Huis, Tuin en Keuken
Engeltje
23-09-2011 om 18:25
Hoe slijp ik een broodmes? en een tuinschaar?
Ik heb zelf geen idee, maar er zijn hier vast mensen die mij kunnen helpen. Mijn messenset hou ik met plezier scherp met zo'n aanzetstaal (vind het altijd heel stoer staan en klinken als ik daarmee in de weer ben), maar hoe doe ik dat nou met zo'n gekarteld broodmes? Als ik die slijp ben ik toch na verloop van tijd de kartels kwijt?!?!
En nu we het toch over slijpen hebben: er ligt hier ook nog een Brabantia tuinschaar die zijn beste tijd gehad heeft. Maar ik vind het ook zo wat om dat ding zomaar weg te gooien, zo heel oud is ie nog niet. Maar hij knipt dus niet meer. Iemand een suggestie?
Engeltje
Silone
23-09-2011 om 19:29
Scherensliep
Daar is vast een keurig Hollandsch woord voor, maar tot mijn verbijstering stond er zo iemand van 't winter voor mijn deur. Ik dacht echt dat het een uitgestorven beroep was. Hij sleep ook grasmaaiers overigens.
Triple
23-09-2011 om 21:09
Laten slijpen
Veel kookwinkels hebben een slijpservice en gereedschap kan je vaak bij een goede ijzerhandel laten slijpen.
Verstuurd met de Ouders Online iPhone app