Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Cicade

Cicade

15-05-2012 om 11:17

Krassen/vlekken uit marmoleum verwijderen

Onze vloer is toe aan een goede reinigings/onderhoudsbeurt.
Er zitten vooral veel zwarte strepen tgv schuiven stoelen op. En her en der wat ondefinieerbaardere strepen/vlekken die ik er met stevig poetsen niet af krijg.
Zou ik voorzichtig mogen schuren, want dat lijkt de enige oplossing?
En vervolgens?
Welke beschermlaag kan ik het beste aanbrengen?
Ik las ergens een mengsel van zonnebloemolie en azijn (tip van ' dekselse dames') of beter een speciaalproduct aanschaffen?
Graag jullie adviezen/ervaringen.

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Uitbesteden?

Volgens mij is dat afschuren niet iets wat je zomaar zelf kan doen. Schoonmaakbedrijven doen dit inderdaad: een heel dun laagje van de vloer af, en daarna een beschermlaag aanbrengen. Is net op ons kantoor gebeurd, en de vloer is enorm opgeknapt.

Ik weet niet of je dit zelf kan doen. Maar kijk anders eens op de site van Forbo, daar staan ook tips op.

Groeten,

Temet

Cicade

Cicade

16-05-2012 om 15:19

Dank je temet

voor je snelle reactie. De site van Forbo had ik gezien en misschien dat dat onderhoudsspul dat ze aanbevelen wel iets is.
Maar eerst moet ik de vlekken eruit zien te krijgen en ik denk dat je gelijk is dat het niet slim is om zelf te gaan schuren.
Bedrijf inschakelen is momenteel effe te kostbaar, dus ik denk dat ik de vloer zelf maar zo goed mogelijk schoon probeer te krijgen en er dan een beschermlaag van het een of ander probeer op te doen.
Verder tips zijn nog steeds welkom!

Kan meevallen

Je hebt niet per se een gespecialiseerd vloerenreinigingsbedrijf oid nodig, een gewoon schoonmaakbedrijf kan het ook. En de kleintjes nemen ook best gewone losse klusjes aan. Kijk anders eens op je werk/partners werk wie daar de schoonmaak doet, en vraag of die dat doen en wat dat kost.

In Amsterdam doet in elk geval de Schoonmaakunie dat soort losse klussen, dat is een bedrijf dat ook 'witte werksters'voor particulieren levert.

Groeten,

Temet

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.