Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Lou

Lou

11-07-2017 om 15:04

Hoe haal je het blad van de rasp

Ik heb tweedehands een prachtige retro rasp gekocht. Er zitten verschillende raspbladen bij, dus ze kunnen eraf. Maar hoe?? Het ding zit nu vol met appelprut dat er nauwelijks uit te peuteren is. De vaatwasser krijgt 'm ook niet appelprutvrij.

Het is er zo eentje: https://www.etsy.com/nl/listing/511919014/vintage-rasp-ingesteld-primitieve?ref=additional_listings_1

Het raspblad moet er gewoon afkunnen en dat is vast ook nog heel makkelijk. Ik zie het alleen niet! Wie heeft er zo'n lollig dingetje en snapt 'm?

...

Die raspbladen op de foto's hebben een centraal gat.

Zit daar een schroefdraad in? Als dat het geval zijn de bladen allicht te verwijderen door het blad te blokkeren met de hand of bvb. een stukje hout en de draaihendel te draaien in de richting tegengesteld aan die voor het raspen.

Als er geen schroefdraad is worden de blden allicht bevestigd met een moer. In dat geval moer proberen vastzetten en ook weer de draaihendel draaien in de richting tegengesteld aan die voor het raspen.

Lou

Lou

11-07-2017 om 17:34

Ja!

Precies zo moet het. Er zit inderdaad een schroefdraad in, dat is het uiteinde van de draaihendel. Tegenhouden met de achterkant van een lepeltje in dat gat, hendel de verkeerde kant op draaien en het blad valt los. Dankjewel!

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.