Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Haren verven ... hoe kom ik er vanaf?

Al jaren verf ik mijn (denk ik) donkerblonde haren een tint lichter, ook en vooral om grijze haren te maskeren. Maar ik ben het zat, het kan toch ook niet goed zijn al die verf? Maar nu is mijn haar erg opgelicht door 3 weken zon, heb ik donkere uitgroei en grijze slapen. Tricolore ijs noemt mijn man het . Ik moet er dus iets aan doen, maar ik wil er geen echte verf meer opgooien. Naar de kapper maar dan, maar dan is het ook nooit echt naar mijn zin? Of werkt zo'n schuim ook goed en kan dat op opgebleekt haar, durf het niet zo te proberen. Tips, iemand? En vanaf welke leeftijd stop(t)en jullie met verven, ik ben 47?

Claire

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

3 opties

Kort knippen zo laten qua kleur.
Streepjes verf erin door de kapper, langzaam afbouwen dus.
Gewoon de boel de boel laten. Dus niets doen en laten uitgroeien.
Ik zou voor optie 2 gaan.

Tonny

Tonny

01-08-2012 om 08:03

Ben gestopt

Een jaar geleden denk ik, ik ben nu 53.

Ben nog aardig donkerblond, met grijze lok en wat grijs tussendoor.

Het ging me tegenstaan, dat opgebleekte haar ( want dat krijg je inderdaad, als je niet al te hard en te donker laat verven). Ik vond het niet bij me passen om steeds blonder te worden. Het ging me ook ergeren dat mijn wenkbrauwen ook geverfd zouden moeten worden om niet uit de toon te vallen, en ik vond het ook vervelend dat ik toch echt elke drie weken moest verven om er zonder uitgroei bij te lopen. Dure geschiedenis, had ook geen zin om zelf te experimenten met goeie kleuren en zo, want op zich deed de kapper dat naar tevredenheid.
Dus nu word ik zoetjesaan grijs.

Ook gestopt

Ook ik ben een paar jaar geleden gestopt met het laten verven van mijn haar. Heb de boel dus de boel gelaten, maar het model ( alles op 1 lengte) werd wel wat korter geknipt. Ik ben middenblond, waar de kapper dan lichtere strengetjes in verfde, heette dat niet coupe soleil ? De uitgroeiperiode viel best mee, nu heb ik eigenlijk net zoiets, middenblond/witgrijs. Staat goed en het haar voelt veel beter aan. Ben ook veel minder geld kwijt aan de kapper !

Hier nog een hele tevreden niet-verver.

vanaf mijn 20e altijd geverfd. maar een jaar of 3 terug was ik het zat. had het gevoel dat geen enkele kleur meer bij me paste. Hat was allemaal te hard of zo. Was toen een jaar of 44. Nu ben ik al 3 jaar naturel grijzend (van nature donker haar) en ik ben nog nooit zo tevreden geweest over mijn haarkleur. Klinkt absurd, maar het is echt waar. Ik zie er beter uit dan toen ik het nog wel kleurde.

Uitgroei was overigens een eitje hier, want erg kort haar. Ging vanzelf. maar ik zou daar gewoon de kapper om advies vragen. Die weet daar wel raad mee.

Succes!!

Ingrid

welverver

welverver

01-08-2012 om 12:48

Niet gestopt

dus. En ik verf nog wel even door ook (nu achterin de veertig). Veel geld aan de kapper ben ik niet kwijt, alleen 1 x per 2 mnd een knipbeurtje en verven doe ik zelf, met een halve verpakking want kort haar.
Het hangt erg van je haar af denk ik. Ik werd al redelijk vroeg grijs, en dan niet leuk grijs maar zielig, dof, muizig grijs met dunne slappe haartjes. Als ik er een verfje door doe dan is het haar steviger en zit het beter, en ik fleur er als gehele verschijning van op. Ik verf overigens in mijn oude kleur, niet heel donker.
Ik stop ermee als ik voel dat dof, slap, dunnig, niksig grijs bij me past maar zover is het nog niet.

