Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Monique D*

Monique D*

06-11-2014 om 19:53

Overstappen naar zorgmaatschappij PMA

Ik wil eind van het jaar overstappen van Agis (nu Zilveren Kruis) naar een andere zorgmaatschappij. Mijn premie bij Zilveren Kruis is 157,- euro (aanvullend met tandartsverzekering).

Ik ben benieuwd naar de verzekering PMA. Het lijkt wel alsof dit een stuk goedkoper is.

Wie heeft ervaring met PMA?

Mijn zoon heeft een studentenverzekering bij Zekur (bij Univé). Hij betaalt 105 euro per maand. Hij is ook aanvullend verzekerd met tandartsverzekering. Ook heeft hij een doorlopende reisverzekering. Wat hij heel vervelend vond was dat hij nu een rekening kreeg voor het bezoek aan de kaakchirurg begin dit jaar. Of hij even 217 euro wil ophoesten. En hij moest zelf bellen voor een betaalregeling.. ja, dat was 80 euro per maand. Dat is nog idioot veel voor een student.
Wij weten dat dit bij het eigen risico komt, maar waarom komen ze pas eind van de maand ermee?

Wij zijn dus op zoek naar een verzekering die zeker goedkoper is dan Zilveren Kruis en bij wie wij weten waar we aan toe zijn na een consult bij een specialist.

Onze oog viel op PMA en ben benieuwd daar verzekerd is en wat de ervaringen zijn met die zorgmaatschappij.

69er

69er

06-11-2014 om 22:25

collectief

Zover ik weet is pma geen verzekeraar , maar bieden ze een collectief zoals bijv. united consumers. Ik ken pma alleen als collectief bij menzis. Je hebt alleen contact met menzis en de bonus van PMA moet je zelf rond deze tijd van het jaar terug vragen.

aanmelden

Over ongeveer een week worden de tarieven van de basisverzekering bekend. Je kan je bij de meeste verzekeringsmaatschappijen aanmelden zodat je automatisch bericht krijgt als de tarieven bekend zijn.

Wij zijn vorig jaar overgestapt naar Anderzorg, is ook van Menzis uiteindelijk. Dat was echt de allergoedkoopste die ik kon vinden. Over vergoedingen e.d. kan ik je weinig vertellen, want wij gebruiken niet of nauwelijks zorg, alleen soms een bezoekje aan de huisarts. Een aanvullende verzekering hebben wij ook niet. Een buffer wel, dus met het allerhoogste eigen risico zijn we voor 62,50 per maand per volwassene klaar.

skik

Monique D*

Monique D*

08-11-2014 om 22:41

Goedkope zorgverzekeraar voor chronische ziekten

Hoi Skik,

Je zei dat Anderzorg de allergoedkoopste is die je kan vinden, maar je maakt nauwelijks gebruik van zorg. Helaas moeten mijn kinderen daar wel regelmatig gebruik van maken i.v.m. medicijnen voor astma en huidproblemen. En dan kan het ook voorkomen dat ze een dermatoloog moeten bezoeken. Dus er wordt veel gebruik gemaakt van het eigen risico.
Mijn zoon (heeft een studentenverzekering Zekur) was begin van het jaar naar een kaakchirurg gegaan en waren verbaasd dat wij pas aan het eind van dit jaar een grote rekening ontvingen. Is het normaal dat dit eind van het jaar gebeurt? Ineens die rekening en er wordt van je verwacht dat je dit gelijk voldoet. Wij zouden dit graag anders zien. Bijvoorbeeld, dat we ongeveer een maand na een bezoek bij een specialist een rekening krijgen met een aanbod voor een betalingsregeling(dan weten we waar we aan toe zijn) en niet zo'n 7 maanden later.

Mijn dochter is nu 17 en is nog bij mijn zorgverzekering (Agis) ingeschreven.

Door dat gedoe met dat eigen risico willen wij een goede zorgverzekeraar hebben, waarbij we, in vergelijking met andere zorgmaatschappijen een lage premie betalen en profijt hebben van veel vergoedingen.

Barvaux

Barvaux

08-11-2014 om 23:00

Monique

Een maand erna? Sommige mensen krijgen pas halverwege het VOLGENDE jaar de rekening! Er zijn wel zorgverzekeraars waar je gewoon vanaf januari elke maand 1/12de van je eigen risico betaalt. Je krijgt het geld terug als je het niet verbruikt hebt. Handig dus voor mensen die half januari al door hun ER heen zijn, maar je kunt natuurlijk zelf ook daar een spaarrekening voor openen.

O-en

O-en

09-11-2014 om 11:10

ONVZ

Zij sturen de rekening een maand later, alleen zonder betalingsvoorstel en ze zijn niet de goedkoopste schat ik zo in.
Maar ik spaar bv al per maand voor mijn eigen risico en daarnaast spaar ik zoveel mogelijk voor onverwachte zaken en dat houd ik bij in een schriftje zodat ik ook daadwerkelijk weet dat ik het bedrag wel of niet heb gespaard.

Barvaux

Barvaux

09-11-2014 om 11:14

o-en

De verzekeraar kan toch echt alleen een rekening sturen als het ziekenhuis een rekening heeft gestuurd en DAT kan wel maanden duren.

O-en

O-en

09-11-2014 om 13:44

dan

Dan wordt ik behandeld in een ziekenhuis dat heel snel is of in grote geldnood zit denk ik In 15 jaar altijd met een maand de rekening gekregen.

ffzo

ffzo

09-11-2014 om 21:46

net pas rekening gehad

Van een zh opname in februari net de rekening gehad en meteen in een keer door het eigen risico heen.
De rekening van de zh opname in september zal pas halverwege volgend jaar komen denk ik.
Onze verzekering loopt bij de Friesland,alles via internet en is heel snel met rekeningen van bv de apotheek of van de tandarts die heb je binnen een paar weken terug.
Alleen is het zh heel traag,kunnen zij niets aan doen.

Kaaskopje

Kaaskopje

10-11-2014 om 14:41

De afspraken met ziekenhuizen

De periode tussen een bezoek aan een ziekenhuis en de afrekening mag vanaf afgelopen zomer geen jaar meer duren. Als ik het goed heb, mag er nu niet meer dan 4 maanden tussen zitten en moet er meer duidelijkheid gegeven worden over de behandeldatum e.d..

Een ziekenhuis die er nu maar een maand over doet is wel een uitzondering.

Het vrijwillig verhogen van het eigen risico heb ik altijd riskant gevonden. Niemand heeft een glazen bol. Met een royaal inkomen is het niet zo'n ramp als het eigen risico toch volledig moet worden gebruikt, maar juist voor de groep die een besparing wel kan gebruiken, lage inkomens dus, is de groep die veel zorg vraagt. Ik zal er nooit voor kiezen, ondanks de aantrekkelijke premieverlaging. Ik vind het eigen risico sowieso een hele slechte uitvinding. Ik hoef alleen maar naar mezelf te kijken om te snappen dat heel veel mensen niet meer naar een specialist gaan, het aantal bezoeken aan een specialist tot een minimum beperken, of voorgeschreven medicijnen niet ophalen. Dat laatste doe ik dan niet, maar ik stel afspraken wel uit of sla een jaar over als ik het gevoel heb dat ik toch weer naar huis gestuurd wordt met 'Tja, niets aan te doen, ik zie je over een jaar weer.'

Ik ga komende maand ook maar weer rondkijken of overstappen zin heeft. Ik ben nu alleen basisverzekerd en dat voelt toch niet prettig. Ik lees dus met belangstelling mee over jullie ervaringen bij zorgverzekeraars.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.