Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Arawen

Arawen

17-12-2014 om 22:33

Kat en muis

Letterlijk, die titel. Een paar dagen geleden deed onze poes 'raar' in de buurt van de trapkast (ruimte onder de trap waar we op planken onze voorraden bewaren). Een plaats waar ze zich normaliter niet voor interesseert. Dus schuifdeur open en ze schiet direct de bak op de grond in, waar chipszakken liggen. Wij op onderzoek uit en we vinden aangevreten zakken. Kortom, een muis in huis!

Manlief heeft direct de kast leeggehaald en alle kiertjes gedicht met siliconenkit (schijnen ze niet van te houden) maar poes was niet meer uit de kast weg te slaan. We hebben de schuifdeur maar open gelaten en poes heeft 2 dagen de wacht gehouden, maar toen had ze 'm te pakken. Zoon trof haar aan met muis in de bek. En slik, weg muis..

Volgens zoon was het een heel klein muisje, zo'n 3 cm. Hoop dan ook dat t een verdwaalde bos/veldmuis was of zo. Maar poes is nog steeds niet uit de kast te krijgen.. zou ze nog iets of nog een muis ruiken? Vind de obsessie bijna zielig voor d'r.. we laten haar maar 'waken' in de hoop dat ze er vanzelf mee op houdt.. wat denken jullie?

Kaaskopje

Kaaskopje

17-12-2014 om 23:36

Om te eten en zo

Poes komt er toch wel uit om te eten en de behoefte te doen? Zodra poes daarvoor uit de kast gaat, snel de deur dicht doen. Misschien een nepmuisje kopen met kattenkruid erin voor de afleiding? Katten zijn er dol op.

En...

Muizen zijn zelden in hun eentje. Ik denk dat poes wacht tot de rest van de familie zich vertoont.

en...

man heeft kiertjes gedicht, maar ik hoop dat alles ook goed met sop is schoongemaakt anders blijft 't ruiken naar muis (hier regelmatig een muis in huis ;-(

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.