Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

+ Brunette +

+ Brunette +

11-01-2013 om 19:46

Groenten meekoken en daarna eruit halen, voegt dat vitaminen toe?

Stel, je kookt groenten mee met bijvoorbeeld rijst. Iemand die de groenten niet eet maar wel de rijst, krijgt die vitamine C e.d. binnen?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
JansjeRommy

JansjeRommy

11-01-2013 om 20:27

Kookwater

Bij mijn weten gaat een aardig deel van de vitamines in het kookwater zitten. Als je dus de rijst laat inkoken met dat kookvocht dan gooi je die vitamines niet weg en krijgt de persoon die de rijst opeet daar zeker wat van binnen lijkt mij. Maar ik ben geen kenner. Ik probeer wel vaak om die reden kookvocht weer te gebruiken, bijvoorbeeld in de soep of puree.

Tinus_p

Tinus_p

12-01-2013 om 09:53

Hmmm

Brunette:
"Stel, je kookt groenten mee met bijvoorbeeld rijst. Iemand die de groenten niet eet maar wel de rijst, krijgt die vitamine C e.d. binnen?"
Vast wel wat, maar het effect lijkt me marginaal. Hoezo?

Overigens krijg je verkapt aardig veel vitamine C binnen als conserveringsmiddel.

bertje1

bertje1

12-01-2013 om 21:01

Vit c

bij een slechte eter is vitamine C wel het laatste waar je je druk om maakt eigenlijk.

Vic

Vic

14-01-2013 om 21:46

Totaal o.t.

Ik denk iedere keer dat ze me nodig hebben als ik het onderwerp hierboven lees (vit c). En toch nog lang geen leesbril nodig

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.