Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

JuuliB

JuuliB

08-05-2013 om 10:36

Ontsierende adertjes op benen weghalen, omg. den haag

Op mijn benen heb ik van die ontsierende adertjes van paars tot rood. Ik wil er graag vanaf, schaam me ervoor. Weet iemand waar ik dit het beste kan laten doen omgeving Den Haag. Ik heb gehoord dat als het niet op de juiste manier weg wordt gehaald je brandwonden kan krijgen. Eigenlijk ben ik bang voor kwakzalvers. Nog een vraag. Weet iemand of deze adertjes te maken hebben met hart en vaatziektes? Zijn mijn aders in een slechte conditie? Ik neem aan dat het weg laten halen van de adertjes niet vergoed wordt door de ziektekosten verzekering. Graag hoor ik jullie ervaringen. Alvast bedankt!

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
ijsvogeltje

ijsvogeltje

08-05-2013 om 15:00

Jaren geleden

Een jaar of 15 geleden heb ik ze op 1 been laten verwijderen. Een bevriende arts had een keer een proefpersoon nodig voor een demonstratie, dus het kostte mij toen niets. De vaatjes werden met een injectienaaldje ingespoten. Het was niet pijnloos, maar prima te doen. Daarna nog een dag of 10 met steunkous.
Een paar jaar later, tijdens volgende zwangerschap, kwamen ze wel weer terug. Inmiddels zijn het er trouwens steeds meer geworden. Dat weerhoudt mij er dan ook van om er weer iets aan te laten doen: er komen toch steeds weer nieuwe bij. Maar ik zou het op zich wel graag willen, want mooi vind ik het niet. (maar schamen? nee joh, moet je niet doen, er zijn massa's mensen die het hebben!)
Volgens mij is laseren tegenwoordig de standaard methode, maar daar heb ik dus geen ervaring mee.

Cicade

Cicade

09-05-2013 om 14:02

Laser en spuiten

Volgens mij kan je hele kleine vaatjes laten laseren, heb ik geen ervaring mee, maar lijkt me een prima optie. En ruim een jaar terug heb ik een (echte) spatader laten weghalen. Ik had ook wat van die kleine lelijke adertjes en die heeft de arts toen even weggespoten. Voelde ik niks van ( alleen een klein prikje, niet echt pijnlijk) en het stelde echt niks voor zo simpel en snel gebeurd. Ik had ook de mazzel dat het gratis was, hij deed dit gewoon even erbij toen de spatader behandeld was.
Als ze weer terugkomen ( wat meestal gebeurt) laat ik het meteen weer doen, mits betaalbaar.
Ik zou wel naar een kliniek gaan die gespecialiseerd is in flebologie ( zo heet dat meen ik). Ik denk een kwestie van even googlen. Succes!8

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.