![Huis, Tuin en Keuken](https://static.ouders.nl/uploads/forums/2020/12/huis_tuin_en_keuken_5c886a-750x300.jpg)
![Huis, Tuin en Keuken](https://static.ouders.nl/uploads/forums/2020/12/huis_tuin_en_keuken_5c886a-750x200.jpg)
Huis, Tuin en Keuken
![Moontje](https://static.ouders.nl/uploads/identicons/161921638e31f8aed12f042fa31f3110-50x50.jpg)
Moontje
04-10-2012 om 17:08
Kaasfondue recept
Even een vraagje, man en dochter houden van kaasfondue uit zo'n zilveren zakje. Zoon en ik niet, wij vinden de smaak te sterk. Zou je ook kaasfondue kunnen maken van gewonere kaas? Wij vind gewone jonge kaas of belegen kaas het lekkerste, de apartere kazen zoals emmenthaler of allerlei van die schimmelkazen zoals gorgonzola (weet uberhaupt niet of dat in een fondue gaat) maar de smaak vind ik niet lekker.
We willen ook graag eens meedoen met fonduen, want we vinden gesmolten kaas (zoals op de tosti) wel erg lekker. (wijn erin zou ook nog wel mogen)
![Temet](https://static.ouders.nl/uploads/identicons/e18d1cc466342bcdd784c36ac6c10fd7-50x50.jpg)
Temet
04-10-2012 om 17:35
Moet kunnen
Je vraag staat in de verkeerde rubriek
Maar volgens mij moet het kunnen. Gewoon geraspte kaas en witte wijn. Aan de kaasfondue die mijn moeder vroeger wel eens maakte kwam volgens mij geen buitenlandse kaas te pas.
Google eens op kaasfondue en goudse ofzo, dan moet er toch wel wat bovenkomen zou je denken?
Groeten,
Temet
![Anneque](https://static.ouders.nl/uploads/identicons/a8d39901fec4d66c0a23c82bc83e0d31-50x50.jpg)
Anneque
04-10-2012 om 22:19
Aanvulling
Ik wrijf (wrééf, is zeker 10 jr geleden dat ik voor 't laatst kaasfondue maakte, maar ga het héél gauw weer doen!) de pan eerst in met knoflook.
![Algebra](https://static.ouders.nl/uploads/identicons/8f4e7c5f66d6ee5698c01de29affc562-50x50.jpg)
Algebra
06-10-2012 om 08:38
Tango
Dat is een kaassaus op basis van een roux. Wel lekker, maar geen echte fondue. Veel te melig toch?
Algebra
![Moontje](https://static.ouders.nl/uploads/identicons/161921638e31f8aed12f042fa31f3110-50x50.jpg)
Moontje
06-10-2012 om 14:43
Ja algebra
jee, nu wordt het heel verwarrend want mijn draadje staat hier nu twee keer. Hieronder had ik al geschreven dat het niet zo heel geslaagd was en nu jij dat schrijft, het was inderdaad wat melig/boterachtig van smaak.
![Tijgeroog](https://static.ouders.nl/uploads/identicons/23e56b63c2194ac9e55af00cb9a6ea23-50x50.jpg)
Tijgeroog
07-10-2012 om 21:08
Moontje
Waarom dan niet een keer een herkansing, met een ander recept?