![Huis, Tuin en Keuken](https://static.ouders.nl/uploads/forums/2020/12/huis_tuin_en_keuken_5c886a-750x300.jpg)
![Huis, Tuin en Keuken](https://static.ouders.nl/uploads/forums/2020/12/huis_tuin_en_keuken_5c886a-750x200.jpg)
Huis, Tuin en Keuken
![gonniegans](https://static.ouders.nl/uploads/identicons/9b99b888f1d08f5aa9d41e623018dd84-50x50.jpg)
gonniegans
11-04-2013 om 23:00
Hoe ga ik schiften tegen?
Ik krijg morgen eters en wilde een recept maken dat ik al vaker heb gemaakt. Alleen de 1e keer schiftte de saus niet en daarna helaas wel. Hoe ga ik dit tegen?
De saus bestaat uit roomkaas (ik gebruik dan boursin) en slagroom mengen met een garde. Dit mengsel gaat over kipfilets (die zijn gewikkeld in rauwe ham in een ovenschaal) en daarover heen parmezaanse kaas of gruyere. Dan moet het geheel 25-30 min in de oven. Dit serveer ik dan op tagliatelle met peultjes en smaakt heerlijk. Maar hoe voorkom ik dat de saus nu weer gaat schiften? Het doet niets af aan de smaak maar het staat zo onsmakelijk...
![amk](https://static.ouders.nl/uploads/identicons/d54991b071f6d87c1d965ca265a3a479-50x50.jpg)
amk
11-04-2013 om 23:32
Geen slagroom
slagroom is niet bedoeld om te verwarmen. Daar kun je beter creme fraiche of kookroom voor gebruiken.
![Mari Van](https://static.ouders.nl/uploads/identicons/c0aa52ad67142b871f258c2a98a945b9-50x50.jpg)
Mari Van
12-04-2013 om 09:12
Schiften tegengaan
Vooral geen room gebruiken met een lager vetgehalte dan slagroom (35%)
Zorg dat de room op kamertemperatuur is.
Voeg eventueel wat bloem of maizena toe.
![gonniegans](https://static.ouders.nl/uploads/identicons/9b99b888f1d08f5aa9d41e623018dd84-50x50.jpg)
gonniegans
12-04-2013 om 09:39
Ligt aan room?
Dus het ligt aan de room? Ik was juist bang dat het door de boursin zou komen. Ik ga vanavond kookroom proberen. Tnx!
![Anna-](https://static.ouders.nl/uploads/identicons/faf5da5b0a868b68e265982089470b23-50x50.jpg)
Anna-
12-04-2013 om 09:44
Crème fraîche
Crème fraîche gebruiken, speciaal voor warme gerechten, staat erop. Maar ik gebruik 'm ook koud.