![Huis, Tuin en Keuken](https://static.ouders.nl/uploads/forums/2020/12/huis_tuin_en_keuken_5c886a-750x300.jpg)
![Huis, Tuin en Keuken](https://static.ouders.nl/uploads/forums/2020/12/huis_tuin_en_keuken_5c886a-750x200.jpg)
Huis, Tuin en Keuken
![Philou](https://static.ouders.nl/uploads/identicons/220d380c3ee2aa7333c246e288675593-50x50.jpg)
Philou
03-04-2013 om 11:14
Finettes
Weet iemand wat met finettes bedoeld wordt? Ik heb hier nl een recept, ik denk dat het een vlaams recept is. Op internet is het ook niet te vinden, helaas. Misschien dat OO uitkomst biedt.
Bedankt!
![cqcq](https://static.ouders.nl/uploads/identicons/8e1558f159b8e3c284b683d23e213517-50x50.jpg)
cqcq
03-04-2013 om 11:34
Dun gesneden varkensvlees
http://www.lekkervanbijons.be/product/show/id/2
Finettes worden uit het middenstuk van de varkensrug gesneden. De lapjes zijn een halve cm dik en lenen zich tot tal van bereidingswijzen. Dankzij hun vorm kunnen Finettes zowel in de pan, op de grill als in de wok bereid worden. Welke wijze je ook kiest, ze zijn altijd snel klaar. Omdat Finettes zo dun zijn moeten ze maar even aangebakken worden, net zolang tot de kleur van het vers vlees verdwenen is. Zo blijven ze vanbinnen “rosé”, en dus ook mals en sappig. Dankzij die korte bereidingstijd tover je in een mum van tijd de heerlijkste gerechten op tafel. Vlaams, Oosters, lauw in salades, ... : de mogelijkheden van Finettes zijn onbeperkt.