Huis, Tuin en Keuken
Merel
08-05-2011 om 18:32
Keihard geworden stokbrood, wat kan ik er nog mee?
De titel zegt het al, ik heb nog een stokbrood liggen van afgelopen vrijdag. Kan ik er nog wat mee maken of is het alleen nog geschikt als broodkruim ofzo?
rodebeuk
08-05-2011 om 18:34
Broodpudding
.. met rozijnen, kaneel of chocola (niet alledrie tegelijk).
lukt het beste met oud brood.
Sigrid70
08-05-2011 om 20:29
In de oven
Wat ik meestal doe is het stokbrood opensnijden, besmeren met ketchup (hoeft niet natuurlijk), beleggen met kaas en wat italiaanse kruiden en dan vijf minuten in de oven, zodat de kaas net is gesmolten...
Kaaskopje
08-05-2011 om 23:58
Olijfolie met bruschetta
Snij het stokbrood in plakjes en besmeer de bovenkant van elk plakje met olijfolie waar je een beetje bruschettakruiden in hebt laten zacht worden. Op een bakplaat de oven in tot de schijfjes lekker knapperig zijn. Lekker naast soep, tapas of gewoon bij een glaasje wijn of fris. De kruiden heb ik bij Xenos vandaan.
mari j
09-05-2011 om 09:15
Panzanella
Voor broodsalade/panzanella heb je echt hard brood nodig. Een recept van Marjoleine de Vos:
http://weblogs.nrc.nl/thuiskok/2011/01/27/keihard-brood-voor-zachte-sla/