Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Klerenwinkels! pardon, kledingzaken

Vrijdag op kleding voor mezelf uitgeweest. Nu was het druk in de stad, en ik had dorst want te weinig gedronken dus ik werd allengs kribbiger en misschien komt het daardoor maar mensen, die kledingzaken - dat is toch harstikke onhandig geregeld zo?
Ik wilde (o.a.) twee broeken. Dan ga je naar -ik noem maar wat - V&D, en daar staan daar rekken van merk X met daarin jasjes, jurkjes, rokken en broeken, en dan bekijk je die broeken, en dan staan er verderop rekken van merk Y en daar bekijk je dan weer de broeken van, verderop rekken van merk Z die je overslaat want toch te duur - dat scheelt dan weer - en dan verderop rekken van merk A met weer jasjes, jurkjes, rokken en broeken, waarvan ...enfin, u snapt het.

Waarom, o waarom, hangen ze nou niet gewoon alle kledingstukken naar soort bij elkaar? Broeken bij broeken, truien bij truien, etc... En dan op maat duidelijk afgebakend graag (dat je dus niet al die exemplaren moet nazoeken op de juiste maat). Zelfs zaken met alleen huismerken, zoals C&A en H&M, hangen nog de dingen op "merk" bij elkaar. Een aparte hoek voor positiekleding, nou vooruit, dat snap ik, maar verder kan de boel toch gewoon op soort gesorteerd worden?

Alkmaarders herkennen in deze beschrijving overigens damesmodezaak Dorrestein, zaliger nagedachtenis. Die was zo georganiseerd. Maar ja, die is opgeheven. En bovendien kom ik niet meer in Alkmaar

Wat zie ik over het hoofd? Waarom moet ik op een soort puzzeltocht door de winkel om de gewenste kledingstukken te scoren? Ben ik nou zo'n zeurkous of zijn er meer mensen die zich hier aan storen?

Groeten,

Temet

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Nou..

Ik herken wel het allengs brommiger wordende winkelgedrag als je echt gericht iets zoekt .

Maar; om even bij de V&D bijvoorbeeld te blijven; ik vind het dus wel prettig dat het per merk bij elkaar hangt. Ik kijk naar specifieke merken die ik prettig vind, zoals bv Esprit, maar eigen merk van V&D loop ik straal voorbij. Dus voor mij is het wel prettig, er is ahw al een soort 'voorselectie' gemaakt waardoor ik heel gericht kan shoppen.

Maar; heb je nou een broek of niet? Ik zou zeggen; ga lekker online shoppen, dan kun je dus precies doen wat jij vraagt. Bij bv Wehkamp kun je volgens mij precies aangeven welke kledingstukken je wilt zien - weet 't niet zeker want zoals gezegd selecteer ik op merk en niet op kledingstuk.

Succes!

+ Brunette +

+ Brunette +

22-10-2011 om 22:21

Waarom? nou, dat weet ik wel.

De bedoeling is dat je onder het broeken zoeken truitjes en jasjes tegenkomt die je dan misschien ook wel gaat kopen. Je moet verplicht de hele winkel door en komt dan van alles tegen, dat is het idee erachter. Op merk hangen is voor sommige mensen handig, maar ook dan word je verleid tot het kopen van dingen waar je niet op uit was, de leuke combinaties hangen voor het grijpen.

Ik vrees dat ik je irritatie hiermee niet wegneem maar juist erger maak.

Kaaskopje

Kaaskopje

22-10-2011 om 22:34

Ach dorrestein!

Dat is alweer lang geleden! Ik kwam er zelden moet ik zeggen. Niet echt 'mijn' winkel.
Toch vind ik het apart hangen van broeken, shirts e.d. minder storend dan jij. Bij C&A bijvoorbeeld wordt het een en ander op kleur gehangen. Shirts met bijpassende broeken. Ik vind dat wel overzichtelijk. Als je alle broeken op een rijtje hangt moet je met die broek de winkel door voor een bijpassend bovenstuk. En van 40 broeken op een rij in verschillende kleuren en maten gaat het mij juist een beetje duizelen. Hapklare rekken waar niet teveel aan hangt vind ik dus wel prettig.