Odile

Odile

01-08-2012 om 14:25

Mooi grijs haar

Ik heb mooi grijs haar. Dikker en steviger dan mijn haar-met-kleur. Het is ook geen peper en zout grijs, maar van dat witte. Toch kleur ik het, want dit grijs heb ik al (zij het in mindere mate) vanaf mijn 25ste. Ben nu 37 en het verven vreselijk zat. Volgens de kapper moet ik mijn haar blond verven, dan zie je de uitgroei niet zo, maar blond staat me niet. Ik tob nog een jaar of 10 door, dan mag ik stoppen van mezelf.

makay

makay

01-08-2012 om 14:57

Oogschaduw

İk verf mijn haar ook al jaren en de laatste jaren zelfs iedere 3 weken. İk weet het niet echt gezond maar ik ga echt niet met een flinke uitgroei rondlopen.

Na had ik laatst van iemand een tip gekregen om de uitgroei te bewerken met ...jawel..oogschaduw. Uiteraard in dezelfde kleur als mijn haren.

Zo kan ik het in ieder geval een week opschuiven. Met een kwastje smeer ik het dan op de bovenkant van mijn hoofd waar altijd al na 2 weken een lelijke streep komt.

İk zit er ook aan te denken om te stoppen met verven maar dan zou ik eerst mijn haren helemaal kort laten knippen en meteen een grijze kleur verven zodat je die overgang niet ziet. Maar dan moet ik toch wel eerst 60 zijn hoor, ben nu 46 en vind het me nog niet staan.

Makay

Grijs

Ik heb mijn haar geverfd vanaf mijn 30 ste, ivm grijze haren. Op de leeftijd van 50 jaar was ik het spuugzat om zoveel tijd en ook geld kwijt te zijn bij de kapper. Ik heb het toen heel kort laten knippen en lichte lokjes erin laten zetten. Hierna regelmatig weer kort laten knippen. Nu heb ik mooi gezond haar, wel witgrijs van kleur, maar een hip goedgeknipt model. Ben er blij mee.

Chippie

Chippie

01-08-2012 om 22:34

Vriendin tegen andere vriendin

Vriendin (kapster) tegen andere vriendin (38, van nature geheel grijs, wil niet meer verven): 'als jij er uit wilt zien als 65, prima, moet je doen...'. Het was waarschijnlijk de situatie, maar je kon mij opvegen....
Daarmee zeg ik niet dat je moet doorgaan met verven. Wel denk ik dat streepjes blond/verf wel de overgang wat beter camoufleert.

Hennah Aar

Hennah Aar

03-08-2012 om 01:42

Plantaardig haarkleuren

Het verbaast me dat niemand hier heur haar plantaardig kleurt? Ik doe dit al zelf vanaf mijn 16e, omdat het mijn kleur wat opfrist en mijn haar wat steviger maakt. Inmiddels wordt ik ook grijs en is de urgentie wat hoger, want helaas ik word niet mooi grijs...

Het zijn mengsels met henna en andere planten, in alle kleuren verkrijgbaar, van blond via tinten rood en bruin naar zwart. Je kunt de kleuren ook mengen. Je kunt er je haar alleen niet lichter mee maken.

Het effect is heel natuurlijk, niet hard, een combinatie van je eigen haarkleur en de verfkleur. Het resultaat is dus heel persoonlijk, omdat de kleur en kwaliteit van je eigen haar een belangrijke rol speelt. De dekking van grijs haar kan verschillen, afhankelijk van de kleur/mengsel en je haar. Dat is dus experimenteren, al staan er in de gebruiksaanwijzing ook tips voor goed dekkende mengels.

De uitgroei is heel natuurlijk, omdat de kleur ook slijt en omdat de kleur enigszins lijkt op je natuurlijke kleur.

