Huis, Tuin en Keuken
kersenboom
17-12-2012 om 16:32
Hoe krijg ik slagroom luchtig?
Ik ga voor het kerstdiner van mijn zoontje o.a. slagroom kloppen en dan zo dat het heel luchtig wordt (er komen nog een paar ingrediënten door dus de slagroom moet echt luchtig zijn anders wordt het allemaal te zwaar).
Wie o wie kan mij helpen?
TX
kersenboom
Rosa van der Zanden
17-12-2012 om 16:52
Niet te lang
Lobbig kloppen, dan kan je er makkelijk andere dingen door spatelen. Lobbig is net niet meer vloeibaar maar nog lang niet stijf.
Rosa van der Zanden
skik
18-12-2012 om 09:44
Precies het tegenovergestelde
Ik zou het opkloppen met zo'n pakje Klopklop, dat het extra stevig wordt zodat het niet inzakt en wat meer volume heeft.
skik
Temet
18-12-2012 om 12:13
Klopvast
Skik, ik denk dat je klopvast (zo heet het meen ik) van Dr Oetker bedoelt, van die slagroomversteviger die je dan aan de room moet toevoegen (in kleine zakjes, een soort poeder).
Of bedoel je echt KlopKlop, dat slagroomsurrogaat dat om onbegrijpelijke redenen nog altijd in de handel is ?
Groeten,
Temet