Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Ondertiteling op rtl 4

Jongste heeft een slechthorend vriendinnetje. Die is soms bij ons en naarmate ze ouder worden willen ze meer t.v. kijken/p.c. gedoe etc.
En vaak blijft ze ook tot later....Nu stellen wij al een tijdje de t.v. in op ondertiteling als zij er is.
En op elk kanaal lukt ons dat. Eerst op t.v. instellen, dan op teletext (888) en klaar.
Maar op rtl 4 lukt ons dat niet op de een of andere manier. En wat een flut teletext is dat zeg...naderhand nog even zitten zoeken, maar je kan chatten en sexdaten en mmsdiensten maar een fatsoenlijke ondertiteling nergens te bekennen. Terwijl het op élk kanaal op 888 zit ook op de regionale zenders en op sbs 6 en weet ik het wat allemaal.... Rtl 4 dus niet.
Dus wie weet waar op rtl 4 de ondertiteling zit?
groeten albana

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Waarschijnlijk geen tt-ondertiteling op rtl 4

De publieke omroep en in Nederland gevestigde commerciële omroepen krijgen subsidie voor teletekstondertiteling maar RTL is officieel in Luxemburg gevestigd. Ze zullen het dus wel vanwege de kosten niet doen.

skik

amk

amk

17-02-2012 om 16:55

Van soap

http://www.ondertiteling.nu/wat-wordt-ondertiteld--3449.html
Dankzij deze wettelijke verplichting zijn de publieke omroep en een deel van de commerciële omroepen verplicht een percentage van hun Nederlandstalige programma’s te ondertitelen. Voor de publieke omroep geldt dat zij met ingang van 1 januari 2011 95% van alle Nederlandstalige programma moeten voorzien van ondertiteling. Voor de commerciële omroepen is die verplichting met ingang van 1 januari 2011 50%. Dan is het maximaal verplichte ondertitelingspercentage bereikt.

RTL
Deze verplichting geldt alleen voor de commerciële omroepen die onder de Nederlandse wetgeving vallen. Voor de Nederlandstalige omroepen RTL 4, RTL 5, RTL7, RTL8 en RTL Z geldt dat niet, want zij zijn officieel in Luxemburg gevestigd.

albana

albana

18-02-2012 om 08:45 Topicstarter

Oke thnx

Ik snap 'm....scheelt me weer een zoektocht op de ellendige teletext van rtl4.
Het meisje zelf wist het ook niet....ze heeft thuis zo'n koptelefoon die het geluid van de t.v. direct op haar gehoorapperaten weergeeft. Dat hebben we hier natuurlijk niet, dus vandaar dat we die ondertiteling zochten.
groeten albana

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.