Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

kersenboom

kersenboom

17-12-2012 om 16:32

Hoe krijg ik slagroom luchtig?

Ik ga voor het kerstdiner van mijn zoontje o.a. slagroom kloppen en dan zo dat het heel luchtig wordt (er komen nog een paar ingrediënten door dus de slagroom moet echt luchtig zijn anders wordt het allemaal te zwaar).

Wie o wie kan mij helpen?

TX

kersenboom

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Rosa van der Zanden

Rosa van der Zanden

17-12-2012 om 16:52

Niet te lang

Lobbig kloppen, dan kan je er makkelijk andere dingen door spatelen. Lobbig is net niet meer vloeibaar maar nog lang niet stijf.

Rosa van der Zanden

Precies het tegenovergestelde

Ik zou het opkloppen met zo'n pakje Klopklop, dat het extra stevig wordt zodat het niet inzakt en wat meer volume heeft.

skik

Klopvast

Skik, ik denk dat je klopvast (zo heet het meen ik) van Dr Oetker bedoelt, van die slagroomversteviger die je dan aan de room moet toevoegen (in kleine zakjes, een soort poeder).

Of bedoel je echt KlopKlop, dat slagroomsurrogaat dat om onbegrijpelijke redenen nog altijd in de handel is ?

Groeten,

Temet

Klopvast inderdaad

...

skik

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.