Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Merel

Merel

08-05-2011 om 18:32

Keihard geworden stokbrood, wat kan ik er nog mee?

De titel zegt het al, ik heb nog een stokbrood liggen van afgelopen vrijdag. Kan ik er nog wat mee maken of is het alleen nog geschikt als broodkruim ofzo?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Broodpudding

.. met rozijnen, kaneel of chocola (niet alledrie tegelijk).
lukt het beste met oud brood.

Sigrid70

Sigrid70

08-05-2011 om 20:29

In de oven

Wat ik meestal doe is het stokbrood opensnijden, besmeren met ketchup (hoeft niet natuurlijk), beleggen met kaas en wat italiaanse kruiden en dan vijf minuten in de oven, zodat de kaas net is gesmolten...

Kaaskopje

Kaaskopje

08-05-2011 om 23:58

Olijfolie met bruschetta

Snij het stokbrood in plakjes en besmeer de bovenkant van elk plakje met olijfolie waar je een beetje bruschettakruiden in hebt laten zacht worden. Op een bakplaat de oven in tot de schijfjes lekker knapperig zijn. Lekker naast soep, tapas of gewoon bij een glaasje wijn of fris. De kruiden heb ik bij Xenos vandaan.

Panzanella

Voor broodsalade/panzanella heb je echt hard brood nodig. Een recept van Marjoleine de Vos:

http://weblogs.nrc.nl/thuiskok/2011/01/27/keihard-brood-voor-zachte-sla/

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.