Helemaal mee eens temet!

Ze (die klerenwinkels!) zijn gewoon niet ingesteld op efficient iets kopen, je moet overal neuzen en overal kijken. Kost enorm veel tijd.

Online vind ik niet altijd prettig, je kunt de stof niet voelen en op een plaatje is het toch anders dan in het echt.

Da`s ouderwets, temet

Vroeger hingen de broeken in een lange rij op het onderste rek. Op maat van links naar rechts met maatverdelers ertussen. Erboven hingen de truien, blouses en shirts.Stukje verder de jasjes en een rekje sjaals.
Tegenwoordig hangt alles op merk en/of kleur. Kledingwinkels verkopen ook tasjes, sjaaltjes, schoenen en sieraden. Het interieur moet leuk verspringen. Als het goed gedaan is dan vind ik alles nog wel redelijk te vinden. Maar bijvoorbeeld bij C&A of V&D is de winkel tè groot, te veel merken en onoverzichtelijk.
Paskamers waren vroeger ook voorin of halverwege de winkel. Tegenwoordig moet je ergens achterin zijn. Ze hopen dat je armen lekker vol kleren hangen tegen de tijd dat je eigenlijk alleen een broek wilde passen.
Als ik zeer gericht iets zoek word ik er ook wel eens dol van. En dan nog vaak die schreeuwerige muziek erbij...
Help, ik word een ouwe zeur!

Rosase

Rosase

22-10-2011 om 23:35

Juist ja: setjes

Ik vind het wel handig, want dan hangt het al een beetje op kleur bij elkaar. Met handige shirtjes, topjes enzo erbij. Scheelt dan weer een hoop zoeken en is makkelijk voor mensen zoals ik, die niet kunnen combineren.

Alleen met spijkerbroeken is het iets minder handig, want die koop ik meestal wel los. Maar die liggen/hangen vaak wel bijelkaar, gesorteerd op model.

Hanne.

Hanne.

23-10-2011 om 01:08

Ook handig

Ik vind het ook wel handig, als ik een zwarte broek zoek loop ik rechtstreeks naar het rek met de zwarte kleding. De rode, bruine en groene 'setjes' kan ik links laten liggen.

Moet ik wel zeggen dat ik meestal of op zoek ben naar 'iets leuks' en dan is het wel handig als matchende kleding bij elkaar ligt' of juist naar een heel specifiek kledingstuk. (een 'nette rode broek') En dan vind ik het best prettig om niet eerst door alle rode jogging broeken en treggings heen te moeten worstelen)

Anna3

Anna3

23-10-2011 om 04:45

Helemaal eens, temet

Ik kan me daar ook over verbazen en vind dat het vroeger veel beter was, haha.
Ook een ergernis: dat ze kleding heel netjes opgevouwen op stapeltjes leggen, een hele stapel van hetzelfde alleen de maten verschillen. Loop ik daar een beetje in te trekken met mijn tas(sen) over m'n schouder, krijg ik de boel niet meer netjes opgevouwen met 1 arm, beschuldigende blikken van verkoopsters in mijn rug, en dan schiet ik onverrichter (?) zaken weer weg.
Of dat kledingstukken maar in 1 kleur zijn.
Een jas kopen, helemaal lastig. 'Vroeger' kan je in kledingzaken een lange rij jassen maat 36 achter elkaar op een rek. Tegenwoordig meestal maar een paar modellen in enkele kleuren.
Ot: ik was vrijdag ook in de stad, phoe wat druk, even vergeten dat het herfstvakantie was.

Online

Door tijdgebrek heb ik al een paar keer kleren online gekocht (+ in de buurt geen winkels met extra lange maten). Bevalt prima. Kan je bijv. op zondagochtend in je pyama met een kop koffie achter je eigen pc doen.
Je kunt selecteren op kledingstuk, maat en kleur. Er zijn beschrijvingen van de stoffen, en er zijn reviews van kopers. En voor de liefhebbers zijn er ook tips voor waarmee te combineren.
Winkelen doe ik alleen nog maar voor de gezelligheid, en voor schoenen.

