Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

geen groene vingers

geen groene vingers

20-05-2012 om 15:45

Gras - verhogen

oke deze vraag is waarschijnlijk erg onnozel maar ik weet het echt niet.

wij hebben een tuin met een stuk gras er in. Dit gras ligt te laag ivm het terras. We willen dit ophogen met een laag van ongeveer 10cm aarde. stel dat ik dit gewoon over het gras heen doe, komt het gras er dan gewoon doorheen? Meestal woekert het overal doorheen, en de aarde die er op komt ligt 'los', vandaar dat ik die kans best groot acht. Of moet ik echt alles omspitten, ophogen en dan weer inzaaien?

(ik hoop natuurlijk op het eerste...)

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
sinas

sinas

20-05-2012 om 16:47

10 cm?

Dat is wel erg veel aarde om op je gazon te storten, en ik denk niet dat dat goed gaat komen, het zal er misschien wel een beetje doorheen groeien, maar vast niet zo dik als je het nu hebt. Je kan wel kijken of je de graszoden kan afsteken (net als wanneer je gras op zoden koopt zeg maar), dan ophogen en dan je zoden weer terugleggen, maar ik ben geen specialist.

Gras is onoverwinnelijk

Het meest succesvolle plantje ter wereld. Reken maar dat dat na een paar maanden een groen gazon geeft nadat er 10 cm. aarde overheen gegaan is. Als ik zie waar ik allemaal gras heb... 15 meter van het grasveld af in de borders. En vorige zomer hebben wij maandenlang een zwembad op het gras gehad, waar we eerst 20 zakken zand hadden gestort om de grond te egaliseren. Toen het zwembad weg was leek het net of er een ufo was geland. Maar na een maand of 2, 3 zag je er niks meer van, helemaal groen.

skik

Nog een tip

Strooi anders voor de zekerheid een doos graszaad over de aarde heen.

skik

10 cm?

als het minder mag zijn zou ik gewoon over het oude gras nieuwe rollen gras doen, flink water geven !!

Guinevere

Guinevere

20-05-2012 om 20:37

Zand en in etappes

Ik zou geen aarde kiezen, maar een forse lading zand. Goed voor de afwatering en het zakt minder in. De wormen weten dat ongetwijfeld prima door de lagen aarde eronder te werken. Doe het liever stukje bij beetje, dat ophogen, 3 cm per keer ofzo, dan komt het gras er wel weer doorheen.

Opties

optie 1: kiep er 10 cm grond op en zaai opnieuw je gras is of leg er nieuwe grasmatten op.
optie 2: haal je gras er af, maakt het tot grasmatrollen (kun je een apparaat voor huren), hoog 10 cm op en leg je gras er terug op. Eerste seizoen moet je dan wel meer als normaal water sproeien omdat je gras een deel van de wortels heeft verloren.
optie 3: ophogen in etappes zodat je gras er steeds tussen door terug groeit. Gras maaien, 2 cm ophogen geduld hebben en als het gras er net weer een beetje redelijk uit ziet is het tijd voor de volgende ronde. Het ophogen werkt het beste met een mengsel van grond en zand aangevuld met een meststof voor je gras. Reken er op dat je maanden verder bent voor je 10 cm omhoog bent. Uiteraard ook goed water sproeien als het droog is.

geen groene vingers

geen groene vingers

21-05-2012 om 21:52

Dank

we hebben in de rest van de tuin nog aarde over, die we of moeten afvoeren, of gebruiken voor het ophogen. Dat doe ik liever dan zand aanvoeren en aarde afvoeren. ik heb ook het gevoel dat het onoverwinnelijk is...dus ik heb het er maar op gegooid. we zien komend jaar wel, en mocht het niet goed gaan dan is het volgend jaar een kwestie van omspitten en gras zaaien. klinkt eenvoudiger dan het is maar oke. ik wacht vol spanning af....en mocht er nog niets komen dan kan ik over een paar weken uiteraard ook nog inzaaien.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.