geinteresseerd was in het nieuwe konijntje, dat konijn draaide zich vrolijk om met zijn lange flaporen "hallo ! ik ben nieuw, wat leuk dat je komt kennismaken!!!!!"

poes schrok zich kapot, dat was de laatste keer dat ze verlekkerd aan de tralies trok

Hier een cavia, sinds onze poes dood is komt de kater van de buren bij de cavia 'tv kijken'. Ook wel gezellig want die cavia heeft dan ook wat aanspraak. Minder is dat hij ook binnen komt en bij de hamsters dit doet maar dan op een hongerige manier

Aaaah

Aaaah, wat leuk, een rode poezenman!
Leuk om te lezen, heerlijk toch al dat aaibare spul om je heen

Manda Rijn

Manda Rijn

11-07-2012 om 23:19 Topicstarter

en ik heb ons aangemeld als gastgezin nadat we terug zijn uit frankrijk. Misschien (als er een geschikt nestje kittens is) dan komt er dus een stelletje hier een aantal weken om te socialiseren. Er zit er dan vast nog wel eentje bij die we te leuk vinden om af te geven iig heb ik aangegeven geen flesvoeding te willen doen (te intensief) en zwaar verwilderde kittens is ook niet wat voor ons.

Ben benieuwd hoe dat verder in zijn werk gaat. We hebben een zolder om af te schermen mocht dat nodig zijn.

Wat leuk!

Dat zou ik ook best willen. Maar de harmonie onder de drie poezenmeiden wil ik niet verstoren. Voorheen was er nogal vaak herrie in de tent en niet iedere poes blijft daar gelukkig bij. Ik heb me ooit aangemeld om in een opvangcentrum kattenbakjes te komen verschonen en heel veel te aaien maar niet meer verder van gehoord, misschien toch nog een keer informeren (nu met dochter). Overigens heb ik een paar maanden geleden onze kitten opgehaald in een gastgezin, waar ze inderdaad met de fles groot was gebracht. Dat merk je wel, die denkt dat ze ook een mens is . Afgelopen woensdag is ze gesteriliseerd, ze komt er goed bovenop.
Veel plezier als gastmoeder, zo'n zolder is ook heel fijn (daar zitten de onze als we er niet zijn)!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.