![Huis, Tuin en Keuken](https://static.ouders.nl/uploads/forums/2020/12/huis_tuin_en_keuken_5c886a-750x300.jpg)
![Huis, Tuin en Keuken](https://static.ouders.nl/uploads/forums/2020/12/huis_tuin_en_keuken_5c886a-750x200.jpg)
Huis, Tuin en Keuken
![pooh bear](https://static.ouders.nl/uploads/identicons/08c5bef3840923007fb2d3c29d2cdea2-50x50.jpg)
pooh bear
16-11-2012 om 13:23
Hoeveel vlees gourmetten
Dochter gaat morgen gourmetten hoeveel vlees zou ik halen voor 6 kinderen rond de 11 à 12 jaar?
Zou ik net zoveel halen als wanneer ik met volwassen gourmet?
![Marie](https://static.ouders.nl/uploads/identicons/879eb8aa505a968b831812aeb836c2a9-50x50.jpg)
Marie
16-11-2012 om 13:28
Minder / anders
hallo
Ik denk dat je wel minder kunt halen en koop vlees, waarvan je zeker weet dat ze het gaan eten. Hier was op die leeftijd populair: stukjes frikandel, gemarineerde kipfilet, mini-slavinkjes, gehaktballetjes.
Dingen als biefstuk vonden ze toen nog niet zo lekker (nu wel).
Het hangt er trouwens ook vanaf wat je er nog "bij" serveert aan stokbrood, etc. Want dat "vult" ook heel erg.
succes
![pooh bear](https://static.ouders.nl/uploads/identicons/08c5bef3840923007fb2d3c29d2cdea2-50x50.jpg)
pooh bear
16-11-2012 om 13:39
Frikandellen
Wist niet dat je frikadellen op jet gourmet kan doen.
Wel een goed idee.
![Trix](https://static.ouders.nl/uploads/identicons/d2b7178cb3441aaecfdaa5555a4c3f0a-50x50.jpg)
Trix
16-11-2012 om 13:40
Fijnproevers hier
Ha, dan hebben wij fijnproevers hier denk ik, slavinkjes worden niet aangeraakt, de varkenshaas en biefstuk des te meer . Verder inderdaad lekker veel sausjes, stokbrood en salade. En ook pannenkoekbeslag gaat hier altijd op
![Trix](https://static.ouders.nl/uploads/identicons/d2b7178cb3441aaecfdaa5555a4c3f0a-50x50.jpg)
Trix
16-11-2012 om 13:43
O ja en het antwoord op je vraag
Ik denk iets minder vlees halen dan wat je voor volwassenen rekent, is dan niet de vuistregel 150 à 200 gram per persoon?
![Mover](https://static.ouders.nl/uploads/identicons/350519cb151b2a1898a594f3c94b5ed9-50x50.jpg)
Mover
16-11-2012 om 15:16
Pannekoeken en omelet
Hier gaat het pannekoekenbeslag en de omelet altijd heel hard! Reepjes spek eerst in de pan, dan pannekoek of omelet eroverheen. Mmmmmm
En idd frikandellen, ik halveer ze altijd en snijd de halve frikandel in drieen. Met die platte kant bakt een kant altijd lekker makkelijk.
![mijk](https://static.ouders.nl/uploads/identicons/6d59403a3ac40f57e6e68828edea3802-50x50.jpg)
mijk
16-11-2012 om 16:01
Mini hamburgertjes
en dan van die minu burgertjes kun je echte hamburgertjes maken. Gekookte aardappelen in plakjes om aardappeltjes te bakken. Lekker. En dan met gehakt zelf slavinkjes maken, leuk!
![Ilva](https://static.ouders.nl/uploads/identicons/463abf9900fbd1a5f38581df045ab8b6-50x50.jpg)
Ilva
16-11-2012 om 23:15
Dit vind ik lekker
Bij gourmetten maak ik altijd champignons, tomaat en uien klein. Even opbakken in het pannentje en dan wat later een plakje kaas erover. Heerlijk. Nog lekkerder dan vlees. Hmmmm, gelukkig de feestdagen komen er weer aan.
![P](https://static.ouders.nl/uploads/identicons/44c29edb103a2872f519ad0c9a0fdaaa-50x50.jpg)
P
17-11-2012 om 11:06
Geen slavinkjes
Die moeten in verhouding veel langer dan de rest en dat vind ik niet slim omdat het gehakt is. Je loopt de kans dat iedereen ze nog half rauw gaat eten.
Neem alleen vlees wat zeker snel gaar is.
![pooh bear](https://static.ouders.nl/uploads/identicons/08c5bef3840923007fb2d3c29d2cdea2-50x50.jpg)
pooh bear
17-11-2012 om 12:01
Dit hebben we
Dunne speklap
Gehaktballen
Schoarmavlees
Kipfilet
Mini hamburgers
Gehaktballen
Mini slavinnen.
Bij die laatste 2 zal ik ze waarschuwen dat die wat langer opmoeten. Ik had ze al gehaald. Maar p heb wel gelijk daar moet even op gelet worden.
Verder natuurlijk ook wat salade en stokbrood ei en wat plakjes aardappel en wat groente om te bakken.
Als ik het zo opschrijf klinkt het wel veel.
Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.
![Snuggle's](https://static.ouders.nl/uploads/identicons/aeca9048522280a2a279caeaa8beef42-50x50.jpg)
Snuggle's
17-11-2012 om 13:01
Knakworst
Hier doen van die kleine knakworstjes het goed bij de kinderen. Ook handig om te halen als je twijfelt of je genoeg hebt, kan je zo een blik open trekken zo nodig
![amk](https://static.ouders.nl/uploads/identicons/d54991b071f6d87c1d965ca265a3a479-50x50.jpg)
amk
17-11-2012 om 16:55
Plat duwen
die slavinkjes moet je gewoon plat duwen dan zijn ze net zo snel klaar als een hamburgertje.