Vic

Vic

23-10-2011 om 12:37

Bij voorkeur

Ik haat winkelen precies vanwege het feit dat in kledingzaken alles door elkaar hangt en mijn maat of niet wordt ingekocht of dat ene exemplaar al is verkocht. Het meest ideaal lijkt me als alle kleding van dezelfde soort én maat bij elkaar wordt gehangen. Zodat je bijvoorbeeld verschillende 'eilandjes' hebt in de winkel met 34, 36, etc. en dan broeken, shirts etc ook bij elkaar. Als dan het eilandje met je maat leeg is, weet je dat je gelijk weer door kunt.

Vic

Vic

23-10-2011 om 13:34

Nou, normale mensen hebben overal dezelfde maat.

Hahahahahaha
Jeetje, dan moet je dus bij twee eilandjes kijken, duh...

Fiorucci

Fiorucci

23-10-2011 om 13:49

Nee, onzin

Nee, dat zou het alleen maar verwarrender maken vind ik. Want van sommige merken heb je een grotere maat nodig dan van andere, maat zegt weinig! Daarbij, vele merken hanetren alleen S,M,L,XL. En bij de ene maat is XL maat 38, en bij de ander echt XL. Ik kijk niet zo zeer naar merken, maar meer of iets bij mijn smaak/stijl past.

Ik koop inderdaad bij Wehkamp. Daar hebben ze Etam extra lang. Je kunt bij Wehkamp naast kleur, soort kleding en maat ook op merk selecteren.
En ik koop bij Bon prix, heeft ook lengtematen, maar ik vind de broeken van Etam beter. Koop daar bijv jurken.

Temet

Temet

23-10-2011 om 20:37 Topicstarter

Scheiding der geesten

Een scheiding der geesten merk ik. Zij die "iets leuks" zoeken vinden het huidige systeem handiger, en mensen die gewoon op een zwarte broek oid uitgaan hebben de zaak liever zoals ik voorstel. Dat dit systeem bedacht is om de vaart eruit te halen was bij mij ook opgekomen ja. Bij V&D bestaan ze het dan overigens om in de paskamer een bordje op te hangen dat je niet meer dan 2 kledingstukken mag passen. Waar je dan pas achterkomt als je die hele afdeling al afgestruind bent (maar goed, niemand die het komt controleren).

Ik snap dan dus weer niet dan mensen niet weten wat ergens bij kleurt. Maar dat is vermoedelijk omdat ik heel sterke voorkeuren voor bepaalde kleuren heb, en ik koop dus altijd alleen maar dingen waarvan ik op voorhand al vind dat het bij elkaar (en bij mij) past. Ik zal niet snel een modekleur proberen, hooguit heb ik de mazzel dat een kleur die ik toch al leuk vond ineens in de mode komt.

Onlinewinkelen doe ik alleen bij Hema.nl, en dat telt eigenlijk niet, dan kan je het gewoon naar de winkel terugbrengen als het niet bevalt. Ik wil met name broeken kunnen passen, dat kan op zoveel manieren fout zitten bij mij... En inderdaad, ik wil die stof ook wel even zien en voelen. En om dan dingen weer te moeten terugsturen - te veel gedoe (ik kom veel vaker bij de Hema dan bij een postkantoor).

Kaaskopje, Dorrestein was ook mijn winkel niet, behalve tijdens de uitverkoop. Tussen de tuttige spullen hingen soms leuke dingen, die dan ook betaalbaar werden. Ik heb nog het een en ander van die zaak in de kast hangen, waaronder mijn favoriete nette pak (model is dus niet echt up to date, maar dat is me een zorg).

Groeten,

Temet

Kaaskopje

Kaaskopje

23-10-2011 om 21:30

Temet

Ik moet diep graven, maar ik herinner me dat ik er in ieder geval een keer iets gekocht heb en de schoonzus van de eigenaar van 'ons' café werkte er Maar in die tijd kwam ik ook niet bij de Mantelspecialist oftewel de latere M&S en daar loop ik nu de deur plat (als ik geld heb).

