![Huis, Tuin en Keuken](https://static.ouders.nl/uploads/forums/2020/12/huis_tuin_en_keuken_5c886a-750x300.jpg)
![Huis, Tuin en Keuken](https://static.ouders.nl/uploads/forums/2020/12/huis_tuin_en_keuken_5c886a-750x200.jpg)
Huis, Tuin en Keuken
![Tinus_p](https://static.ouders.nl/uploads/identicons/964df4ebf55f2ed27bf6d52921fffbc6-50x50.jpg)
Tinus_p
18-06-2012 om 08:41
Herman
Een 'Herman'-vraag. Herman groeit hier vrolijk, maar t eerste baksel was nogal zwaar op de maag. Nou zegt 'ons' recept, dat je Herman aangemaakt moet worden tot taart, en dat hij na het mengen vd ingrediënten meteen de oven in moet. maar ik zou denken, juist dan Herman nog een uurtje of wat zou moeten rijzen. Is dat zo en zoja hoe lang?
![krin](https://static.ouders.nl/uploads/identicons/67aa4842e3c683c395b7395dbd94e483-50x50.jpg)
krin
18-06-2012 om 09:42
Lijkt me niet
Je mengt die laatste ingrediënten er tenslotte in nadat hij alweer een dag heeft staan rijzen. Aan de andere kant: bij oliebollenbeslag doe je wel eerst alles erin, voor het rijzen, dus proberen kan geen kwaad. Ben wel benieuwd naar het resultaat.
Ik ken Herman niet anders dan als een stevige jongen, kruidkoek-achtig. De laatste keer heb ik er appel door gedaan, dat maakte hem wat lichter van smaak, maar hij bleef robuust van structuur.
![Genista](https://static.ouders.nl/uploads/identicons/c0665ecc2c513ba4537c259192c7533b-50x50.jpg)
Genista
18-06-2012 om 10:26
Het is een stevige jongen
Ik ken hem ook niet anders dan vrij stevig. Zo luchtig als cake heb ik hem nooit gehad. Maar met noten/appel/sukade/verzinzelfwat is hij best heel eetbaar. Wij laten hem na de laatste toevoeging van ingrediënten dus ook niet meer staan. Eén keer een half uur gewacht na de laatste menging, maar dat maakte niet echt verschil.
![Genista](https://static.ouders.nl/uploads/identicons/c0665ecc2c513ba4537c259192c7533b-50x50.jpg)
Genista
18-06-2012 om 10:28
En dus...
...volgens de recepten die ik gehad heb in de loop der jaren (de eerste was zo'n dertig jaar geleden), moet je geen taart verwachten, maar inderdaad een soort kruidkoek-achtige.
![Margriet*](https://static.ouders.nl/uploads/identicons/b175b197d7f3c0159d72cdb3ae76d66c-50x50.jpg)
Margriet*
19-06-2012 om 21:03
Vandaag herman gebakken
Want ik had geen zin in weer een ronde Herman met dus een bak deeg 9 dagen in de keuken. Wij hadden er banaan door gedaan (hij is wel zoet...) en geraspte chocolade. Ik vind het meer een muffin smaak en stevig. Pas at ik een stukje van iemand anders en die was een stuk luchtiger. Maar bij ons kan het ook komen door overjarige bakpoeder....
![Auwereel](https://static.ouders.nl/uploads/users/2021/7/ba3dd38e2eedbfd8_433aeb-50x50.jpg)
Auwereel
20-06-2012 om 23:25
Herman zonder olie en chocola
Mijn dochter heeft vandaag een Herman gebakken, maar de chocolade was op en ze was de olie vergeten.
Mijn oven is te heet, ik had de oven op 150 graden gezet, terwijl 175 in het recept stond, maar na 50 minuten rook het al een ietsje verbrand...
Resultaat: een te dikke (gelukkig niet verbrande) korst, er bleken wat kruimels te zijn verbrand.
Maar onder die te dikke korst zat een lekker naar kaneel smakende cake, beslist niet zwaar. Dus vergeet al het vet als je een Herman bakt en een luchtig resultaat wilt, maar haal 'm op tijd uit de oven...!