Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Monique D*

Monique D*

05-05-2011 om 16:39

Iemand goede ervaringen met iemand die gaskachels schoonmaakt?

Gisteren kwam een monteur langs om onze gaskachel voor 20,- euro schoon te maken. Toen hij de kachel zag zei hij: "Mevrouw, mag ik eerlijk zijn? Deze kachel is zo'n 25 jaar oud en is helemaal op! Ik kan hem wel schoonmaken, maar dat kost u zeker zo'n 150 euro, want er moeten nieuwe beveiligingen aangesloten worden!" Ik vond die constatering als vreemd, want hij had de behuizing van de kachel nog niet weggehaald en heeft het helemaal niet goed bekeken. Hij deed de kachel op zijn hoogste stand en de vlammen waren geel. Ik zei dat ik de kachel nooit zo hoog zet en als ik hem op een lagere stand zette dan waren de vlammen mooi blauw. De kachel heeft het altijd goed gedaan. Dat vond meneer een slap excuus.
Vervolgens zei hij dat hij in zijn auto een goede tweede handse kachel heeft staan. Voor 450 euro mag ik het kopen, de kosten van de aansluiting zijn inclusief. Ook heeft hij een andere (ronde) gaskachel voor 200 euro, maar daar komen de aansluitkosten er nog bij. Ik kan naar beneden komen om die kachel te bekijken in zijn auto.
Ik ging naar beneden en zag de kachel in zijn auto. Het was volgens de monteur ongeveer 8 jaar oud. Het ziet er goed uit, maar ik kan de aanbetaling van 125 euro niet doen, want ik moet kijken hoe mijn financien ervoor staan. Ach, u gaat even naar de bank en dan is het zo gepiept, zei hij. Tja, dat is makkelijker gezegd dan gedaan... ik kan het geld eenmaal niet uit mijn mouw schudden. De monteur zei dat ik snel moet beslissen, want anders is die kachel zo weg. Hierna moet hij nog naar 2 klanten. Tja, hij zou mij echt de tijd moeten geven om 1. hierover na te denken, want het is voor mij toch een investering, 2. is die "nieuwe" kachel wel betrouwbaar en is het die man alleen om het geld te doen (hoe smeer ik haar zo snel mogelijk een nieuwe kachel aan). Ik zei dat ik hier toch over na moet denken en dat ik hem terug zou bellen. Die man ging een beetje morrend weg, alsof ik hem voor niets heb laten komen. Nee, ik heb hem niet voor niets laten komen, want ik had op 20 euro gerekend dat hij hem schoon zou maken. Dus..
Ik ben nu op zoek naar bedrijven die mijn kachel voor rond 20 of 30 euro schoon kunnen maken. Als men dan aangeeft dat mijn kachel dan werkelijk niet goed is, dan zal ik tot de aanschaf van een nieuwe kachel overgaan. Dus ik wil een second opinion hebben.
Wie o wie kent een goede eerlijke monteur of bedrijf mijn kachel kan schoonmaken voor rond 20 of 30 euro? Graag in Amsterdam.
Ik weet dat "reclame maken" op Ouders Online verboden is, dus als je iets weet, laat dan jouw mailadres achter, dan mail ik je wel.

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Klaartje

Klaartje

05-05-2011 om 17:11

Dit klopt in ieder geval niet

Heb ook gaskachels, maar woon niet in de buurt van Amsterdam. Hier ook eens gehad dat de kachel werd afgekeurd, maar dat was omdat hij gas bleek te lekken. Natuurlijk wordt ie dan afgekeurd. Een nieuwe kost al snel 1500, dus niet goedkoop!!!
Kun je niet eens een paar instalatiebedrijven afbellen en vragen of ze keuren en hoeveel dat kost. Ze zijn verplicht dan een stickertje op je kachel te plakken waaruit blijkt dat hij goedgekeurd is, voor de verzekering.

Adama

Adama

05-05-2011 om 23:01

Energie service amsterdam

Omdat ik die nare kachelschoonmakers, -reparateurs en -verkopers zat was en ze niet vertrouwde, heb ik ooit eens het Energiebedrijf in Amsterdam (of het bedrijf dat daaruit is voortgekomen) voor advies gebeld en toen bleek dat je bij hun ook een kachel kon huren met aansluiting en onderhoud er bij inbegrepen. Er kwam toen iemand langs die adviseerde welk model gaskachel het meest geschikt was voor mijn woning, ik vond dat betrouwbaar overkomen. (Dat advies was gratis en vrijblijvend, als ik me goed herinner.) Ik wilde zelf graag zo'n "gezellige ronde", dat hadden vrienden en familie mij aangeraden, maar hij kwam met goede argumenten om een andere te nemen. Die is toen geplaatst, nieuw. Sindsdien krijg ik ongeveer eens per jaar een kaartje om een afspraak voor onderhoud te maken, dat bevalt goed. De kachel is goed, de service is goed, het komt betrouwbaar over, geen klachten. Dit doe ik nu al heel lang. Enige bezwaar is dat het voor zo'n lange periode misschien voordeliger was geweest om te hopen i.p.v. te huren? Maar ik vind de service fijn, ik hoef nooit zelf aan onderhoudsbeurten te denken etc. en als er ooit is mis zou zijn met de kachel dan is het snel geregeld. Ik heb al die tijd nooit problemen gehad met de kachel.

Het bedrijf heet tegenwoordig Energie Service Amsterdam:
http://e-s-a.nl

Ik zie dat je daar tegenwoordig ook kachels kunt kopen. Maar huren is voor jou misschien handig, dan hoef je geen groot bedrag ineens te betalen.

Ook zie ik dat ze losse reparaties doen, en servicecontracten hebben voor kachels die niet van ESA afkomstig zijn. Dat is misschien voor jou interessant?

Misschien is het een goed idee als je ze eens belt en ze je probleem voorlegt.

Ik heb lang geklooid met oude kachels maar eigenlijk is dat ontzettend onverantwoord, een slechte kachel is levensgevaarlijk (koolmonoxide, brand). En mijn huidige kachel biedt veel meer comfort dan mijn rare oude kachels van vroeger.

http://e-s-a.nl/faq.php#5
http://e-s-a.nl/tarieven.php?id=1
http://e-s-a.nl/tarieven.php?id=3
http://e-s-a.nl/tarieven.php?id=4
http://e-s-a.nl/diensten.php?id=4

Monique D*

Monique D*

08-05-2011 om 14:02

Goed idee, adama!

Ik zal contact opnemen met Energie Service Amsterdam.
Ik vind het wel goed dat ook deze gaskachel controleren en schoonmaken zonder dat ik me gelijk "vastbind" aan zo'n huurcontract. Hoeveel huur ben je elke maand kwijt aan de kachel?
Jullie horen nog van mij.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.