Tango

Tango

24-10-2011 om 09:36

Voorkeuren

Ik winkel bij voorkeur bij Etam. Die is tenminste niet zo groot, dus dan kan ik het nog een beetje overzien. Maar ook hier hangen de broeken verspreid op kleur door de winkel. Het voordeel als je vaak in een bepaalde winkel komt is dan wel weer dat je de maat aardig kan inschatten. Alleen kortere lengtematen vind ik dan steeds weer lastiger om te vinden. Alleen bij spijkerbroeken lukt het vaak nog wel.
Bij C&A koop ik ook nog wel, daar kan ik vaak ook een groot deel van de winkel overslaan (te tuttig, te jeugdig), zodat er maar een klein overzichtelijk deel overblijft. Wat ik dan bij C&A weer erg onhandig vind, tenminste dat is hier bij ons het geval, dat sommige kledingstukken zo belachelijk hoog hangen. Laatst wilde Tangodochter een truitje dat zo hoog hing dat je het met zo'n stok met haakje moest pakken. Moest ik op de drukke zaterdagochtend een verkoopster gaan zoeken, waarvan er natuurlijk net erg weinig liepen in de winkel.

Max aantal in pashokje

daar houd ik me alleen maar aan als het druk is (want ik neem aan dat dit gebod bedoeld is om wachtrijen te vermijden). Anders neem ik gewoon mee wat ik wil. Kom op zeg, ik ga me niet keer op keer aan-en uitkleden omdat ik maar twee exemplaren mag passen.
Doe maar tien

mix

mix

24-10-2011 om 11:33

Max aantal

is dat ook niet bedoeld, behalve de wachttijden, om stelen iets makkelijker tegen te gaan? Aangezien ze zelden een stapel van 10 tellen kun je er makkelijker eentje onder je kleding aantrekken. (dacht dat ooit eens gehoord te hebben)

Maar wat vinden jullie hier van?
http://www.mindyourownlife.nl/je-lijf/in-de-rij-voor-de-pashokjes-is-verleden-tijd

Een heuse bodyscan ipv passen !
Er staat:
"Aan het eeuwige in de rij staan bij de H&M komt straks een eind. Er zijn namelijk bodyscans op de markt die in één ogenblik zien of dat gave jurkje je gaat passen of niet.
De 3D bodyscans worden nu nog in eenvoudige vorm gebruikt voor de controle van passagiers op vliegvelden. Maar de uitgebreide variant zal binnen 2 jaar in de grotere kledingwinkels staan en jouw afmetingen kunnen matchen met die van het kledingstuk wat je wil passen.

Mooi! Dat betekent dus niet dat je maximaal 2 stuks mee mag nemen naar het pashok. Je kunt gewoon ongelimiteerd kledingstukken voor het apparaat houden en zo eenvoudig tot de conclusie komen of het de moeite van het passen waard is. Scheelt een hoop wachten en oneindig aan- en uittrekken van kleding in veel te kleine pashokjes. En ik durf eindelijk het pashokje uit als ik weet dat ik een kledingstuk pas!

Of juist vervelend? Ziet nu iedereen in de winkel dat maatje 36 niet aan mij besteed is? Of de maat van mijn schoenen? Of van mijn ondergoed?

Misschien moeten V&D en de Bijenkorf toch nog maar even wachten met de investering van 70.000 euro…"

bibi63

bibi63

24-10-2011 om 15:44

Max aantal

is NATUURLIJK bedoeld ivm diefstal. Waarom zou een winkel willen dat je niet 10 dingen past: grotere kans dat je dan een aantal stuks koopt, dan wanneer je je telkens weer moet aankleden. Dan heb je geen zin meer en ga je uiteindelijk met minderen exemplaren de winkel uit. Trouwens, jaren geleden was het bij de V&D zo, dat je wel zelf kon bepalen hoeveel stuks je meenam, maar bij het pashokgebeuren stond dan iemand die de stuks telde en je een grote plastic kaart meegaf met het aantal erop. Dus, het gaat simpelweg om het stelen.
Gr. Bibi

Postkantoor

Je kunt kleren die je uiteindelijk niet wilt kopen op laten halen. Gewoon via internet aangeven of bellen.

Temet

Temet

24-10-2011 om 21:41 Topicstarter

Fayw

op laten halen? Zeker door zo iemand die alleen aan kan geven op welk dagdeel hij of zij komt zodat je een hele ochtend op zo'n snurker kan gaan zitten wachten.

