Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

caton

caton

10-01-2012 om 16:03

Lekkere chocoladesouffle

Vorige week heb ik in een hotel een heerlijk chocoladetoetje gehad. Het kwam uit de oven, de bovenkant was een soort souffle, en de onderkant was nog smeuiig. Het werd warm opgediend in een souffle bakje. Nu heb ik zelf een souffle gemaakt, maar die werd wat te 'cake-achtig'. Als ik de onderkant smeuiig wil hebben (zoals een mousse), moet ik het dan korter in de oven doen, de oven kouder (nu 180 gr), of moet ik de bakjes in een bak water in de oven zetten?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
D@f

D@f

10-01-2012 om 17:29

Ik denk...

dat je een Gateau chaud au chocolat hebt gegeten:

http://www.ztrdg.nl/2011/01/recepten/seizoen/gateau-chaud-au-chocolat/

Heerlijk!

D@f

En ik dacht

die heeft gewoon een brownie gegeten

caton

caton

10-01-2012 om 20:21

D@f

Inderdaad, daar leek het verdacht veel op. Ga ik van het weekend proberen te maken. Silone, een brownie heb ik wel vaker gegeten (en gemaakt), maar dat was het niet. Al kunnen die ook vreselijk lekker zijn. Ga ik die het weekend daarna maken.
Caton (die nog steeds 7 kilo moet afvallen, maar met die lekkere dingen gaat dat niet lukken)

Makkelijke versie

Google eens op 'self saucing pudding', dat is een Australisch toetje dat verdacht veel lijkt op wat je beschrijft. Heel makkelijk te maken, gewoon roeren en in oven of magnetron zetten.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.