Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Is er ook cakedecoratie die je mee kan bakken?

In de supermarkt zijn er volop spullen voorhanden voor het versieren van cake(jes). Met name glazuurstiften en gekleurde strooisels in allerlei soorten. Die glazuurstiften blijven plakken, is mijn ervaring, en die strooisels blijven alleen maar aan de cake kleven met behulp van glazuur (of creme) en dat betekent a) ook nog werk na het bakken en b) dat het er in de praktijk toch vaak nog vanaf valt.

Is er ook decoratie verkrijgbaar die kan worden meegebakken? Dan ben je meteen klaar als de handel uit de oven komt. Iemand ideeën/ervaring?

Groeten,

Temet

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Angela67

Angela67

21-02-2013 om 11:03

Kleur weet ik van (decoratie niet)

ik heb laatst regenboogcakejes geprobeerd te bakken en kocht daarvoor kleurspul bij gespecialiseerde winkel. Stond wel eerst met het verkeerde spul bij de kassa, want dat kon niet verhit worden legden ze uit. Dus het goede spul gepakt, alleen iets te weinig gebruikt, maar het werkte op zich wel (3 kleuren beslag gemaakt en het mengde niet door elkaar bij het bakken!)
Groet,
Angela

amk

amk

21-02-2013 om 12:22

Niet echt

die gekleurde suikerwerken kunnen niet tegen de baktemperatuur, dan caramelliseert de suiker en verbrandt het gebruikte kleurstof.

Je kunt natuurlijk wel de cakejes lang van te voren bakken en invriezen in grote hoeveelheden. En kindern vinden het versieren juist het leukste werkje.

Het kan ook niet omdat de vorm van je baksel tijdens het bakken verandert dus dan zit alles nog op andere plekken dan je geplanded had.

mix

mix

21-02-2013 om 13:05

Ouwel

ouwelplaatjes kun je wel meebakken.
Ik doe het eigenlijk zoals AMK, de ene keer bak ik de cakejes, vries ze in en als ik wil versieren met oppaskindje (wat ze idd toch wel het leukste vindt) dan gaan we knutselen met fondant en plakken dat er met een drupje water op, of versieren met los spul. Botercreme vries ik evt ook gewoon mee.

Temet

Temet

22-02-2013 om 10:50 Topicstarter

Mix

Mix, die ouwel, da's een goeie.

Het gaat erom dat ik mogelijk cakejes voor een tractatie wil bakken en ik wil geen gemier met plakkerig glazuur etc na het bakken. Ik wil dat ze als ze uit de oven komen alleen maar hoeven af te koelen en dan verder klaar zijn.

Nou ken ik kant en klare ouwelversiering alleen als onderdeel van die veel te dure pakken Eftelingcakejes etc, maar ik kan natuurlijk ook een figuurponsje kopen en een paar velletjes ouwel.

Groeten,

Temet

mix

mix

22-02-2013 om 11:31

Precies en dan

kun je bv ook een perforator gebruik en confetti maken, scheelt weer een pons kopen

Tineke

Tineke

22-02-2013 om 11:50

Ja hoor

Fruit is een ideale decoratie om mee te bakken, echt een geweldige link: http://www.bigmamashomekitchen.com/2010/10/mini-pineapple-upside-down-cakes.html

amk

amk

22-02-2013 om 11:54

Maar

hoe zorg je er dan voor dat die leuke confettie er op blijft: toch weer met glazuur. Hetzelfde voor die owel plaatjes, die moet je toch ook vastplakken.

Zeker met tractaties die nog vervoerd moeten worden neem ik aan.

mix

mix

22-02-2013 om 12:26

Dat plakt

aan het deeg zelf, je bakt het mee
laat er iets los kun je met een mini beetje water (steek vinger onder de kraan, schudt af en wrijf over cakeje)het weer vastplakken.
Gisteren heb ik dat nog gedaan met chocoladeconfetti na het bakken en dat is een stuk zwaarder en bleef prima zitten

Heel simpele oplossing: gebruik geklutst ei als plakmiddel. Met een kwastje op het cakeje smeren. En dan plak je er de decoraties op (let op dat het niet iets is dat kan verbranden of smelten). Vervolgens in de oven en je bent klaar.
n@nny

Temet

Temet

22-02-2013 om 14:40 Topicstarter

N@nny

Dit "(let op dat het niet iets is dat kan verbranden of smelten)" is nou net het punt. De meeste decoraties zijn van suiker of van chocola en doorstaan het bakken dus niet. Dat was ook de reden van mijn vraag.
Of weet jij nog decoraties die niet vervormd uit de oven komen? (behalve ouwel dus). Ik ken alleen al die bolletjes en strooiseltjes uit het supermarktschap namelijk.

Groeten,

Temet

Fiorucci

Fiorucci

22-02-2013 om 16:55

Kaatje ot

Dankje! Ik ben dol op pineapple upside down.

Brandbestendige decoraties

Noten zijn ideaal. Cranberries of rozijnen kunnen ook, maar verbranden wel licht. Hier zou je een klein dipje ei op kunnen doen, dat helpt tegen het verbranden.
Verder zijn die hele simpele suikerstrooisels (soort hagelslagjes) vaak brandbestendig, maar dat moet je even vantevoren uitproberen. Sommige smelten, sommige niet.
n@nny

Discobolletjes

Ik weet niet de officiele naam, maar ze zijn zo te koop, staan bij de versiersels...ik noem ze maar discobolletjes, omdat je als je een ijsje koopt je voor 30 cent diezelfde bolletjes kunt kopen, discodip noemen ze het dan.....

Deze kun je meebakken, op de cake of op koekjes. Ik gebruik trouwens vaak chocola als topping, smelten in de magnetron, klein klontje boter erbij...je kunt erin plakken wat je wilt en het droogt 'plakloos' op.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.