Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform
Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Els

Els

24-03-2013 om 10:22

Gaskachel vs verwarming boven

Afgelopen winter hebben we genoten van onze gashaard. 's ochtends was de kamer op temperatuur door de gewone (vloer)verwarming, maar op dagen als deze gaat de gaskachel lekker aan en is het heerlijk om er bij te zitten.
Het gevolg er van is dat de gewone verwarming niet meer aanslaat, de temperatuur bij de thermostaat beneden is te hoog. Op zich geen probleem maar nu de kinderen groter worden spelen/leren ze graag op hun kamer. En die is 's ochtends prima, maar na een tijdje heel erg koud doordat de gewone verwarming niet meer aan slaat!

hoe gaan jullie daar mee om? Geen gaskachel meer aan zodat de verwarming boven ook warm blijft? zijn er trucjes die ik over het hoofd zie?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Marie

Marie

24-03-2013 om 10:45

Thermostaat boven

Hoi
Je kunt ook een tweede thermostaat boven neerhangen.

Kari1

Kari1

24-03-2013 om 15:13

Als je een thermostaat boven erbij hangt zal de kou boven zorgen dat de ketel aangaat. Als je niet wil dat je een warmte-explosie in je huiskamer krijgt moet je daar dan wel de radiatoren dichtdraaien als je gaskachel aanstaat.
Een andere optie is een cv ketel met een tweede circuit en thermostaatkranen op de slaapkamerradiatoren. Zo'n ketel is b.v. de daalderop combifort.
Of elektrische bijverwarming op de slaapkamers voor de tijd dat ze daar zijn.
Kari

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.