Het grote voordeel van plantaardig haarkleuren is dat het niet schadelijk voor je haar of je gezondheid is. Integendeel, mijn haar en hoofdhuid knappen er altijd enorm van op (roos verdwijnt bijv.) Een enkeling is misschien allergisch voor henna, maar vaak gaat het bij allergische reacties om inferieure mengsels waar ook andere stoffen in zijn verwerkt. Koop dus wel een mengsel van goede kwaliteit, bijv. Logona. En probeer het voor de zekerheid eerst uit op een kleine streng op een onopvallende plaats.

Ik gebruik meestal de pakken van Logona, die bevallen erg goed. Kosten ongeveer 10 Euro en ik doe het ongeveer eens in de twee maanden (zou tegenwoordig misschien eigenlijk iets vaker moeten...). Een ander merk (Esther huppeldepup) is iets goedkoper maar heeft minder mooie kleuren (alleen bruin, zwart en rood terwijl ik juist een tint tussen bruin en rood wil) en pakt wat minder goed. Ik heb laatst brokken van Lush gekocht, nog niet geprobeerd maar het ruikt erg lekker. Dat zou neerkomen op 7,50 Euro per beurt bij halflang haar.

Ik mengde de kleuren ook wel, maar nu heb ik een kant-en-klare kleur gevonden die ik mooi vind.

Ik ken ook een kapper die het doet, als ik lui of moe ben of haast heb, laat ik het daar doen maar dat is wel prijzig. Die kapper verkoopt ook mengsels om het zelf te doen, dat is duurder dan de mengsels uit de winkel, maar kan wel helemaal op maat worden samengesteld.

Het beste kun je het mengsel lang in je haar laten zitten, dit hangt ook af van je eigen en gewenste haarkleur, bij blond haar moet het er maar kort in (10-15 min.), maar ik heb zelf tamelijk donker haar en wil een zo intens mogelijk effect, dus laat het er zo lang mogelijk in zitten, zo'n 1-2 uur, een enkele keer ga ik er mee slapen, als ik te moe ben om het uit te spoelen, dat gaat ook prima. Bij de kapper zit het er minder lang in, soms zet de kapper je in zo'n warmtekap, dat versnelt het proces.

Probleem is wel dat het afgeraden wordt om geblondeerd haar zelf plantaardig te gaan kleuren. Er kunnen dan nl. nare dingen gebeuren, dat het haar groen of blauw wordt of zo... Bij geblondeerd haar zou ik adviseren om het te overleggen met een kapper gespecialiseerd in plantaardig kleuren, en het daar te laten doen totdat het geblondeerde is uitgegroeid.

Mijn haar is tamelijk donker dus er kon nooit zoveel mis gaan met de kleur, nu ik grijzer wordt zie ik wel duidelijke verschillen tussen de verschillende tinten, en dat de ene tint me beter staat dan de andere. Maar bij lichter of geblondeerd haar kan advies van de gespecialiseerde kapper fijn zijn, zij gebruikt zo nodig ook nog speciale technieken zoals kleuren in lagen, voor een beter effect. (Ik smeer het gewoon huppekee in mij haar na het wassen, ga thuis wat rustig scharrelen en spoel het na een paar uur uit.)

Dit is een kapper gespecialiseerd plantaardig haarkleuren, die ook andere kappers opleidt dus misschien ook kan doorverwijzen.

http://www.instituuthaarengezondheid.nl/

Fiorucci

Fiorucci

03-08-2012 om 09:45

Hennah

Ik heb dat jaren geleden wel gedaan,maar op gegeven moment werd mijn haar zo lang dat het een enorme klus werd, met henna die snel hard wordt. Ik zou het best graag weer willen, maar weet niet of het kan op chemisch gekleurd haar.

v

v

04-08-2012 om 22:34

Grijs

Ik ben 47 en heb nog steeds mijn kastanjebruine haren, nog nooit geverfd. Mijn moeder en oma hebben ook heel lang hun natuurlijke donkere haarkleur gehad. Mijn oma had op haar 93e nog maar beetje(+-) grijs door het donkere haar heen...

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.