En komen die lui in het weekend of alleen door de week? Ik werk ook namelijk.

Daarom vind ik die methode van de Hema zo ontzettend handig. Bestellen via internet en af laten leveren in een filiaal naar keuze. Kan je het ophalen wanneer het jou uitkomt en ook weer wegbrengen - mocht dat nodig zijn - als het jou uitkomt.En geen verzendkosten, zodat het ook voor een kleine aankoop nog de moeite waard is. Waarbij ik aanteken dat ik in Amsterdam woon waar de Hema's dik gezaaid zijn. Zou ik midden in een polder wonen dan kocht ik vast meer via de postorder.

Groeten,

Temet

Polder

Ik woon niet in de polder en werk de hele week. Daarom weinig tijd voor winkelen, plus weinig zin om mijn zaterdag in de rij voor een pashok door te brengen.
De Hema heeft mooie panties en leuke sokken, maar de kleren vind ik weinig aan, en lengtematen hebben ze ook al niet.
Dus ja, koop ik weleens kleren online. Je kunt kiezen wanneer iets gebracht of gehaald moet worden. Ook op zaterdag en in de avond.
Ik vind het ideaal. Maar als je liever gefrustreerd klerewinkel in, klerewinkel uit loopt, vooral doen .

Tihama

Tihama

25-10-2011 om 11:41

Webwinkels

Ik heb de laatste maand een aantal pogingen ondernomen, maar met weinig succes.

Ik was op zoek naar een bordeauxrood shirt, met lange mouwen, getailleerd en een lage halslijn. Niet altijd kun je ontdekken van welk materiaal iets gemaakt is. Ik wil namelijk het liefste viscose/elastaan en vooral geen katoen.

Dus ik maakte de pakjes open en ja hoor, bij elk shirt miste er wel iets. Of de verkeerde halslijn, of een hobbezak rond mijn taille, of het verkeerde materiaal.

Ik heb in totaal 7 bordeauxrode shirts besteld bij 3 onlinezaken en ze alle 7 retour kunnen sturen. En toen kreeg ik van Otto nog een aanmaning omdat ik blijkbaar ook nog geacht werd verzendkosten te betalen á 5,95, omdat dat ook moest als je de hele bestelling retourneerde.
Het hele spul heeft me een avond internetzoeken gekost, 3 maal naar het postkantoor plus veel teleurstelling.
Ik ben er nu klaar mee. Ik ga niet meer online.

Ik heb hier in de stad exact 5 zaken waar ik goed kan slagen. De rest wandel ik nog wel eens door, maar dat wordt toch nooit wat. Ook voor die bordeauxrode ben ik nu geslaagd: tweemaal zelfs. Goede snit en het goede materiaal. En inderdaad weer in een van die twee.

Tihama

Temet

Temet

25-10-2011 om 12:07 Topicstarter

Fayw

Nou, ik zeg ook niet dat ik de kleding van de Hema per se fantastisch vind, maar wel het systeem van online bestellen en dan via de winkel laten leveren (zonder verzendkosten). Geen afleveren en ophalen op tijden dat ik er niet ben. Als je kan kiezen voor brengen en halen in de avond is er een hoop leed minder. Zal toch eens kijken, misschien ben ik dan om.

Groeten,

Temet

Tirza G.

Tirza G.

25-10-2011 om 14:42

Misschien is dit wat tihama

Ik vind het in elk geval een reuze sympathiek initiatief:
www.qolors.nl. Gewoon goeíe tshirts.

Tirza

Asa Torell

Asa Torell

25-10-2011 om 15:11

Tirza

Weet je ook zoiets voor kinder/babykleding? Ik ben op zoek naar een kraamkado voor iemand die van effen diepe kleuren houdt! Rainbowbabies ken ik al, maar verder zou ik het niet direct weten.

Asa Torell

Asa Torell

25-10-2011 om 17:30

Kwijl amk

Ikzelf houd juist wel van mooie plaatjes en die hebben ze bij dat merk in overvloed zo te zien! Maar inderdaad ook effen spul, dank voor de tip!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.