Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Risama

Risama

11-05-2011 om 10:52

Keukenlak bladdert, wie hierop aanspreken?

Onze keuken is 4,5 jaar oud, sinds enkele maanden laat de lak op verschillende plekken los. In januari hebben we hierom de winkel gebeld waar we de keuken gekocht hebben. Er is tweemaal na veel aandringen een monteur komen koken die beide malen concludeerde dat het een fabrieksfout betreft, vervolgens gaf de winkelier aan de zaak overgenomen te hebben van de vorige eigenaar (waar wij dus de keuken bij gekocht hebben) en verwees ons voor de garantie naar de fabrikant. De fabrikant heeft wederom een monteur gestuurd, deze heeft dezelfde conclusie als de vorige 2 monteurs en neemt foto's. Enkele weken later bericht de fabrikant schriftelijk dat de schade veroorzaakt is door verkeerd gebruik en derhalve niet onder de garantie valt, ze doen ons een aanbod om de beschadigde delen voor 500 euro te vervangen. We hebben hierop de fabrikant aangetekend onderbouwd verzocht met een acceptabele oplossing te komen. Een week later kregen we alweer bericht dat hun visie ongewijzigd blijft en hun aanbod blijft staan.

Nu laten we het hier niet bij zitten, maar vroegen wij ons ook af of de winkelier ons niet toch gewoon dient te helpen. De zaak heeft nog dezelfde naam, alleen een andere eigenaar. Heeft dit idd gevolgen voor de aansprakelijkheid?

Risama

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Risama

Risama

11-05-2011 om 12:15

Dus toch verder met de fabrikant?

Jammer, de nieuwe eigenaar heeft namelijk zelf ook de schade gezien en aangegeven dat er hoogstwaarschijnlijk geen primer op de deurtjes en fronten is aangebracht voordat het in onze gevraagde kleur is gespoten. We hebben nb €2000,00 extra betaald voor deze kleur!

Dan gaan we idd verder met de fabrikant aansprakelijk stellen mbv de rechtsbijstand verzekering. Na even speuren op internet blijkt wel dat wij niet de eerste zijn die dit probleem met een Keller keuken hebben en dat de fabrikant zich er iedere keer zo vanaf probeert te maken.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.