![Huis, Tuin en Keuken](https://static.ouders.nl/uploads/forums/2020/12/huis_tuin_en_keuken_5c886a-750x300.jpg)
![Huis, Tuin en Keuken](https://static.ouders.nl/uploads/forums/2020/12/huis_tuin_en_keuken_5c886a-750x200.jpg)
Huis, Tuin en Keuken
![Philou](https://static.ouders.nl/uploads/identicons/220d380c3ee2aa7333c246e288675593-50x50.jpg)
Philou
16-11-2011 om 10:59
Noodoproep: cakejes
Help, stress. Heb beslag gemaakt, voor cakjes. Op het pak is niet te vinden hoe lang ze moeten (1 grote cake wel 160 graden 60-70 minuten). Wie weet hoe lang cakejes dan moeten (en ook op 160 graden)?
![Caitlynn](https://static.ouders.nl/uploads/identicons/25a13b654861c09b561a2e925ad5f0e9-50x50.jpg)
Caitlynn
16-11-2011 om 11:08
Muffins
muffins moeten 15-20 minuten op 160 graden. heb je hier wat aan?
![IngridT](https://static.ouders.nl/uploads/users/2021/1/c64a991a50db40d1_6b1e26-50x50.jpg)
IngridT
16-11-2011 om 11:12
Geen stress!
Ik zou ook zeggen 15-20 min. 160-170 graden. En verder...gewoon kijken wanneer ze er een beetje leuk gerezen & goudbruin uitzien. dan is het goed...
![Anneque](https://static.ouders.nl/uploads/identicons/a8d39901fec4d66c0a23c82bc83e0d31-50x50.jpg)
Anneque
16-11-2011 om 11:14
Rustig maar
Eens met de dames, als je dat geruststelt. Maar ik zou zeker na en kwartiertje even prikken met een breinaald oid, als er niks blijft plakken zijn ze wel goed. Succes!
![Philou](https://static.ouders.nl/uploads/identicons/220d380c3ee2aa7333c246e288675593-50x50.jpg)
Philou
16-11-2011 om 11:16
Bedankt, das supersnel!
bedankt.. ik hoop niet dat ze instorten zoals m'n cake van de week . Ok 160 graden 15-20 minuten! /ontstressssss..
![Miss Elly](https://static.ouders.nl/uploads/identicons/9abb11daa850278ddd570e5a498c3e85-50x50.jpg)
Miss Elly
16-11-2011 om 12:30
Melk in beslag?
Had je bij je cake melk in het beslag gedaan? Dan stort het nl wel eens in. Kan ook door groot temperatuurverschil komen. Dus vanuit oven in koude keuken.
![Mama_Lynn](https://static.ouders.nl/uploads/identicons/cbe37bb6440f12284f14f7cb01a77a05-50x50.jpg)
Mama_Lynn
16-11-2011 om 13:44
Hier
Als ik een cake bak, een grote, dan gaat ie een uur in de oven op 175 graden. Maak ik van hetzelfde beslag kleine cakejes, dan gaan ze op 175 graden ongeveer 20 minuten in de oven, soms iets korter (de 2e lading bijv. kan wel 18 minuten)
Lynn
![Vic](https://static.ouders.nl/uploads/identicons/e332236176230bbcc9c6e00905bb4322-50x50.jpg)
Vic
16-11-2011 om 13:53
Zijn ze gelukt?
Bij mij gaan die kleine cakejes altijd te hard rijzen, waardoor ze omkiepen en het (nog vloeibare) beslag eruit loopt. Ik ben benieuwd of ze bij jou wel gelukt zijn. En dan hoor ik graag hoe je het hebt gedaan
![Vic](https://static.ouders.nl/uploads/identicons/e332236176230bbcc9c6e00905bb4322-50x50.jpg)
Vic
16-11-2011 om 14:48
Klopt p
Als je ze voor minder dan de helft vult kiepen ze niet om. Maar dan komen ze afgebakken ook niet boven de rand uit. Dat zou anders moeten kunnen, want ik zie (bij de bakker) ook wel eens cakejes die een stuk boven het bakje uit komen. Dat staat veel mooier.
![Vera*](https://static.ouders.nl/uploads/identicons/035142b5c91aa4e1a6cdbfde35b2a59a-50x50.jpg)
Vera*
16-11-2011 om 15:21
Muffinvorm
Ik heb een muffinvorm. Tja, ik weet eigenlijk niet of het echt een muffinvorm is maar het ding heeft 12 holletjes waar precies 12 cakevormpjes in passen. Nooit meer geklieder door omgevallen beslagbakjes.
Vera
![Jessica O](https://static.ouders.nl/uploads/identicons/0df1ca3d3bc162eae5259f249f3f14fe-50x50.jpg)
Jessica O
17-11-2011 om 07:12
Muffinvorm of
dubbele papiertjes. Dat wil ook wel werken.
Maar ik doe het liefst alles in de muffinvorm. Ze komen er mooi uit, goede vorm, in 1 keer in of uit de oven halen.
Bij os. de action te koop, vaak in metaal of silicone. Allebei werkt prettig!
![Philou](https://static.ouders.nl/uploads/identicons/220d380c3ee2aa7333c246e288675593-50x50.jpg)
Philou
17-11-2011 om 15:34
Vic
Dank dames: gelukt
Vic schreef:
"Bij mij gaan die kleine cakejes altijd te hard rijzen, waardoor ze omkiepen en het (nog vloeibare) beslag eruit loopt. Ik ben benieuwd of ze bij jou wel gelukt zijn. En dan hoor ik graag hoe je het hebt gedaan "
Met behulp van een pak en alle ingrediënten ruim van tevoren uit het koelvak. De boter eerst bewerken met de mixer tot het een smeuïge bende is en dan de rest erbij. Ze vielen overigens niet om maar stortten wel een beetje in. Dat zal aan de melk liggen zoals Miss Elly zegt want ze hebben lang rustig in de oven mogen staan.
Met dank aan allen!
![Annet](https://static.ouders.nl/uploads/identicons/ec56ec1646b8b5163ea5455385d6c016-50x50.jpg)
Annet
17-11-2011 om 22:40
Hier sinterklaascakejes gebakken
Gewoon een basisrecept met toevoeging van speculaaskruiden en een beetje cacao. Toevallig hadden we geen witte basterdsuiker meer dus werd het bruine. Achteraf gezien wel goed, dan hebben ze een mooi bruin kleurtje.
Bovenop wat witte glazuur met een of twee kruidnootjes erin gedrukt. Ook handig voor de exemplaren die wat ingezakt waren. Daar kon mooi in het midden wat glazuur.
Erg lekker!