Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Maria

Maria

11-11-2013 om 23:45

Inregelen CV installatie

Bij de jaarlijkse controle van de CV installatie en omdat we 3 lekkende kranen hebben heeft onze installateur ook een offerte gemaakt voor het inregelen van de CV installatie. Dat betekent dat alle kranen vervangen dienen te worden, een "inregelberekening" maken aan de hand van de aanwezige (lijkt me wel logisch...) radiatoren en dan de radiatoren instellen. Kosten rond de 1200 euro. Het verschil van energieverbruik kan oplopen "tot wel 20%". Heeft iemand dit al laten doen en wat is de besparing geweest. Ik heb gezocht op internet en in een gewoon huishouding schijnt de besparing hoogstens 10 à 15% te zijn.

Tjonge, nog nooit van gehoord

Ben benieuwd naar de ervaringen.

3 thermostaatkranen?

Zou het zelf vervangen van de kranen voor thermostaatkranen misschien ook goedkoper uitpakken?
Die prijzen varieren tussen de 15 en 100 euro per kraan.

Lampion

Lampion

12-11-2013 om 08:09

veel geld

Pff, ik weet het niet hoor. Ik vind 1200 euro wel heel erg veel geld. Ik ben benieuwd of zoiets wel effectief is.

patrica1966

patrica1966

12-11-2013 om 09:46

nooit van gehoord

Ik heb nog nooit van het inregelen van CV installatie gehoord. De C V ketel kun je instellen (warm water temperatuur e.d.), maar het instellen van de radiatoren is toch gewoon de thermostaatknop open of dicht draaien.. Wanneer de kosten 1200 euro zijn moet je nogal wat besparen om dat geld weer terug te verdienen.

Inregelen?

Waarom moet je overal nieuwe kranen? En waarom lekken er enkele? Is dat niet te repareren, zijn ze echt afgeschreven? Inregelen van de cv kan je zelf met behulp van de gebruiksaanwijzing. Hoe warm moet je water zijn bijvoorbeeld. Radiatoren instellen houdt in dat je bepaalde radiatoren helemaal open moet zetten en andere bijvoorbeeld half, voor een goede verdeling van de warmte. Mijn installateur heeft dat binnen 5 minuten voor me geregeld met uitleg, voortaan kan ik het zelf. Ik kan me ook niet voorstellen dat dit 1200 euro moet kosten.
Mijn tip: Bel nog een installateur om je lekkende kranen te laten repareren. Ben benieuwd naar een ander prijskaartje. Je hebt een offerte, laat een concurrent maar een betere prijs neerleggen. Als hij er is kan je meer info vragen over dat "inregelen." Of je doet een belletje naar de specialist met vragen over "inregelen." Volgens mij word je besodemieterd.

mirreke

mirreke

17-11-2013 om 14:40

Misschien eerst zelf proberen? Zie youtube-filmpje


http://www.youtube.com/watch?v=TntT__yrRyQ

Hier wordt eea uitgelegd. Misschien kun je eerst kijken of je dit zelf kunt.

Thermostaatkranen kun je trouwens ook gemakkelijk zelf vervangen.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.